Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf mono misina tavsiyesi

retiikulum

Üye
Merhaba, 2-12 gr atarlı bir kamışım var. 8x 0.10 örgü ip aldım, fakat daha ilk avda dolanma, kuş gözü ,kopma gibi sorunlar yaşadım.Bu yüzden mono misina almayı düşünüyorum. Aklımda Powerline ultra 0.20 mono misina var.Bu misinanın soft modeli de var. Bu misinaları kullanan var mı ? 2-12 kamış ve 1000 lik makine için 0.20 uygun mudur? Başka misina tavsiyelerine de açığım.

AhmetAkin

Aktif Üye
Adı
Ahmet Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Powerline çok iyidir tavsiye ederim hem ipi hem misinası fiyat performans ürün

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Stroft Ls 0.16 0.18 ideal uzun ömürlü ve sağlam fiyat daha yüksektir ama yarı yolda bırakmaz kardşm

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Stroft abr 0,16 mono kullanıyorum bende pahalı biraz ama çok memnunum.

retiikulum

Üye
Aslında stroft ls 0.18 modelini geçenlerde makineye sardım ama rafta uzun süre mi beklemiş yoksa yumuşak olduğundan mıdır bilmiyorum orta yerinden düğüm olup sürekli kopuyor.İlk avda en az 20 metre misina kaybetmişimdir bu sebeple. Abr modelini denemedim onu da deneyebilirim.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben hiç kopma dolanma kuş gözü vs yaşamadım memnunum.

TevfikG.

Yeni Üye
Adı
Tevfik G.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, yaşadığınız problemin birkaç farklı sebebi olabilir. Misinaya geçmeden önce problemi neden yaşadığınızı anlarsak daha değerli olacaktır. Meraya gittiğinizde ilk önce 2, 3 gr gibi ağırlıklarla mı başlıyorsunuz?, Dolanma yaşadığınız gün rüzgara karşı atışlar yaptınız mı?, Leader kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız kaç cm? Hangi düğüm gibi soruların cevapları bu problemlerin çözümü olabilir.

retiikulum

Üye
Merhaba, yaşadığınız problemin birkaç farklı sebebi olabilir. Misinaya geçmeden önce problemi neden yaşadığınızı anlarsak daha değerli olacaktır. Meraya gittiğinizde ilk önce 2, 3 gr gibi ağırlıklarla mı başlıyorsunuz?, Dolanma yaşadığınız gün rüzgara karşı atışlar yaptınız mı?, Leader kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız kaç cm? Hangi düğüm gibi soruların cevapları bu problemlerin çözümü olabilir.
Merada önce 7-8 gr jig atıyorum. Rüzgâr yok .Lider kullanıyorum yaklaşık 50 cm .Mahin düğümü atıyorum .0.10 luk 8 örgü misina var. Nedendir bilmiyorum. Belki örgünün kalitesi etken olabilir.

TevfikG.

Yeni Üye
Adı
Tevfik G.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Her şey olması gerektiği gibi görünüyor. İp değişikliği de problemi çözmezse makine ile kamış arasında bir uyumsuzluk yaşanıyor olabilir. Mesela 15-45 atar aralığında bir kamış için 4000’lik, 10-30 atarlı bir kamış için 3000’lik, 5-20 atar aralığında bir kamış için 2000’lik makine tavsiye ediliyor. Aynı şekilde 0,5-7 ya da 0,8-10 gibi kamışlarla 500’lük ve 1000’lik makineler kullanılıyor. Makinenizin kafası plastik mi? Ya da makine ve kamışınızın marka modelleri nedir?

kadir.arslan24

Aktif Üye
Adı
Kadir
Hocam ip misinalarda ilk kullanırken makineyi atar aralığı yüksek bir kamisa takıp en az 50 gr lik bir kurşunla 3-4 sefer atıp sarmanizi tavsiye ediyorum. O dediğiniz sorunlar daha az olucaktir. Çok etkili.