Barbarosss
Yeni Üye
- Tepki
- 20
- Ödül
- 5
İstanbul zeytinburnu yenikapı o civarlarda lrf yapan varmıdır buluşup beraber av yapabilecegimiz
hangi dügümü önerirsiniz kolay ve saglam olarakO ip ve leader ile atacağın FG çok sağlıklı olmayabilir , ipin leaderi kesmesi durumunu yaşayabilirsin.
hangi dügümü önerirsiniz kolay ve saglam olarak[/QUOTE
Albrigt yeterlidir zaten 2-3 gram ile atış yapılıyor , düğümü fincan dışında tut bitti gitti.
ben 45-50 cm civarı yapıyorum leaderi kamışın yarısına kadar da indiriyorum jigheadı. Extra fast aksiyonlu bir kamış kullanıyorum. Ortalama 20-22 mt erim sağlıyorum 2 gram jighead ile.Dügümü son halkanın dışında tutarak atsam sizce 1 metre civarı liderle atsam acaba iyimidir yoksa kısaltmam gerekirmi lideri şunu merak ediyorum lrf de atış yaparken son halkadan kac cm ip salmamız lazımki en iyi mesafeye gidebilsin
Bu fotolar gecen yaza ait. Deprem onceai yani. Ben guzduz lrf ninde verimli oldugunu goateemek icin ekledimAçık olmam gerekirse çok şaşırdım. Bu balık türü daha çok tropikal ve ılıman denizlerde yaşayan türlerdir. Ülkemizde ege ve akdenizde sıkça görülür ama marmarada ilk defa gördüm. Aklıma deli sorular gelmeye başladı lüfer hala ortalıkta yok. Tahminime göre geçen ay ki deprem bildiğimiz üzere denizde olmuştu ve enerji (ısı) çıkışı marmara nın ısınmasına sebebp olmuş olabilir ki lüfer suyun hala sıcak olmasından dolayı geçişini gerçekleştiremiyor , tezimi bu hani balığın marmarada bulunmasıyla doğrulamaya başladı.
Açık olmam gerekirse çok şaşırdım. Bu balık türü daha çok tropikal ve ılıman denizlerde yaşayan türlerdir. Ülkemizde ege ve akdenizde sıkça görülür ama marmarada ilk defa gördüm. Aklıma deli sorular gelmeye başladı lüfer hala ortalıkta yok. Tahminime göre geçen ay ki deprem bildiğimiz üzere denizde olmuştu ve enerji (ısı) çıkışı marmara nın ısınmasına sebebp olmuş olabilir ki lüfer suyun hala sıcak olmasından dolayı geçişini gerçekleştiremiyor , tezimi bu hani balığın marmarada bulunmasıyla doğrulamaya başladı.
Arkadaşlar merhaba, uzuuun süredir Avrupa yakası olarak toplanıp keyifli bir av yapma fırsatımız olmadı. Düğün sezonu kapandı, hafta sonu aile gezileri yavaş yavaş azalmaya başladı. Bu fırsatı değerlendirelim diyorum.
Özelden numaralarınızı iletirseniz bir grup kurabiliriz LRF ciler olarak. Anlık raporları, balık durumlarını paylaşacağımız bir platform olur.
Kendi adıma Avcılar, Yeşilköy, Zeytinburnu taraflarında avlanıyorum.
Eğer buluşma için bu ay sonuna kadar müsait olursanız lütfen bu başlık altında belirtiniz veya kuracağımız whatsapp gurubundan bir tarih belirleyebiliriz.
Herkese rast gele...