Palası biraz fazla uzun geldi gözüme soruya hedef balığı da ekleyip göncelleyeyim onu yazmayı atlamışım 🙂Fudo Fwsb-Bn 6101 'e bir bakın isterseniz. Yalnız halkası ufak bazı mafsallar sığmayabiliyor.
Palası biraz fazla uzun geldi gözüme soruya hedef balığı da ekleyip göncelleyeyim onu yazmayı atlamışım 🙂Fudo Fwsb-Bn 6101 'e bir bakın isterseniz. Yalnız halkası ufak bazı mafsallar sığmayabiliyor.
Gamakatsu single 31 ve owner 56538 benim favorilerim. Ayrıca gurza iğneleri kullanan çok kişi var.Mafsal için iğne aranıyor 🙂 marka fark etmeksizin kaliteli mümkünse silikon kaydırmaz stoperi , çentiği vs. olan 8 , 6 , 4 numara tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂
Hedef Balık : Eşkina
Kalem kalem yazmak gerekirse ;Herkese selamlar sevgiler
Yemli dip oltaları başında saatlerce beklemek artık bana sıkıcı geldiğinden herkesin girme çıkamazsın tavsiyelerini dinlemeyip bauer akira 201 2-8 bauer scor 200 makine effe sumo 8x 0.06mm alıp bu işe başlamaya karar verdim belki konunun 50 sayfasını sindirmişimdir okuyarak ama hala kafamda şüpheler var ben balıkesir erdekte bu disiplinle av yapmak istiyorum bulunduğum yerde her çeşit mera var ama hala elimde olmazsa olmaz ekipmanların ne olması konusunda net bir bilgim yok şimdilik 2 3 5grlık çapanın jig headlerini aldım ve baby worm aldım başka neye ihtiyacım olduğunu bilmiyorum tecrübrlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Öyle bi ip öyle bir lider olsun ki çoğu marmara balığına hitap etsin istiyorum. Trofe için zaten şans dışında başka bir şey görmüyorum çünkü lrf de acemiyim o yüzden tavsiyenizi dinleyerek liderimi ona göre alacağım. Snapı eklemeyi unutmuşum dediğiniz snapi de elde ettim jig kutusu vs diğer ihtiyaçları da ihtiyacım tam olarak ne olacağını bilmeden almak istemedim. Gelelim asıl karmaşık konuya dediğim gibi erdek körfezi öyle bir yer ki sığı ve derin olarak her çeşit mera var kayası olsun yosunu olsun o yüzden her mera için birer tane sahte jighead ve silikon almak düşüncesindeyim. Bütçe konusunda sıkıntım yok bende aynı hatayı yapmak istemediğimden duayenlere bir sormak istedim. Ne kadar bütçem olsa da yanlış bir şey alıp paketleri çantada her gördüğümde giden liralara yanmak istemiyorum. Yemli avı daha önce yaptığımda pens konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama tavsiyenizi dikkate alaraktan bi pens edineceğim en yakın zamanda. Zargana avı ve kaya balıklarının avı benim çok hoşuma gidiyor ama aksiyon konusunda da ve sahte konusunda bir bilgim yok.Kalem kalem yazmak gerekirse ;
Kamış : Alınmış
İp : Alınmış
Makine : Alınmış
Lider : Bahsetmemişsiniz , ipin çeker kilosundan daha düşük lider kullanmanızı tavsiye derim biz istavrit için olabilen en içice lideri dip balıkları için ipin çekerine göre 0,16-0,17 // 0,20 kalınlıklarında lider kullanıyoruz
Snap : 000 numara snapler işinizi görecektir ne kadar ufak o kadar iyi 🙂
Jighead : Meranızın durumuna göre ve kamışınızın atar hissiyatına göre 0,2 gr dan başlayarak 5 gr a kadar çok çeşitli jigheadler kullanıyoruz aynı zamanda mafsal ve iğne ile de farklı ağırlıklar ve iğne boylarında kombinler yapıyoruz.
