LRF takım önerisi

Hocam ben şu disiplini yapacağım diyip bu yola çıkmak bence yanlış meralarınızı ve bölgenizi bilmiyorum o sebeple nokta atışı değil genel bir şekilde marka ürün vermeden tavsiye vermeye çalışacağım..
Bölgenizdeki avlanan balıkların türleri nelerdir sonuçta hali hazırda şuan orda bir yerlerde birileri av yapıyor 🙂
Akdeniz bölgesinde shorejig avı genelde bakir meralarda zorlu yolculuklar sonunda ulaşılan meralarda yapılıyor bu meralara ulaşım noktasında probleminiz varmı ? ( araç , motor hatta traktör🙂 traktör bazen yürümenin gereken 3 km yolu çok kısaltıyor 🙂 )
Yine Akdeniz'de milyon dolarlık takımlara rakip olarak bir zargana topu ve katil pipet rakip olabiliyor 🙂 yada twinpowerın en büyük rakibi 100 metre misina sarılı kasnakpower olabiliyor 🙂
Kıyıdan rekor düzeyde alınan balıkların çok büyük bir kısmı canlı yemler ile yapılan avlar dan alınıyor..
Yine konu dağıldı döndük dolaştık çünkü konu uzun konu derin 🙂
Bu sene en verimli avlarını 8 Gr jig ile yaptım Akdeniz'de yine 8 Gr jig ile aldığım balığı shorejig takımı ile canlı bırakıp iri balık aldım tabi dönemsel olabilir yılın 12 ayı orda olsam belki daha farklı şekilde yorumlar da yapabilirdim bilemiyorum..

Ömer hocamın da dediği gibi hedef balık ve nerde avlancağınızı söylerseniz daha detaylı bir şey söyleyebiliriz. Ama genel olarak Antalya merkezde shore jiglik büyük balık tutana rastlamadım(20-30kg kuzular vs). jig atabilceğiniz hafif bir spin set yaparsanız daha çok eğlenebilirsiniz tahminimce. Genelde jigle tral, kuzu , yazılı için atılıyo falez bölgesinden, maketlerle baraküda vs. Bu balıklar da max 5kg olur. Ona göre bi takım bakabilirsiniz.

Hocam ben şu disiplini yapacağım diyip bu yola çıkmak bence yanlış meralarınızı ve bölgenizi bilmiyorum o sebeple nokta atışı değil genel bir şekilde marka ürün vermeden tavsiye vermeye çalışacağım..
Bölgenizdeki avlanan balıkların türleri nelerdir sonuçta hali hazırda şuan orda bir yerlerde birileri av yapıyor 🙂
Akdeniz bölgesinde shorejig avı genelde bakir meralarda zorlu yolculuklar sonunda ulaşılan meralarda yapılıyor bu meralara ulaşım noktasında probleminiz varmı ? ( araç , motor hatta traktör🙂 traktör bazen yürümenin gereken 3 km yolu çok kısaltıyor 🙂 )
Yine Akdeniz'de milyon dolarlık takımlara rakip olarak bir zargana topu ve katil pipet rakip olabiliyor 🙂 yada twinpowerın en büyük rakibi 100 metre misina sarılı kasnakpower olabiliyor 🙂
Kıyıdan rekor düzeyde alınan balıkların çok büyük bir kısmı canlı yemler ile yapılan avlar dan alınıyor..
Bu sene en verimli avlarını 8 Gr jig ile yaptım Akdeniz'de yine 8 Gr jig ile aldığım balığı shorejig takımı ile canlı bırakıp iri balık aldım tabi dönemsel olabilir yılın 12 ayı orda olsam belki daha farklı şekilde yorumlar da yapabilirdim bilemiyorum..
o zarganana topu ve pipet kullananlar değişik adamlar ya. Sen geliyosun full set yemler makineler... adam A101den aldığı oltayla ip ve pipet atıyo alıyo balıkları.
8gr ve 14 15gr jigler çok iş yapıyor harbiden antalya merkezde pembe favorisi balıkların benim test ettiğim kadarıyla

benim 3-15 atarlı kamıştan spine geçmem mantıksız mı o zaman? yoksa daha ileri atma konusunda yardımcı olur mu?

Konyaaltı balıkçı barınağı tarafında avlanıyorum şuan. Ulaşımı zor,inmesi tehlikeli meralara gitmek istemiyorum. Araba var altımda çok uzak olmadığı surece mera önerebilirsiniz. hedef balığım diye bir şey yok ama en azından yenecek boyutta bir balığa ihtiyacım var neredeyse 3 ayda 5 küçük balık baya moralimi bozdu. Sizden yardım bekliyorum.

