LRF malzeme önerisi istiyorum (Makine ve kamış var.)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SLRF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SLRF

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Port fish wily nash 2.10 , 1-10G kamış
Okuma Aria 20 makina.

İstanbul Avrupa Yakasın da avlanmak istiyorum , yaz için "Fiyat Performans" bütçe dostu Misina , iğne ve silikon vs... hakkın da öneri verirseniz yaza hobime başlamak istiyorum. Teşekkürler

İstanbulda jig ve sahte alma lfr icin hicbirise yaramaz ,jighead ve silikon kullan baska birseye para verme ipide ince al 0.06 max 0.08 , kendo falan is gorur silikonuda birtane isome pembe ,birtanede sivisiz al fujin baby worm falan yeter iste,sahte yada jig cazibesine kapilip sakin alma

Son düzenleme:
İp olarak shimano kairiki 0,06 4x, daiwa j braid 4x 0,07 önerebilirim. Lider olarak savage gear fc 0,17 öneririm. Merayı tanıyana kadar pahalı jigheadlerden uzak durun şimdilik çapa jighead alabilirsiniz fiyatları uygun çünkü çok kayıp veriliyor nerede takilir nerede takılmaz zamanla çözersiniz. Silikon olarak isome ve berkley gulp en iyisidir fakat pahalıdır. Yine de yeni başladığınız için kokulu isome silikon öneririm sonra ustalaştıkça birkaç çeşit edinirsiniz fujin babyworm, mebaru ajiworm gibi. Jig ve sahte olaylarına gerçekten girmeyin bizim meralarda bunlara gelecek balık az. Sadece savage gear turkish zebra mix jig alirsaniz arada zargana ve istavrit alabilirsiniz. Forumda değerli isimler var lrf ile av raporları bölümünü üsenmeden 600 küsür sayfa tararsanız çok güzel bilgiler mevcut.

İp değil de misina düşünüyorum koparsa bağlantı yapabilirim. Ve sanırım daha az maliyetli kaç almam gerekli mm ?

İp değil de misina düşünüyorum koparsa bağlantı yapabilirim. Ve sanırım daha az maliyetli kaç almam gerekli mm ?
Ben de misina ile başlamıştım ama ip ile hissiyat ve erim çok iyi oluyor misina tavsiye etmiyorum aldığınız keyfi baya azaltıyor. İlla alacaksanız ben stroft abr mono misina kullanmıştım fiyatları diğerlerine göre yüksek ama sorun çıkarmıyor. 0,16 mm kullanmıştım ben. Bu arada maliyet sorunu varsa lrfye hiç bulaşmayın derim 2020 eylülde 700 liraya set alarak başladığım bu işe harcadığım para 5000 lirayı geçmiştir😀 kamış makine bile değişmeseniz bugün 1 paket isome olmuş 130 lira, 4-5 tane jighead olmuş 50 lira gerçekten baya maliyetli bir iş lrf.

Ben de misina ile başlamıştım ama ip ile hissiyat ve erim çok iyi oluyor misina tavsiye etmiyorum aldığınız keyfi baya azaltıyor. İlla alacaksanız ben stroft abr mono misina kullanmıştım fiyatları diğerlerine göre yüksek ama sorun çıkarmıyor. 0,16 mm kullanmıştım ben. Bu arada maliyet sorunu varsa lrfye hiç bulaşmayın derim 2020 eylülde 700 liraya set alarak başladığım bu işe harcadığım para 5000 lirayı geçmiştir😀 kamış makine bile değişmeseniz bugün 1 paket isome olmuş 130 lira, 4-5 tane jighead olmuş 50 lira gerçekten baya maliyetli bir iş lrf.
Hocam , ip’e lider alacağım şimdi lider’e de ayrı masraf direk misina alayım diyorum. Kamış makine var zaten , 15-20₺ 4-5’li jighead buldum. Silikon Babyworm ve sandworm ayarladım. Tek eksik misina yada ip 😀 onun içinden çıkamadım.

Hocam , ip’e lider alacağım şimdi lider’e de ayrı masraf direk misina alayım diyorum. Kamış makine var zaten , 15-20₺ 4-5’li jighead buldum. Silikon Babyworm ve sandworm ayarladım. Tek eksik misina yada ip 😀 onun içinden çıkamadım.
O zaman stroft abr 0,16 mono misina alabilirsiniz ben kullandım memnun kaldın diğerlerinden biraz pahalı ama gam falan yapmıyor tadınız kaçmaz en azından ama misinadan ipe geçtiğimde anladım lrfnin tadını. Bir de en azından başlangıçta bir paket isome silikon alın ki sizi hobiye bağlasın😀

özellikle lrf sözkonusu ise fazla masraftan kaçınmak bazen(hatta çoğu zaman) daha fazla masrafa sebep olur. ip misina/monoflament misina tercihi de bunlardan biri. evet, kağıt üstünde daha maliyetli gibi görünüyor, ancak hem erim, hem hissiyat, hem uçtaki jighead’e daha iyi aksiyon verebilme ve daha birçok yönden ip misina lrf’nin olmazsa olmazlarından. + olarak ip misina ucuna fc lider yapıyorsunuz, bu da görünürlüğü azaltıp av verimini de arttırmış oluyor.

görkem hocam iyi bilir söylediklerimi, bir dönem bayağı bilgi alış-verişi yapmıştık kendisi ile. birçok şeyi aldırmak ve birçoklarını aldırmamak için bayağı bir uğraşmıştım. sonra sanıyorum tek tek söylediklerimin doğruluğunu anlamış oldu, o sebeple tövbeliyim, ancak yine de iyi düşünüp doğru karar vermek gerek. 🙂

özellikle lrf sözkonusu ise fazla masraftan kaçınmak bazen(hatta çoğu zaman) daha fazla masrafa sebep olur. ip misina/monoflament misina tercihi de bunlardan biri. evet, kağıt üstünde daha maliyetli gibi görünüyor, ancak hem erim, hem hissiyat, hem uçtaki jighead’e daha iyi aksiyon verebilme ve daha birçok yönden ip misina lrf’nin olmazsa olmazlarından. + olarak ip misina ucuna fc lider yapıyorsunuz, bu da görünürlüğü azaltıp av verimini de arttırmış oluyor.

görkem hocam iyi bilir söylediklerimi, bir dönem bayağı bilgi alış-verişi yapmıştık kendisi ile. birçok şeyi aldırmak ve birçoklarını aldırmamak için bayağı bir uğraşmıştım. sonra sanıyorum tek tek söylediklerimin doğruluğunu anlamış oldu, o sebeple tövbeliyim, ancak yine de iyi düşünüp doğru karar vermek gerek. 🙂
Haha evet doktorumuz doğru söylüyor beni ip misinaya geçirmek için göbeği çatlamıştı günlerce mücadele verdi neyse ki sonradan doğruyu bulduk bazı şeyler ne kadar söylense de insan kendisi görmeden anlayamıyor bazı şeyleri hala da hatalar yapıyorum yapacagız da ama sagolsun forumdaki ustalarımız yonttu beni artık biraz biraz bir şeyler oturdu😀

Doktor bey Yeni bir Lrf kamışı aldım biraz daha sık kovalamayı düşünüyorum ama istanbul'da da lrf hayli zor. Engin bilgilerinizden yararlanmamız mümkün müdür? FC leader kullanmak şart mı mesela?

Back