Lrf takım tavsiyesi

Üstad 15 metre söyleyince az gibi geliyor ama ölçü olarak az değil. Spinde ortalama erim 11 20 gr arası sahtelerle 40 metreyse yarısı kadar 3 gram atsan lrf 15 20 metre az mı sence ?

Veya benim hesap kitap yanlış mı ?
3 gram için 15-20 metre bence çok az. 2 araç mesafesi neredeyse. Sahte ile jigheadin hava direnci aynı değil bildiğin üzere. 4 gram jigheadi tam bir vapur boyu attım karaköyde. Eski tip şehir hatları vapurlarından. 15-20 metre 1 gram gibi ağırlıklar için güzel mesafe bence.

3 gram için 15-20 metre bence çok az. 2 araç mesafesi neredeyse. Sahte ile jigheadin hava direnci aynı değil bildiğin üzere. 4 gram jigheadi tam bir vapur boyu attım karaköyde. Eski tip şehir hatları vapurlarından. 15-20 metre 1 gram gibi ağırlıklar için güzel mesafe bence.

Üstad Şimdi baktım Paşabahçe vapuru için uzunluk 73 metre diyor internette. Ben o zaman spinde 100 metre rahat, kurşun arkasında 250 metre atıyorum valla 🙂

Ayrıca evet 15-20 hakikaten azmış 🙂

Üstad Şimdi baktım Paşabahçe vapuru için uzunluk 73 metre diyor internette. Ben o zaman spinde 100 metre rahat, kurşun arkasında 250 metre atıyorum valla 🙂

Ayrıca evet 15-20 hakikaten azmış 🙂
Bağlı olan vapurun 73 metre olduğunu sanmıyorum. Onların da boyları var hepsi standart değildir. Ben 50 metre civarı diye tahmin ediyorum. Belki de daha bile kısadır. Kurşun arkası konusunda bilgim ve tecrübem yok fakat spinde atılabilecek max mesafe 60-70 metre. Zaten sahtelerin üzerinde de gidecek maximum mesafe yazıyor. 70 küsürleri geçen görmedim hiç. Jig ya da vibrasyon ile 100 metrelere çıkılabilir belki.

Bağlı olunca vapurun boyu kısalmaz ki, baştan kıça mesafe sabit hatta halat cekim ile daha da uzar. Ortalama vapur boyu ise 65 metre baktığım kadarı ile. Kurşun arkasında söyle diyim Eminönü’nde yaklaşık 3 vapur boyu atyoruz mesela. Hesap ortada reyiz ilginç valla ama gerçek.

Ömer sen beni güldürdün sabah sabah Allah'ta seni güldürsün. Ben bağlı vapurun boyu kısalır mı dedim 🙂. Senin kurşun arkası hesabında sorun olmayabilir de benim lrf hesabında sıkıntı var 65 metre gitmez bence. Gittiyse hemen bir yarışmaya katılayım.

@Umut19 @OmerAydın Beyler şu karaköy'deki muhabbette vapurun tipini hatırlıyonuz mu ya? Oraya kadar nasıl gitti muhabbetleri yapmıştık hani.

Ömer sen beni güldürdün sabah sabah Allah'ta seni güldürsün. Ben bağlı vapurun boyu kısalır mı dedim 🙂. Senin kurşun arkası hesabında sorun olmayabilir de benim lrf hesabında sıkıntı var 65 metre gitmez bence. Gittiyse hemen bir yarışmaya katılayım.

@Umut19 @OmerAydın Beyler şu karaköy'deki muhabbette vapurun tipini hatırlıyonuz mu ya? Oraya kadar nasıl gitti muhabbetleri yapmıştık hani.
bu erim konusuna bu kadar takılmamak lazım özellikle lrf de zaten hedef balık dipte önünde oluyor 🙂
çok net hatırlamıyorum ama tam vapur değildi sanırım şehir hatları değildi yada lrf ile ilk balığımı aldığım gündü o gün 🙂

Bence de lrf için erim önemli değil, o yüzden 15 metre mesafe iyidir 🙂

Bence de lrf için erim önemli değil, o yüzden 15 metre mesafe iyidir 🙂
15 metre az bir mesafe özellikle bahsedilen ağırlıklar için bu güne kadar ölçme gereksinimi duymadım bu akşam ava gidersem şayet makine turu ile bir ölçüm yapacağım ortalama kaç metre gittiğine dair

Tahminim maç 20 metre olacak ama sonucu şimdiden merak ediyorum açıkçası 🙂

Back