Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dİşli için yem temin edemedim ,dersten geç çıkma olayını hesaplayamadığım için , mecbur lrf takımı aldık yanımıza bir kaç yemlik istavrit tutmak gerekli . Farklı renk ve markaları denedim sonuç 1 balık idi ,bu iki ürün yardıma yetişti 10 atış 6 balık ile yem işini çözdüm ilk kez dün denedim ve çok memnun kaldım.
merak ettim de goremedim ne balik aldiniz 🙂

Merhabalar.Kardeşim de lrf ye merak salarak bir başlangıç takımı dizdi.
Shimano Alivio Dx 2-10 kamış
Shimano Ax1000Fb makine (4.5 kg drag kuvveti olduğu yazıyor)

Sorum ise;Monofılament misina kullanacağız.Bu makineye kaç mm lik monofılament misina uygun olur?
(Shimano exage misinalara bakıyoruz ucuz olduğu için önerir misiniz? (20 tl 🙂 )

Abilerim sizlere bir sey sormak istiyorum. Ben yaza dogru veya birkac ay sonra ust seviye bir lrf takimi kuracagim. Su an kullandigim takim :
Dead ringer 228 + Ceymar 10
Gecmeyi dusundugum takim ise :
Major Craft New Crostage 0.6-10 + Stradic 1000 Fb
Sorum ise bu iki takim arasinda gercekten cok fiyat farki var ve bu iki takim arasinda ne kadar fark olacaktir ? Yani erim mesafesi ne kadar artar saglamlik ne kadar degisir vs. Cunku su anki takimimdan bile cok memnunum. Sizce gecmeye deger mi boyle ust seviye bir takima ?

uzun bir araştırma ve forumdaki arkadaşların abilerimin de önerisi ile
EKEN H9R Plus Aksiyon Kamerası 4K WİFİ almaya karar verdim sonunda fiyat ve performans olarak en iyi seçenek olduğuna karar verdim.

Abilerim sizlere bir sey sormak istiyorum. Ben yaza dogru veya birkac ay sonra ust seviye bir lrf takimi kuracagim. Su an kullandigim takim :
Dead ringer 228 + Ceymar 10
Gecmeyi dusundugum takim ise :
Major Craft New Crostage 0.6-10 + Stradic 1000 Fb
Sorum ise bu iki takim arasinda gercekten cok fiyat farki var ve bu iki takim arasinda ne kadar fark olacaktir ? Yani erim mesafesi ne kadar artar saglamlik ne kadar degisir vs. Cunku su anki takimimdan bile cok memnunum. Sizce gecmeye deger mi boyle ust seviye bir takima ?
bende aynı konu üzerinde düşünüyordum bayadır önceki kamışımım okuma 1-8 atarlı makına xct 10 du senınde dedıgın gıbı gayet memnundum bende ama sonra ust segmente gecmeye kadar verdım ve ajor Craft New Crostage 0.6-10 + shimano soare c2000 pgss aldım , kamıştan çok memnunum erim mesafe ( bana göre ) oldukça fark etti ilk aldığım da kamış ile 8 gram jig denedim mesafe için 57 metre idi sanırım o civarda bir atış gerçekleştirdim.

Back