Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
62833 dosyayı görüntüle 62834 dosyayı görüntüle
maşallah abi tebrikler güzel balıklar almışsın

tebrijkler faruk abi senin hırsızlar süper maşallah. en kısa zamanda görüşmek üzere.
Engin teşekkür ederim. ben hırsız kullanmaya alıştım. çok sık olmasada fırsat buldukça LRF ye çıkıyorum. Çıkıncada ortama göre 2-3 e kadar kalıyorum. Enbiya bey MIRMIR MIRMIR dedi gaza getirdi, dün akşamda kartal civarında 10:30-02:15 e kadar olta salladım. ama mırmır la tanışamadık. ilk atışlarda ekteki yakışıklıyı aldım. Yakışıklı suya iade. sonrası inanılmaz kısır geçti. yarımdan sonra açıldı da foto daki 15 adet tavalığı aldık. balıkların 2 si hariç isome pembe ve beyaz ile alındı. 2 adet te ali amcadan aldığım çok hoşuma giden iş yapmasına sevindiğim 7 gr zebra glow jig le.62824 dosyayı görüntüle 62825 dosyayı görüntüle 62826 dosyayı görüntüle 62827 dosyayı görüntüle[/QUOTE]
ali amcadan aldığınız zebra glow 'un glow özelliği olduğuna emin misiniz? Bende de var aynı ürün de glow yok sanki onda. Malzemeler arabada kaldığı için şu an bakamıyorum ama merak da ettim.

62867 dosyayı görüntüle

Geçtiğimiz mesajlarda bu jiglerden bahsetmiştim. Ben memlekette iken kargom gelmiş. Beklediğimden daha da küçükler. Sol tarafta görünen 14 gram ürünün boyutu serçe parmağımın yarısı kadar.

WhatsApp Image 2017-09-14 at 22.38.57.jpeg

Bu fotoğrafta aslında boyut daha net anlaşılıyor. Sol tarafta yer alan ürün 10 gram sağ taraftaki ürün ise 14 gram.

Engin teşekkür ederim. ben hırsız kullanmaya alıştım. çok sık olmasada fırsat buldukça LRF ye çıkıyorum. Çıkıncada ortama göre 2-3 e kadar kalıyorum. Enbiya bey MIRMIR MIRMIR dedi gaza getirdi, dün akşamda kartal civarında 10:30-02:15 e kadar olta salladım. ama mırmır la tanışamadık. ilk atışlarda ekteki yakışıklıyı aldım. Yakışıklı suya iade. sonrası inanılmaz kısır geçti. yarımdan sonra açıldı da foto daki 15 adet tavalığı aldık. balıkların 2 si hariç isome pembe ve beyaz ile alındı. 2 adet te ali amcadan aldığım çok hoşuma giden iş yapmasına sevindiğim 7 gr zebra glow jig le.62824 dosyayı görüntüle 62825 dosyayı görüntüle 62826 dosyayı görüntüle 62827 dosyayı görüntüle
ali amcadan aldığınız zebra glow 'un glow özelliği olduğuna emin misiniz? Bende de var aynı ürün de glow yok sanki onda. Malzemeler arabada kaldığı için şu an bakamıyorum ama merak da ettim.[/QUOTE]
glow özelliği var. ancak uzun süreli değil gibi

62867 dosyayı görüntüle

Geçtiğimiz mesajlarda bu jiglerden bahsetmiştim. Ben memlekette iken kargom gelmiş. Beklediğimden daha da küçükler. Sol tarafta görünen 14 gram ürünün boyutu serçe parmağımın yarısı kadar.

62869 dosyayı görüntüle

Bu fotoğrafta aslında boyut daha net anlaşılıyor. Sol tarafta yer alan ürün 10 gram sağ taraftaki ürün ise 14 gram.
Abi sol taraftaki sanıyorum kurşundan imal, diğerinde zaten tungsten yazıyor. Özgül ağırlıkları oldukça farklı iki metal, volfram yani tungstenin 1 santimetre küp hacimdeki ağırlığı 19.3 gram geliyor. Kurşunun ise 1 santimetre küp'lük ağırlığı 11.37 gram.

Aklıma şöyle bir şey geldi, jig headler ve standart kurşunlar maliyet hesaplanmaksızın tungsten'den dökülse nasıl olurdu? Daha küçük hacimden kaynaklı hava sürtünme direnci daha az kurşunlar ve jighead'ler elde edemez miyiz?

Sabah vakti aklıma takıldı.

Abi sol taraftaki sanıyorum kurşundan imal, diğerinde zaten tungsten yazıyor. Özgül ağırlıkları oldukça farklı iki metal, volfram yani tungstenin 1 santimetre küp hacimdeki ağırlığı 19.3 gram geliyor. Kurşunun ise 1 santimetre küp'lük ağırlığı 11.37 gram.

Aklıma şöyle bir şey geldi, jig headler ve standart kurşunlar maliyet hesaplanmaksızın tungsten'den dökülse nasıl olurdu? Daha küçük hacimden kaynaklı hava sürtünme direnci daha az kurşunlar ve jighead'ler elde edemez miyiz?

Sabah vakti aklıma takıldı.

Evet maddelerde bariz farklılıklar var. Mesela japonların turnuva atışlarında kullandığı kurşunlarda bu şekilde olması lazım.

IMG_0270.JPG IMG_0269.JPG

Mini Jig koleksiyonumu şimdilik tamamladım. Renk olarak zebra glowdan başka bir şey yok. Zetz in jiglerinde tek asist iğne olması dikkatimi çekti. Bu şekilde daha kullanışlı ve daha takılmadan av yapılacağını düşünüyorum. Kıç kısmında yer alan asist iğne dibe takılmalarda büyük sıkıntı yaşatıyor, bu şekilde nasıl sonuç verecek bilmiyorum ama inşallah olumlu yönde olur.

İlk fotoda yer alan zetz yani ortadaki jigler sırasıyla, 3, 5, 7 , 10 ve 14 gram.

Back