Lrf Mi Spin Mi Öneri Ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum

qrkn1204

Üye
Tepki
85
Ödül
23
Surf setin dışında at çek yapmakda istiyorum ama genel kullanım izmir kıyıdan yemli bekleme olacak vakit buldukça at çek için kayalık bölgelere gideceğim levrek vs videolarını görüyorum ilgi mi cekiyor cok eşim de kullanacağı için hafif bişey olsun istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var ayırdığım bütce 500_600 tl arası önerebileceginiz set var mı

Lrf ekipmanlari spine gore daha pahalli, bende bir senedir lrf ye baslamaya niyetliyim butce denkleyemedigimden takim yapamadim 🙁

Surf setin dışında at çek yapmakda istiyorum ama genel kullanım izmir kıyıdan yemli bekleme olacak vakit buldukça at çek için kayalık bölgelere gideceğim levrek vs videolarını görüyorum ilgi mi cekiyor cok eşim de kullanacağı için hafif bişey olsun istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var ayırdığım bütce 500_600 tl arası önerebileceginiz set var mı
Gurkhan hoam birde 2 uclu kamislar var, ornegin bir ucu 3-12 bir ucu 5-20 gr atiyor2500 lik yuksek dragli bi makara ile hem spin hem lrf yapabilirsin. Zaten spinde cogu 12 13 cm boyundaki sahte 10 15 gr agirliginda.

Dosyalar

• Screenshot_20180830-121401.png
    Screenshot_20180830-121401.png
    95.3 KB · Okunma: 22
İdare etsin düşüncesi ile alacaksanız tamam ama işi hakkı ile yapacaksanız 2 uçlu bir kamış pek kullanışlı olmaz. Her işin ekipmanı farklıdır. Söz konusu kamışın distribütörünün de fikri bu yönde, daha önce soran arkadaşlara kendilerinin pek tavsiye etmediklerini belirtmişlerdi.

Spin ile lrf arasında ben her zaman lrf derim. Çok daha hafif ve hedef kitlesi daha geniş. Spin takımla alacağınız bir çok balığı lrf takımı ile de alabilirsiniz. 2. el sayfalarını takip ederek o bütçe ile işinizi çok rahat görecek bir lrf takımı edinebilirsiniz. Eşiniz de kullanacak ise lrf ile hobiden soğumamış olur. Kendi eşimden biliyorum ki bayanlar bu hobide çok sabırlı değiller, ne kadar fazla balık yakalarlarsa o kadar çok bağlanıyorlar 🙂

tamam cok teşekkür ederim fakat lrf için at-çek meram yok o yuzden düşündüyor spin ile hiç degilse beklemeli av da yapabilirdim

Spin de beklemeli durgun suda dusuk agirlikla yapilabiliyor. Biraz akıntı dalga varsa takim hafif kaliyor verimsiz oluyor,

Büyük bir hevesle aldığım spin setimi zar zor satabildim ve sonucunda bir tane balık dahi yakalayamadım özet spin bana göre değildi.

Kamışın taşıma sorunu(arabada eşya olduğunda zorlanıyordum), sahtelerin ve kaşıkların dibe takılması bir süre sonra bu avcılıktan aldığım keyfi azaltmaya başladı.

Şu an iyiki lrf ye geçmişim diyorum. taşıması kolay, silikon ve jiglerin takılma ihtimali daha az.(İhtimal sıfır değil ama kesinlikle spine göre daha az) Ayrıca spinde yakalayamayacağım balıkları da lrf de alabiliyorum. Birde kokulu silikona kaçmam derseniz aliexpress de gayet ucuz ve iş yapan silikonlar bulabilirsiniz. Özetle evet lrf candır.

Son düzenleme:
Büyük bir hevesle aldığım spin setimi zar zor satabildim ve sonucunda bir tane balık dahi yakalayamadım özet spin bana göre değildi.

Kamışın taşıma sorunu(arabada eşya olduğunda zorlanıyordum), sahtelerin ve kaşıkların dibe takılması bir süre sonra bu avcılıktan aldığım keyfi azaltmaya başladı.

Şu an iyiki lrf ye geçmişim diyorum. taşıması kolay, silikon ve jigleri ufak sahtelerin ve jiglerin takılma ihtimali daha az.(İhtimal sıfır değil ama kesinlikle spine göre daha az) Ayrıca spinde yakalayamayacağım balıkları da lrf de alabiliyorum. Birde kokulu silikona kaçmam derseniz aliexpress de gayet ucuz ve iş yapan silikonlar bulabilirsiniz. Özetle evet lrf candır.
Katiliyorum spin yontemi biraz mesaketli, genelde belli saatlerde yapiliyor, mesela sabah ezanindan once meraya gitmek gibi 🙂 avlaktaki mera ve suyun durumuna gore sahte kleksiyonun oluyor. Gece icin farkli sahte, gunduz icin farkı, dalari fazla, az, yada su ustu liste uzayip gidiyor. Ama ben seviyorum bana daha zevkli geliyor

Back