Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Hmmm kıyıdan zor olabilir. O tarz mordoğan karaburun didim gibi bölgelerde balık daha çok derinde oluyor. Gece avı ve liman ağzında daha verimli av yapabilirsiniz bence. Birde yem olarak izmir sularunda gulp daha çok iş yapıyor ben o şekilde deneyimledim. Ama avlağa göre çok değişiyor. Keyifli avlar. Rastgelsin.

Eren17

Üye
Adı
Eren ÖZDAL
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Berkley gulp camo kullanırken baş kısmı hem balık ısırıklarından hem de jigheadden deforme olmuş yerimde durmuyordu. Üstten kısaltınca ilk seferde mırmır gelmişti. :) Konu denk gelmişken kuyruktan değilde baş kısmından saldıran balık hangisidir? İskorpit, mırmır, kırlangıç, istavrit merada gördüklerim.
abi isome XL kırmızıyı bütün olarak takıyorum 2gr'lık jighead'e 12 cm felan olması lazım uzunlugu ama ISKORPIT gıdıyor baş kısmındakı jighead ıgnesıne takılıyor hırsız oldugu yerde duruyor 5-7 cm arkasına taktıgım halde.

İzmir35

Yeni Üye
Adı
Gökhan
@BassBarco Amacım daha önce surf kamışla avlanırken attığım liman ağzından atmaktı ama liman yönetimi değişmiş balık tutmak yasakmış öyle olunca belime kadar suya girip kıyıdan attım.Berkley gulp hangi renk tavsiye edersiniz ? Sizede keyifli avlar rastgelsin. Bölge de kumluk yerde surf ile mırmır yakalamıştım biraz taşlık yerde mırmır,çipura,karagöz oluyor.

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hadi ya bak sen. Demek öyle:)
Aynen öyle ben bulunduğum bölgede balık konusunda şanslıyım eşimin dayısı balıkçı yetişme balıkçı yani onunla ağa falan gittikmi balıık ayırırız kendimize o ayıklarken balığı nasıl yapmam gerektiğini söyler ızgara mı tavamı hatta bi ara bana akya ve turna plazlarından bir yemek yaptı fırında ağlarsın o kadar diyorum biz hobideyiz onlar bundan ev geçindiriyor doğal olarak her şeyi biliyorlar hatta abartıyo dikili körfezi ve edremit körfezindeki bütün açık sığları ve derin taşları biliyor adam saygı duyulası bi meslek :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen öyle ben bulunduğum bölgede balık konusunda şanslıyım eşimin dayısı balıkçı yetişme balıkçı yani onunla ağa falan gittikmi balıık ayırırız kendimize o ayıklarken balığı nasıl yapmam gerektiğini söyler ızgara mı tavamı hatta bi ara bana akya ve turna plazlarından bir yemek yaptı fırında ağlarsın o kadar diyorum biz hobideyiz onlar bundan ev geçindiriyor doğal olarak her şeyi biliyorlar hatta abartıyo dikili körfezi ve edremit körfezindeki bütün açık sığları ve derin taşları biliyor adam saygı duyulası bi meslek :)
Senin dayıyla tanışalım biz o zaman:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif

toktem

Yeni Üye
Adı
Tolga Öktem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba elimde stradic ci4 3000 hg makina var, bunu lrf olarak kullanabilirmiyim,başlangıç olarak uygunmudur