Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
vural abi istavrit için hangi modelini önerirsin? bir de link atabilir misin?

ıstavrıt caparısınde ben asagıdakı lınkdekı 8 numaralı ıgneyı kullanıyorum cok memnunum gayet basarılı balıgı dokmuyor bu modelın tırtıklı olan modellerıde var sılıkon kaymaması ıcın ıstocta gezerken remıksonda gormus ıdım fakat model kodu nedır sımdı hatırlayamadım 🙁

(link)

Tırtıklı ryusen modelleri var.

Sasame boyut olarak diğer iğnelerden ufaktır. Mesela 8 numara slikonlar için çok ufak geldi bana. Ben 6 nosunu kullanıyorum. Bu dediğim long shaftlar için geçerli tabii

Son düzenleme:
Selamlar bir soru sormak istiyorum.

Elimde Bauer marka 2.70 Teleskopik 30-60g aksiyonlu bir kamış ve Michigan Saaron 5000 marka bir makina var bunlarla LRF yapabilir miyim?

Yapabilirsem yem takım önerileriniz ne olur?

Selamlar bir soru sormak istiyorum.

Elimde Bauer marka 2.70 Teleskopik 30-60g aksiyonlu bir kamış ve Michigan Saaron 5000 marka bir makina var bunlarla LRF yapabilir miyim?

Yapabilirsem yem takım önerileriniz ne olur?

Lrf degilde yemli takimda ignelere isome berkley ve ya silikon takarak deneyebilirsin. Lrf icin makine ve kamis hic uygun degil. 2 gr kursunu 30 gr atarla 5 metreye anca atarsin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki yeni başlayacağım için düşük bütçeli kamış ve makina öneriniz olur mu? Diğer yüksek aksiyonlu kamışın yanına LRF içinde bir şeyler düşünüyorum.

LRF'de hızlı makinede özellikle istavrit avın'da balığın ağzı yırtılıyor diye bir duyum aldım , tabi ne kadar doğru ise
Tabi seti kurduktan sonra mevcut makineme ince bir ip sarıp bir müddet deneme yapsam daha mantıklı olacak , yoksa yeni makine yeni masraf

Baligin agzi caparide yirtilir. Lrf de oyle bir sorun olmaz sanirim.

Back