LRF Takımım Hakkında Görüşlerinizi Bekliyorum 🎣

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan smtuncer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

smtuncer

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba hobidaşlar,

Ağırlıklı olarak Mersin merkezde sargoz, melanur, çipura, levrek gibi balıklar avlamayı hedefliyorum. LRF disiplinine uygun bir takım oluşturdum, ancak tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Sizce bu kombinasyon nasıl? Benzer fiyat aralığında farklı önerileriniz varsa paylaşmanızı çok isterim.

Alınacak ekipmanlar:
✅ Kamış: Fujin Sniper 230 cm 0,6-8 gr Ultra Light LRF
✅ Makine: Caperlan LRF 1000 WXM 500
✅ İp Misina: Remixon Astro 8x 150m Yeşil 0.06mm
✅ Lider Misina: Kendo 100% Fluorocarbon 50m 0.16mm

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler! 🎣✨

Merhaba hobidaşlar,

Ağırlıklı olarak Mersin merkezde sargoz, melanur, çipura, levrek gibi balıklar avlamayı hedefliyorum. LRF disiplinine uygun bir takım oluşturdum, ancak tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Sizce bu kombinasyon nasıl? Benzer fiyat aralığında farklı önerileriniz varsa paylaşmanızı çok isterim.

Alınacak ekipmanlar:
✅ Kamış: Fujin Sniper 230 cm 0,6-8 gr Ultra Light LRF
✅ Makine: Caperlan LRF 1000 WXM 500
✅ İp Misina: Remixon Astro 8x 150m Yeşil 0.06mm
✅ Lider Misina: Kendo 100% Fluorocarbon 50m 0.16mm

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler! 🎣✨
Akdeniz için çok hafif kalır akdenizdeki balık populasyonu ve boyları marmaradaki gibi degil senin kurduğun takım marmara takımı 2000lik makine ve 1-12 1-15 atarlı bir kamış ile (4x) 0.10mm ip işini görür

Üstte yorum yapan arkadaşa takılmamak ile birlikte işinizi görecek bir takım yapmışsınız sürpriz balıklar için kalama ayarınızı iyi yapmanızı ve gelebilecek iri balıkları nereden çıkartabilirim sorusunu her avdan önce kendinize sormanızı tavsiye eder bol trofeli avlar dilerim.
Lider biraz daha kalınlaştırılabilir bu arada..

Üstte yorum yapan arkadaşa takılmamak ile birlikte işinizi görecek bir takım yapmışsınız sürpriz balıklar için kalama ayarınızı iyi yapmanızı ve gelebilecek iri balıkları nereden çıkartabilirim sorusunu her avdan önce kendinize sormanızı tavsiye eder bol trofeli avlar dilerim.
Lider biraz daha kalınlaştırılabilir bu arada..
Takılmamak mı? 😅 hedef balıkları ve kullanılacak ekipmanlara bakarak cidden bu yorumu yapabiliyormusun burada amacımız insanları pohpohlamak yerine doğru bilgiyi vermek olmalı

Takılmamak mı? 😅 hedef balıkları ve kullanılacak ekipmanlara bakarak cidden bu yorumu yapabiliyormusun burada amacımız insanları pohpohlamak yerine doğru bilgiyi vermek olmalı
Hocam siz doğru bilgiyi verdiğinize emin misiniz? 1000 lik makineler ile 2000 lik makineler nerdeyse aynı özelliklerde. Kafa çapındaki 3 mm farklılık mı Akdenizdeki balığı çekecek???

1743603650111.png

Hocam siz doğru bilgiyi verdiğinize emin misiniz? 1000 lik makineler ile 2000 lik makineler nerdeyse aynı özelliklerde. Kafa çapındaki 3 mm farklılık mı Akdenizdeki balığı çekecek???

126060 dosyayı görüntüle
Kafa çapı için mi öneriyorum sizce? Drag gücü, sarım hızı ayrıca kiyasladiginiz makineler vanford ve soare. Ben şunu diyorum arkadaş istavrit tutucam demiyor levrek sargoz cupra gibi mucadeleci balıklar ve bu balıklar marmaradaki gibi ufak boy olmuyor akdenizde. Sniper kamış ve o makine ile kaç kere akdeniz de levrek cekebilirsiniz veya ne kadar süre mücadele edersiniz? Ve remixon 8x iple. Yani arkadaşın amacı zaten görüldüğü üzere lrf değil hrf veya light spin buna karşılık ben yanlış bilgi vermiş oluyorsam eyvallah.

