Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Abi bi lider bağla sen her türlü. Jigheadi de evet direkt klipseSağol kardeşim çok açıklayıcı bilgiler sağol.makinaya Sufix in örgü misinasını sardım 0.06 şok leader yapmasak balığın verdiği dirence bu misina karşılık verir mi?sonuçta çekeri 3.3kg.anca öyle büyük trofe gelmesi lazımki koparsın.diğer bi sorumda jighead İ direk klipsemi takıyoruz
Kardeşim örgü misinası sonrası yaptığımız leader İ 50 cm yaptık diyelim atış öncesi kamış kılavuz halkalarının dışında mı olması gerekir çünkü içinden geçerken her ihtimale karşı takılmaması için bu şekilde rahat salınım olur diye düşündüm.Selamlar, lrfde şok liderlikten ziyade görünmezlik için lider kullanılıyor anladığım kadarıyla 50-60 cm mono yada flouro olarak.
Yasin abi forum içinde ip misinada lider diye bir arama yaparsan sanırım daha iyi olacak çünkü olay sadece görünmezlik değil. Bir de bu lider için özel düğümler var halkalardan geçerken takılmasın etmesin diye. Ben mesela Locked FG Knot düğümünü kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Tavsiyem 06 hatta 05 ip ucuna 0.12 0.15 misina kullanmandır abi. 05 ipi üreten sanırım tek firma var onu da piyasada bulamadım zaten. Ne kadar ince olursa ekipman o kadar avcı olur abi. Özellikle istavritte ben ip de kullanmıyorum 0.12 mono kullanıyorumKardeşim örgü misinası sonrası yaptığımız leader İ 50 cm yaptık diyelim atış öncesi kamış kılavuz halkalarının dışında mı olması gerekir çünkü içinden geçerken her ihtimale karşı takılmaması için bu şekilde rahat salınım olur diye düşündüm.
Selamlar. Leader hem görünmezlik/avcılık için iyi hem de sürekli fırdöngü/klips bağlarken ziyan olan ip misina kaybını önlemek için güzel bir yöntem. Makine kafaları ufak olduğundan 50-60 mt sarım yapıyoruz ip misina ile. Her avda 5-10 cm kısalırsa 3-4 ayda bir yenilemek gerekecek ip misinayı.
Sağol Bahadır usta.kokulu silikon olarak Berkley gulpun camo ve blody ürünlerinden almayı düşünüyorum 5cm.berkleyin isome ye göre daha dayanıklı ve çok çabuk parçalanmadığını araştırdım.ne önerrsiniz?teşekkrlr.
Leader' i 50 cm kadar uzun değilde 25-30 cm kadar bir uzunlukta tutarsanız atış esnasında düğüm yerine kadar sarmak zorunda kalmazsınız rahat atış için.
Leader ve ip misina arasındaki düğüme gelince. FG knot sanırım en iyisi ama her zaman tutturamıyorum yada sağlamlığına güvenemiyorum şahsen. 2 kat kördüğüm attım öyle kullanıyorum şu an. Gayet memnunum![]()
Sağol Bahadır usta.Selamlar. Leader hem görünmezlik/avcılık için iyi hem de sürekli fırdöngü/klips bağlarken ziyan olan ip misina kaybını önlemek için güzel bir yöntem. Makine kafaları ufak olduğundan 50-60 mt sarım yapıyoruz ip misina ile. Her avda 5-10 cm kısalırsa 3-4 ayda bir yenilemek gerekecek ip misinayı.
Leader' i 50 cm kadar uzun değilde 25-30 cm kadar bir uzunlukta tutarsanız atış esnasında düğüm yerine kadar sarmak zorunda kalmazsınız rahat atış için.
Leader ve ip misina arasındaki düğüme gelince. FG knot sanırım en iyisi ama her zaman tutturamıyorum yada sağlamlığına güvenemiyorum şahsen. 2 kat kördüğüm attım öyle kullanıyorum şu an. Gayet memnunum![]()