Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba. Çatladıkapı tam olarak nerede oluyor? Metrodan çıktık yenikapı sahile indik Bakırköy tarafınamı Eminönü tarafınamı yürüycez ve nekadar yürüycez? Teşekkürler.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lrf malzemeleri mi yanıma aldım bu akşam rüzgar olmazsa 22civarı düşünüyorum boğaz tarabya bebek arası olur yenikapı olur varmı bu akşam çıkıcak.

Merhaba. Çatladıkapı tam olarak nerede oluyor? Metrodan çıktık yenikapı sahile indik Bakırköy tarafınamı Eminönü tarafınamı yürüycez ve nekadar yürüycez? Teşekkürler.

Yenikapı metro istasyonu ile çatladı kapı arası 2,5 km kadar yürüyerek yarım saatte ulaşabilirsiniz. Sahil yoluna indiğinizde sol tarafa Sarayburnu na doğru yürüyeceksiniz sağda deniz kenarında sosyal tesisleri görürsünüz onun arkası çatladı kapı merası oluyor.

LRF ile daha önce bir çok kez iri istavrit aldım. Bir kere yaklaşık 1 kg lık bir eşkina ve 400 gram civarı bir melanur da almıştım. Canlı tekeyi 2 gramlık jighead e takıp minekop, karagöz gibi balıkları da avlamak mümkün. Ama kesin yanınızda file olması lazım, malum ekipman çok ince. Kalamanız da her daim açık olmalı. Benim en sinir olduğum durum sürekli kuşgözü olması, hele ki rüzgarlı havada rüzgar açısını ayarlayamadığım zamanlarda benim için kuşgözü kaçınılmaz. Yazacak çok şey var aslında çok güzel bir konu açmışsınız elinize sağlık.

LRF ile daha önce bir çok kez iri istavrit aldım. Bir kere yaklaşık 1 kg lık bir eşkina ve 400 gram civarı bir melanur da almıştım. Canlı tekeyi 2 gramlık jighead e takıp minekop, karagöz gibi balıkları da avlamak mümkün. Ama kesin yanınızda file olması lazım, malum ekipman çok ince. Kalamanız da her daim açık olmalı. Benim en sinir olduğum durum sürekli kuşgözü olması, hele ki rüzgarlı havada rüzgar açısını ayarlayamadığım zamanlarda benim için kuşgözü kaçınılmaz. Yazacak çok şey var aslında çok güzel bir konu açmışsınız elinize sağlık.

Kuş gözü çoğunlukla makine den kaynaklanıyor, Hangi makineyi kullanıyorsunuz.

Okuma dead ringer 25 drg. Spinde ise bazen misina kuş gözü yapıyor. Sahteye verdiğim aksiyonda ötürü makinenin misinayı gevşek sarmasından dolayıdır diye düşünüyorum.

Bilmiyorum ama bence makina ikinci planda bende okuma alaris 20 var hem 05-7 LRF kamışıma. bazen 7-28 spin kamışıma takarım. spin yaparken hiç bir sorunla karşılaşmıyorum, çünkü atılan ağırlıkları çekerken misina sıkı sarılıyor. Kuş gözü bence makinadan ziyade attığımız ağırlığın az olmasından, bazen rüzgardan ve bazende makinaya çok misina sarmaktan kaynaklı bir problem.

Arasıra misinayı elle biraz frenleyerek sıkı sarmak, makaraya çok misina sarmamak lazım.

Son düzenleme:
selamlar ,

bende lrf disiplinine yeni geçenlerdenim 🙂 dün hedef balık'a uğradım. @Hamdi abi ile ufak bi sohbetten sonra kamış ve makinemi aldım. Sağolsun herzamanki gibi çok yardımcı oldu.

kamış : Captain Ultra Light LRF Kamışı 220 Cm 0-8 gr Kaptan Lrf Kamışları | Hedef Balıkta
makine : Shimano FX 1000 FC Olta Makinası Shimano Lrf Makinalar | Hedef Balıkta
ip : Kendo Dynema 4 Örgü İp Misina 120Mt (Green) 0.08mm Kendo İp (örgü)Misinalar | Hedef Balıkta

şimdi sıra bolca av vidyosu izleyip , teknik öğrenip , ekipmanları tamamlada 🙂

bakalım neler olcak 🙂

selamlar ,

bende lrf disiplinine yeni geçenlerdenim 🙂 dün hedef balık'a uğradım. @Hamdi abi ile ufak bi sohbetten sonra kamış ve makinemi aldım. Sağolsun herzamanki gibi çok yardımcı oldu.

kamış : Captain Ultra Light LRF Kamışı 220 Cm 0-8 gr Kaptan Lrf Kamışları | Hedef Balıkta
ip : Kendo Dynema 4 Örgü İp Misina 120Mt (Green) 0.08mm Kendo İp (örgü)Misinalar | Hedef Balıkta

bakalım neler olcak 🙂
Rastgelsin Hakan 🙂

selamlar ,

bakalım neler olcak 🙂

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, kamış hem atar aralığı hemde uzunluğu ile tam bir fiyat performans canavarı gibi görünüyor.

Back