Lrf için 0.8 mm veya 0.10 mm ip tavsiye ediyorlar .Lrf için nippon 0.15 mm 8 kat örgü misina iyimidir(leaderle kullanılacak)
Merhaba Akif abi peki 10 gram üstü jiglerde lrf de hangi kalınlıkta ip kullanmak lazım.Kullandığınız jighead ve takıma göre 0.04-0.05 veya en kalın 0.06mm kullanın. 0.08 veya 0.1 erimi ve hissiyatı kötü etkiler, hafif jig ve silikonda aksiyonu bozar. 0.15 ancak ancak spinde kullanabilirsiniz.
10 gram üstü jigler ne kadar lrfye giriyor emin değilim (bence 10 gram üstü artık spinin hafif sikletlerine giriyor) ancak lrfde kullandığımız ağırlıklar genelde çok daha düşük olduğu için ipi ince tutmakta fayda var aksi takdirse erim mesafesi düşer.Merhaba Akif abi peki 10 gram üstü jiglerde lrf de hangi kalınlıkta ip kullanmak lazım.
Tamam abim sağolasın 🙂10 gram jigde bile 0.06 yeterli.
Benim merada zargana ve dişli olduğundan genelde jig ve kaşık kullanıyorum , şu ana kadar 14-20 gr arası kulandım , lrf ye geçsem mi diye düşünmeye başladım , genelde 30-40 mt civarında balık vuruyor, 3-4 saatlik spin baya yoruyor insanı.10 gram üstü jigler ne kadar lrfye giriyor emin değilim (bence 10 gram üstü artık spinin hafif sikletlerine giriyor) ancak lrfde kullandığımız ağırlıklar genelde çok daha düşük olduğu için ipi ince tutmakta fayda var aksi takdirse erim mesafesi düşer.
Ben kendi takımımda kairiki 0.06mm kullanıyorum ve şimdiye kadar oldukça memnunum