Sahte yemler : Burada yine meranızın durumuna göre ve hedef balıklarınıza göre Sert sahteler , Silikonlar , Jigler , Vibrasyonlar kullanılıyor.
avlağınızı ve hedef balıklarınızı bilmediğim için sert sahte (rapala ) , Jig ve vibrasyon konusunda yorum yapmam doğru olmaz.
Silikon : Marmara'da ve Akdeniz'de av yapan ve sosyal medya aracılığı ile diğer denizlerdeki avları da izleyen biri olarak bu işin nirvana silikonları isome marukyu L , berkley gulp baby sardine ( renk olarak pink ve orange tiger kullanıyorum ) ayrıca dip balıklarına da Berkley gulp sandworm 5 cm kullanıyorum , bunlar dediğim gibi bu işin bana göre en iyi skoru yüksek fakat en pahalı silikonları ve bunların muadil olarak üretilmiş piyasada kullanılan birçok çeşidi var pandora sandworm gibi yada sizin aldığınız baby worm gibi genelde lrf ye başlayan herkesin benim de yaptığım hata çok fazla çeşit silikon ile evi barkı doldurmak buna dikkat ederek meralarda iş yaptığını bildiğiniz tavsiye üzerine olan silikonları alın onun dışında tabi ki değişik şeyler denemek bu işin doğasında var orası da size kalmış.
Daha da detaya girmek gerekirse 🙂
ipi güzel kesen bir makas çoğu zaman çok pratik ve kullanışlı oluyor
Maşa : elle tutulmaması gereken balıkları ( iskorpit , trakonya ) tutmakta ve alıştıkça elin temiz kalması konforu ile bence olmaz ise olmaz bir parça 🙂
jighead kutusu : ne kadar kibar o kadar kullanışlı geliyor çünkü olabildiğince en küçük çanta ile av yapmak gerekiyor çoğu zaman biz kaya üstünde av yapıyoruz
Çanta : mümkün olan en ufak ebatta kullanımı pratik olması işi keyifli hale getiriyor.
Pens : Klemp tam adını bilmiyorum ama ipneyi komple yutmuş balıkların ağzından iğneyi çıkartırken büyük kolaylık
İlk etapta aklıma gelenler bunlar silikon dışında marka model belirtmek istemedim bütçenize ve keyfinize göre birçok marka çeşit ve model var.
Saygılarımla..
Öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Öyle bi ip öyle bir lider olsun ki çoğu marmara balığına hitap etsin istiyorum. Trofe için zaten şans dışında başka bir şey görmüyorum çünkü lrf de acemiyim o yüzden tavsiyenizi dinleyerek liderimi ona göre alacağım. Snapı eklemeyi unutmuşum dediğiniz snapi de elde ettim jig kutusu vs diğer ihtiyaçları da ihtiyacım tam olarak ne olacağını bilmeden almak istemedim. Gelelim asıl karmaşık konuya dediğim gibi erdek körfezi öyle bir yer ki sığı ve derin olarak her çeşit mera var kayası olsun yosunu olsun o yüzden her mera için birer tane sahte jighead ve silikon almak düşüncesindeyim. Bütçe konusunda sıkıntım yok bende aynı hatayı yapmak istemediğimden duayenlere bir sormak istedim. Ne kadar bütçem olsa da yanlış bir şey alıp paketleri çantada her gördüğümde giden liralara yanmak istemiyorum. Yemli avı daha önce yaptığımda pens konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama tavsiyenizi dikkate alaraktan bi pens edineceğim en yakın zamanda. Zargana avı ve kaya balıklarının avı benim çok hoşuma gidiyor ama aksiyon konusunda da ve sahte konusunda bir bilgim yok.
Bu arada taşucu limanı açıklarında demirdeyim şu anda müthiş zarganalar var neredeyse 1 metreye yakın boylar buralarda.
