Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Engin jig head gramaj ideal gram 1-10 gr. Kamış için ne tavsiye edersin jighead leri kaç gram alayım?
Avlanacağın yerde akıntı yoksa 1 - 3 gr arası ideal. kayalık ise 1 - 1.5 gr gibi hafif gramajlı jighead seç. hedef balığa göre iğne numarası seçebilirsin. mesela istavrit için 8 no, mırmır eşkina için 6, 4 gibi. jighead olarak cultivadan uzak ur. istavritte iyi fakat taş balıklarında çabuk kırılıyor.

Kudos 1-7gr Atarlı 225cm
fujin salty rugger fsr-762/ajı 230cm 0.8-10 gr
Okuma Dead Ringer Dr-S-742 UL 228 cm 1-8 gr
Wily Nash 210 cm Lrf Kamışı 1-10 g

Bu kamışlardan hangisini önerirsiniz yada bu liste dışında önerdiğiniz var mı ? İstanbul (Kartal-Pendik-Tuzla) da kullanacağım o yüzden düşük gramajlarda (1-3)hissiyatlı olmasını istiyorum. Lrf bilgim hiç yok. Teşekkür ederim.

Kudos 1-7gr Atarlı 225cm

Bu kamışlardan hangisini önerirsiniz yada bu liste dışında önerdiğiniz var mı ? İstanbul (Kartal-Pendik-Tuzla) da kullanacağım o yüzden düşük gramajlarda (1-3)hissiyatlı olmasını istiyorum. Lrf bilgim hiç yok. Teşekkür ederim.
Merhaba.
kullanıyorum 1gram henüz kullanmadım fakat silikonlu 2gram kullandım hissiyatı güzel.

Kudos 1-7gr Atarlı 225cm

Hiç birisini kullanmadım ama kudos 1-7 gr için 1 gr hassasiyeti iyi deniliyor.

Kudos 1-7gr Atarlı 225cm

Salty rugger aralarında en hassası ama hiç lrf yapmadıysanız zorlanmazsınız umarım. dead ringer 1-8 lrfye başladığım kamış. 1gr hissiyatı bile çok zayıf. kazık gibi kamış. wily nash 0.8e kadar hissiyat vardı. kudos 1-7 ise klasik light style serisi ayarında komple solid kamış.
0 gramajlara ineceğim derseniz salty rugger tercih edin, yok ben min 1 kullanacağım derseniz kudos, hem 1 gr atacağım hem de biraz bütçemi düşünüyorum derseniz wily nash.
Forum içi arama yapmanızı da tavsiye ederim, hepsi hakkında konuşuldu.

Back