Hocam bu söyleyeceklerimi lütfen yanlış anlamayın balık yemek için balık tutmak dünyanın en pahalı zahmetli ve fiyat performans olarak en berbat balık yeme stilidir 🙂
Bu işe bir hobi olarak bakmadığınız sürece moraliniz çok bozulur misal ben 1 yıl boyunca çalışıp hak ettiğim 15 gün yıllık izini sadece balık tutmak için 3 kişi Mersin tarafında kullandım 24 saat çarpı 15 gün balık avı düşünün 2100 km yol + Mersin içinde bilmem kaç km yol o tehlikeli meralarda bilmem kaç km yürüme binlerce liralık jigi suya bırakma ne ararsanız oldu ve koca bir sıfır ile geri döndüm kamışları kırıp orda bıraksam bu işi neden bıraktım demezdim 🙂
Sonrasından bu güne işin evrilmesini de hedef tahtasına av yapacağım türü oturtarak geldim öyle attım ağzına gitti boğazına tarzında olmuyormuş bu iş , internette gördüğün malzemelerin bire birini almak ile de olmuyormuş , kuzu tutacağım dedim bana çok yakın bölgede av yapan bir YouTube kanalı sahibi buldum bana göre olmayan canlı balık ile av yapıyorlardı iğnesine takımına herşeyine bakarak bende uygulamaya çalıştım ve ekip olarak 19 kg rekor ile beraber onlarca kuzu tutuk şimdi son 2 senedir kamış ve makine ile kuzu tutma hedefim var tam olarak olmasa da 3.5 kilo 1 tane almayı başardım 2 tane de çok güzel boyu jig ile kaçırdım kaçma sebebini artık biliyorum yada tahmin ediyorum bir dahaki avda o hataları yapmadan onu alacağım elbet 🙂
Size de tavsiyem bölgenizde çıkan balıkları araştırın hangi aylarda hangi balıklar kıyıya yaklaşıyor atıyorum tral , kuzu , liça bu balıkları yerel balıkçılar hangi yöntem ile avlıyor yine atıyorum 8 Gr jig , 20 Gr popper , 140 lık sahte ben bunları hangi kamış ile atarım hangi makine ile çekerim ipim ne olur burda da forum devreye girer ve kullanıcı yorumu alırsınız ..
Yada hocam çok uzadı bu mevzu bana bir shorejig takımı öner derseniz bütçenize göre Max 80 atarlı bir kamış , yine bütçenize göre hızlı sarım 5000 yada 6000 bir makine alın 40 50 60 Gr birçok jig alın ve her av dipte jig bırakmanın keyfine varın 🙂 seçim sizin

benim 3-15 atarlı kamıştan spine geçmem mantıksız mı o zaman? yoksa daha ileri atma konusunda yardımcı olur mu?

Konyaaltı balıkçı barınağı tarafında avlanıyorum şuan. Ulaşımı zor,inmesi tehlikeli meralara gitmek istemiyorum. Araba var altımda çok uzak olmadığı surece mera önerebilirsiniz. hedef balığım diye bir şey yok ama en azından yenecek boyutta bir balığa ihtiyacım var neredeyse 3 ayda 5 küçük balık baya moralimi bozdu. Sizden yardım bekliyorum.
hocam bence gereksiz masraf yapmayın çünkü hem elinizdekini aldığınızın en az 2k eksiğine satcaksınız 2.el olduğu için hem de shore jig takımları fiyat olarak yüksek. Benim önerim konyaaltında genelde baraküda çıkıyor şu ara mor kafalı ya da limon renkliler iş yapıyor onlardan atarınıza uygun en uzun boya sahip olanı alın deneyin. Gidebilirseniz falezlere gidin zira konyaaltında kıyıdan balık yok. Falezlerden de aynı şekilde geceleri baraküda ya da her saat jig deneyebilirsiniz. Pembe ve (grili beyazlı bi renk var kodunu unuttum) jigler güzel iş yapıyor. Shufanın 14gr jigleri ucuz boyası hızlı gidiyor ama 3lü paket var ondan alabilrisiniz. 8-15gr savage gear minnow jiglerle deneyebilirsiniz yani kalanı sürekli giderek merayı öğrenerek oluyor.

Hocam bende Ryuji Luna II 235 cm 3-15 gr kamış var hakkında bilginiz var mı erimi fena değil ama aksiyon verirken maketleri jigleri hissedemiyorum, izlediğim videodakiler gibi ucu yamulmuyor bu yüzden jigi filan hoplatarak çekerken anlayamıyorum. kamış zevk almamı engeller mi

Kamış hakkında bilgim yok ama sararken boşluk birakmadiğiniza emin misiniz? Ip gergin degilse o yüzden de hissedemiyor olabilirsiniz.

gergin gibi durmuyo nasıl yapıcam onu ipsel sıkıntı olabilir mi ilk aldığımda da öyleydi

Son düzenleme:
Back