Anlaşılan o ki bu iş tecrübeye dayanacak deneme yanılma yoluna gideceğiz bizde. Tüm tavsiyeleriniz için gerçekten çok minnetarım o silikonları da temin edeceğim karaya iner inmez. Şafak 20 şimdiden iple çekiyorum raporlarımı LRF güncel rapordan ileteceğim. Bizim oralarda tanıdık bi balıkçı var ona soralım bakalım kim ne almış oradan da bilgi alalım. Eşimle beraber vidani limitlerde avımızı yapıp keyif alırız umarım.Taşucu'na yaklaşık 60 km uzaklıkta 2 zargana kandırma şansım oldu boyları gerçekten efsane fakat ikisi de canlı yem ile alındı birçok jig denememe rağmen avında başarılı olamadım genel olarak da zargana topu arkası tek yada çift iğne , fleto veya yavru kefal ile avını yapıyorlar.
Güzel bir yem seçeneği olduğu için de çok fazla uğraştım ama verimli bir av olmadı benim için.
Balık avcılığı yada avcılıkta adını andığımız disiplinler genel olarak aynı gözükse de bölgesel olarak çok fazla farklılıklar gösterebiliyor şöyle ki aynı bölge içinde bile meradan meraya av şeklini etkileyen çok fazla etken var örnek vermek gerekirse kumluk ilişken olamayan bir merada yakaladığınız herhangi bir taş balığını çok ince ip ve lider ile kalama vererek balığı yorarak kıyıya getirebilirsiniz fakat taşlık olan ilişkenli olan bir merada iseniz hedef balığınızın taş altı yapma ihtimali de varsa daha kalın ip daha kalın lider ve mücadele gücü yüksek kamış ile daha az kalama vererek balığı orta suda yorup almanız gerekir bu sebepten ben bilmediğim bölge ve merada şu ipi kullanın şu lideri kullanın diyemem bilmediğin mera için bunu net bir şekilde söylemenin de etik olduğunu pek düşünmüyorum.
Hiç bilmediğim ve kimseden yardım alamadığım bir bölgede av yapıyorsam önce 2 3 gr ağırlıklar ile ( genelde eski boyası kalkmış mafsallı oluyor bunlar ) ucuz bir silikon takarak atış mesafemdeki derinliği çözmeye çalışıyorum eğer çok hızlı dibi buluyorsam ağırlık düşürüyorum yada tam tersi dibi bulmam uzun sürüyorsa ağarlık arttırıyorum bu kısmı çözdükten sonra hedef balığa göre av şekilleniyor zaten 🙂
Bütçe sıkıntınız yok ise bir önceki mesajda bahsettiğim silikonları tedarik edebilirsiniz 3 silikonda her türlü denizde ona atlayacak canlı varsa illaki alır 🙂
Bu silikonların yanına da kokusuz ve kopmaz diye tabir ettiğimiz bir iki paket silikon ekleyebilirsiniz merada silikon parçalayan ispari var ise ya yer değiştirirsiniz yada kukusuz ile devam edip onu yakalamanın keyfini çıkartırsınız 🙂
Rica ederim , merada eşkina , mırmır , vs. çıkıyor derseniz daha önce o balıklarda tecrübesi olan birileri mutlaka size tavsiye verecektir 🙂 Şimdiden rast gelsin ,trofeniz bol olsunAnlaşılan o ki bu iş tecrübeye dayanacak deneme yanılma yoluna gideceğiz bizde. Tüm tavsiyeleriniz için gerçekten çok minnetarım o silikonları da temin edeceğim karaya iner inmez. Şafak 20 şimdiden iple çekiyorum raporlarımı LRF güncel rapordan ileteceğim. Bizim oralarda tanıdık bi balıkçı var ona soralım bakalım kim ne almış oradan da bilgi alalım. Eşimle beraber vidani limitlerde avımızı yapıp keyif alırız umarım.
Mırmır var ama biraz fazla erim istiyor LRF disiplini ile sanmıyorum alabileceğimi. Surf atanlar var küçük bi topluluk o da o kadar. Teşekkür ederim size de bol trofeli avlar rastgelsin. Keşke benim gibi gençlerde barlarda vs. koşturacağına böyle sporlara yönelse de güzel topluluklar olsa. 🙂Rica ederim , merada eşkina , mırmır , vs. çıkıyor derseniz daha önce o balıklarda tecrübesi olan birileri mutlaka size tavsiye verecektir 🙂 Şimdiden rast gelsin ,trofeniz bol olsun