Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her avdan sonra yada her av olmasa bile bi sonraki hafta sonuna kadar av yapılmayacaksa pazar akşamı yapılan son avdan sonra makine ve olta küvette çeşme suyu ile yıkansa dahi deforme olur mu?
İlk oltamı yaklaşık 10 sene kadar önce aldım.önceden çok balığa gitmezdim.ayda bir belki.hâlâ ilk misine sarılı makinemde ve elimde çektiğim halde kopartamıyorum.
dediğiniz yapılırsa daha uzun dayanır tabi ,
çekmeyle kopmuyor testi güvenilit bir test değil 🙂
düğüm atıp çekin bide öyle deneyin , önemli olan düğüme mukavemeti

dediğiniz yapılırsa daha uzun dayanır tabi ,
çekmeyle kopmuyor testi güvenilit bir test değil 🙂
düğüm atıp çekin bide öyle deneyin , önemli olan düğüme mukavemeti
Onu da denedim ustam.her klips taktığımda tutup gerdiririm.hemde baya baya gerdiririm 🙂

Her avdan sonra yada her av olmasa bile bi sonraki hafta sonuna kadar av yapılmayacaksa pazar akşamı yapılan son avdan sonra makine ve olta küvette çeşme suyu ile yıkansa dahi deforme olur mu?
İlk oltamı yaklaşık 10 sene kadar önce aldım.önceden çok balığa gitmezdim.ayda bir belki.hâlâ ilk misine sarılı makinemde ve elimde çektiğim halde kopartamıyorum.

makinenin yüzük kısmını ve kalama ayalardıgımız kısmı ıslatmamaya özen gösterin gerisinde sorun olmuyor.

Günaydın Arkadaşlar,

Derin sudaki lüfer için ne yapmak lazım ?

dün sabah iskelenin ucunda ortalama 15-20 metre derinlikte uzun olta (zargana fileto ile ) çok güzel lüferler alıyorlardı ,
tekneden olduğu için bu sistem gayet iyiydi,
ben iskeleden envayi çeşit silikonu atmama rağmen 1 tane bile atlamadı ,
balık tam dipte olduğu için makinayı 2-3 tur sarınca balık bölgesinden çıkıyordum büyük ihtimalle ,
bu tür durumlarda nasıl bir teknik kullanmak lazım ? nasıl bir sahte ile çalışmak lazım ? önerileniz nelerdir ?

Günaydın Arkadaşlar,

dün sabah iskelenin ucunda ortalama 15-20 metre derinlikte uzun olta (zargana fileto ile ) çok güzel lüferler alıyorlardı ,
balık tam dipte olduğu için makinayı 2-3 tur sarınca balık bölgesinden çıkıyordum büyük ihtimalle ,
bu tür durumlarda nasıl bir teknik kullanmak lazım ? nasıl bir sahte ile çalışmak lazım ? önerileniz nelerdir ?
60/80 gram bir kurşun arkasında 4 mt kadar 0,26 mm sağlam bir misina ve 9 cm kendo zero arise beyaz / limon ya da suyun durumuna göre bir sahte ile açık atıp bizim boğazda kurşun arkası olarak uyguladığımız yöntem denenebilir.

Günaydın Arkadaşlar,

Sinking sahte 😉

60/80 gram bir kurşun arkasında 4 mt kadar 0,26 mm sağlam bir misina ve 9 cm kendo zero arise beyaz / limon ya da suyun durumuna göre bir sahte ile açık atıp bizim boğazda kurşun arkası olarak uyguladığımız yöntem denenebilir.
bu benimde aklıma geldi, ama ozaman spin veya shorejig takımı kurmak lazım 🙂
LRF ile neler yaplabilir acaba diye düşündüm,
Bu sıralar LRF yi elimden bırakamıyorum da 🙂

Back