katılmamak olacaktı orası kusurabakmayın yazım yanlışı olmuş 🙂
Bildiğim ve tecrübe ettiğim konularda yorum yapmayı severim ayrıca Mersin benim için yılın 15 günü 7/24 av yapmak için İstanbuldan kalkıp gittiğim 1 yıl boyunca oradaki av şekilleri ile ilgili hesap kitap yaptığım bir bölge Shorejig , Surf , Spin ve lrf avları yapıyorum ayrıca kıyıdan 20 kilo rekor olmak üzerede birçok tür ve ebatta av yaptığım sular orası bu girizgahtan sonra gelelim bu yorumu nasıl yapabildiğime arkadaşımız lrf ile mırmır , sargoz , çupra ve levrek avlarını hedef almış ve hasbelkader yaptığı takım da bu avlara yeter de artar orda bir tek levrek handikaplı ki onu da doğru kalama ayarı ile çok rahat kıyıya getirecektir.
Lrf ile sadece yemlik balık tutuyorum ki bu balıklarda 1.5 kg lık traller oluyor.
Forumda girdiğim raporlarda vardır 0,6pe ip ile 2 kilo üzeri kuzu , yine 2 kilo civarı liça , 1.5 kilo tral avlarım mevcut
Makine regal 1000
Kamış altera , crostage 0,6-10 ve daiwa balistic max 5

Dosyalar

• Screenshot_2025-04-02-17-29-50-327_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2025-04-02-17-29-50-327_com.miui.videoplayer.jpg
    29.1 KB · Okunma: 15
katılmamak olacaktı orası kusurabakmayın yazım yanlışı olmuş 🙂
Bildiğim ve tecrübe ettiğim konularda yorum yapmayı severim ayrıca Mersin benim için yılın 15 günü 7/24 av yapmak için İstanbuldan kalkıp gittiğim 1 yıl boyunca oradaki av şekilleri ile ilgili hesap kitap yaptığım bir bölge Shorejig , Surf , Spin ve lrf avları yapıyorum ayrıca kıyıdan 20 kilo rekor olmak üzerede birçok tür ve ebatta av yaptığım sular orası bu girizgahtan sonra gelelim bu yorumu nasıl yapabildiğime arkadaşımız lrf ile mırmır , sargoz , çupra ve levrek avlarını hedef almış ve hasbelkader yaptığı takım da bu avlara yeter de artar orda bir tek levrek handikaplı ki onu da doğru kalama ayarı ile çok rahat kıyıya getirecektir.
Lrf ile sadece yemlik balık tutuyorum ki bu balıklarda 1.5 kg lık traller oluyor
Tamam aynı şeyden bahsediyoruz demekki akdenizle marmaranin ayni olmadığını biliyorsunuz arkadaşta zaten istavrit tutucam demiyor bu hedef balıklara sizce cidden o takım mı yani?

Hocam ne yapayım adama stradic , crostage falan mı tavsiye edeyim ? Bütçesine göre bir takım kurmuş ve evet almak istediği takım hedeflediği balıkları avlamaya çok rahat yetecek bir takım ki ben olsam ipi biraz daha inceltirim ayrıca süpriz gelecek balıklar için de kalama ayarı ve biraz tecrübe ile çok rahat av yapabilceğini düşünüyorum 2 3 balık alsa zaten keyfe gelir elindekini satar atar yedek bırakır gider bütçesini zorlar bir set daha yapar ben sizin ne demek istediğinizi anlayamadım.

Evet vanford ve soare. Biri 1000 lik biri 2000 lik. Gördüğünüz gibi drag değerleri aynı. Sarım hızında 2 cm fark var. Bunun haricinde fark yok. Sizde aralarında önerinizde belirttiğiniz kadar fark olan 2 tane makinenin özelliklerini kıyaslayarak gönderin bilmiyorsak biz de öğrenelim. Yukarıdaki arkadaş 1.5 kiloluk traller dediği balıkları shimano stradic 1000 ve daiwa regal 1000 ile aldı. 1000 lik makine ile 5-6 kiloluk levreği doğru kalama ayarı ile kıyılatan var. Sizin demek istediğiniz şeyi anlıyorum ama öneriniz olan 2000 lik makine bana göre anlatmak istediğiniz işe uygun değil. Lrf den ziyade light spin atar aralığında kamış önerinize 2500 lük makine daha isabetli bir öneri olurdu.

Son yazdığınız mesaj için de şuna değinmek istiyorum. Ne kadar ince takım o kadar büyük zevk. Yani Akdeniz'de de lrf yapıyor olsam max 3-5 kamışla ve 1000-2000 aralığında makine ile avlanırdım ki geçtiğimiz yaz Fethiye'de max 3 kamış ile gayet eğlenceli avlar yaptım. Silikonunuza mobydick denk getirecek kadar şanssız değilseniz sorun olacağını sanmıyorum.

Back