LRF KOKULU SİLİKON DEĞERLENDİRMELERİ

Ağırlıkla isome kullanıyorum, diğerleride avcı fakat isome kadar etkili değil balığın olduğu donemde ucuz fujin yumy kullanırsın balık nazlı ise isome berkley.

Sıralamam
1. Berkley gulp (Balık nazlı ise bunu kullanıyorum) Butun taş balıklarını aldım.
2. İsome (ağırlıkla bunu kullanıyorum) Butun taş balıklarını aldım.
3. Fujin ( ispari çoksa istavrit ve eşkinada etkili oluyor.)
4. Yumy ( İskorpit - Eşkina - İzmarit )
5. L.jhon ( çok kullanmadım ispari ala bildim )
6. mebura ( az kullandım vurş zayıf balık alamadım.)
Peki berkley ve isome de aksiyon nasıl olacak? Kayalık merada küçük jig dahi taksam takılıyor. Kumlu merada dipten mi gelecek? Hareket sürekli mi olacak ara ara mı çekilecek? Jerk yapmaya gerek var mı? Çok teşekkürler

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aksiyon her mevsimde değişiyor, aynı aksiyonla sürekli olmuyor şuan mesela karagözde hiç aksiyon vermeden hafif duz çekime geıyor aksıyonda vuruş bile olmuyor. Balığın açlık durumuyla alakalı hepsını denemen lazım zaten oturunca ona gore artık askıyon verıyorsun, aynı balık 3 - 5 km aralıklarla çok farklı tepkıler vere biliyor.

Aksiyon her mevsimde değişiyor, aynı aksiyonla sürekli olmuyor şuan mesela karagözde hiç aksiyon vermeden hafif duz çekime geıyor aksıyonda vuruş bile olmuyor. Balığın açlık durumuyla alakalı hepsını denemen lazım zaten oturunca ona gore artık askıyon verıyorsun, aynı balık 3 - 5 km aralıklarla çok farklı tepkıler vere biliyor.
Peki hocam kayalık mera da nasıl avlanıyorsun yoksa kumluk merada mı verimli ?

Peki hocam kayalık mera da nasıl avlanıyorsun yoksa kumluk merada mı verimli ?

Kayalık meralar daha verimli oluyor. Başlarda ben de çok jighead takıyordum ve bu mevzuyu da çok kafama takıyordum. Kayalık merada silikonu tam dibe indirmeyin kamışı biraz daha dik tutup silikonu kayaların üzerinden geçecek şekilde dolaştırdığınızda balık zaten atlıyor. Ve yosuna kayaya vs takılacak gibi hissettiğinizde direk kamışı biraz daha kaldırın ve hızla sarın. Sonrasında o seviyelere inmeden silikonu getirmeye calışın. Merayı tanıdıkça elinizde alısır diye düşünüyorum.

Kayalık meralar daha verimli oluyor. Başlarda ben de çok jighead takıyordum ve bu mevzuyu da çok kafama takıyordum. Kayalık merada silikonu tam dibe indirmeyin kamışı biraz daha dik tutup silikonu kayaların üzerinden geçecek şekilde dolaştırdığınızda balık zaten atlıyor. Ve yosuna kayaya vs takılacak gibi hissettiğinizde direk kamışı biraz daha kaldırın ve hızla sarın. Sonrasında o seviyelere inmeden silikonu getirmeye calışın. Merayı tanıdıkça elinizde alısır diye düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler hocam

Back