Tekrar merhaba, çok çok iyi bir kamış ve makine almadığınız müddetce bence her marka iyi kötü aynı sonucu verecektir, ben şu an Ryuji Matrix Aji kullanıyorum, memnunum. Makine olarak Ryuji Ajix 500, hafifliği ve yalan değil rengi dolayısıyla tercih ettim, idare ediyor şimdilik, daha önceden kullandığım Shimano Fx ve Okuma Alaris bile sanki daha kaliteli hissiyatı veriyordu bana, ama bu hissiyat çok göreceli. Siz veya başka biri çok daha fazla beğenebilir.
Özet olarak, kendim kullandığım için bütçe dahilinde Ryuji veya Fujin markalarını önerebilirim, daha profesyönel veya daha pahallı markaları kullanmadığım için inanın bir şey diyemem, gerek de duymadım, ama balıkçılığa daha fazla vakit ayırabilsem bir Majorcraft serisine imkanım dahilinde sahip olmak isterim.
Size nacizane tavsiyem, LRF ile ilgili youtube'da çok kanal var, onların avlarını mümkün olduğunca seyredin, beğendiğiniz ve sizi heyecanlandıran bir videonun metin kısmında , genelinde ekipman, yem bilgisi ve hatta bazen hava sıcaklığı ve basınç verileri bile yazıyorlar, orda yazan kamış ve makineyi almaya çalışın. Kamışın hissiyatı ( Solid uç-tubular uç ve aksiyon vs.. ) ve atar aralığı en önemlisi, makinanın da ağırlığı ve geri sarma hızı. Lrf yapacak iseniz online sitelerin LRF kategorilerinin içindeki ürünlerin dışına çıkmayın, bence max atar aralığı olarak da 6-7 gramı geçmeyin. Gerisi kısmet, sağlıcakla kalın...