Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben misina kullanıyorum ilk denemelerini yaptım ancak 10-15 metre uzaklığa atabildim pek tatmin edici gelmedi. Misina 0.21 lik ghost marka acaba ipe geçsem doğru atışla mesafe ne kadar artar? Kamış favorite, 1-7 5g ve 2.2 g lık jigler denedim.
Merhaba,

Bahsettiğiniz mesafe rüzgarsız bir havada ise çok az denebilir, özellikle de 5gr lik jighead ile. 0.17 ghost misina ya da muadili kalınlıkta powerline misinaya geçebilirsiniz. İpte ise hedef balık istavrit vs ise 0.06 uygun bir kalınlık.

Ben misina kullanıyorum ilk denemelerini yaptım ancak 10-15 metre uzaklığa atabildim pek tatmin edici gelmedi. Misina 0.21 lik ghost marka acaba ipe geçsem doğru atışla mesafe ne kadar artar? Kamış favorite, 1-7 5g ve 2.2 g lık jigler denedim.

Öncelikle lrf'de 0.21 mm mono misina için kalın bir değer. 0,16 mm mono idealdir. 0,16 mono ile 2.2 gr jighead rüzgarsız havada 20 m kadar atılabilir bu da yeterli bir mesafedir. İp kullanacaksanız en fazla 0.06 mm tercih edin.

Merhaba arkaslar sizden bir tavsiye isteyecegim
2.10 spin kamısım var Sanırım 10gr ve uzeri
Musait oldugumda mırmır avına gidecegim yemli yanimda spin kamisi da goturmek istiyorum Sahte kurt ile calismayi dusunuyorum
Lrf gibi olmayacagini biliyorum ama uygun bir kursun yardimi ile lrf aksiyonuna yakin bi aksiyon verebilirmiyim
Sizce mumkunmudur yoksa fantazi pesindemiyim bilmek istiyorum ilgilenen ilgilenmeyen herkeze saygilar

Uygun kurşun ile denenebilir kursunu iğnenin 20-30 cm üstüne sabitleyin uygun iğneyi bağlayıp silikon takın fakat bu yöntemle pek aksiyon veremezsiniz düz yavaş sarımla ise yarama ihtimali var birde ayni şeyi yanı kursunu iğnenin dibine kadar indirip deneyin bu şekilde lrf ye biraz daha benzer en azından aksiyon verebilirsiniz

Uygun kurşun ile denenebilir kursunu iğnenin 20-30 cm üstüne sabitleyin uygun iğneyi bağlayıp silikon takın fakat bu yöntemle pek aksiyon veremezsiniz düz yavaş sarımla ise yarama ihtimali var birde ayni şeyi yanı kursunu iğnenin dibine kadar indirip deneyin bu şekilde lrf ye biraz daha benzer en azından aksiyon verebilirsiniz
Tesekkkur ederim eger 10 gr delikli gezer kursunlardan bulursam denicem

Merhaba arkaslar sizden bir tavsiye isteyecegim
2.10 spin kamısım var Sanırım 10gr ve uzeri
Musait oldugumda mırmır avına gidecegim yemli yanimda spin kamisi da goturmek istiyorum Sahte kurt ile calismayi dusunuyorum
Lrf gibi olmayacagini biliyorum ama uygun bir kursun yardimi ile lrf aksiyonuna yakin bi aksiyon verebilirmiyim
Sizce mumkunmudur yoksa fantazi pesindemiyim bilmek istiyorum ilgilenen ilgilenmeyen herkeze saygilar
Dropshot yontemini de deneyebilirsiniz.

Back