Yanıtınız için teşekkür ederim silikon olarak ne kullanmalıyım ve nasıl bir aksiyon vermeliyim ve ayrıca silikona istavrit atlamazmı ve ayrıca küçük sahteys atlamıyor dediniz ama silikonda küçük gelmezmi
Silikon ve jighead tavsiyesi verirseniz sevinirim
Bu kısımda vereceğim yanıtlar sadece benim kendi tecrübelerim hatalı denilen noktalar varsa üzerine konuşabiliriz..
Sahteyi ağırlığından kaynaklı erimli atamıyoruz erimli atamadığımız için de sahtenin suda geçirdiği süre çok ciddi kısalıyor bundan kaynaklı direk küçük sahte ile ben kandırmayı başaramadığımı düşünüyorum carolina sistemi gibi yapıp LRF ye kurşun arkası yaparak balık almayı başardım ama bu sadece meraktan deneyim aa oluyormuş diyerek bir daha yapmadığımız bir sistem oldu
🙂 çünkü keyifli ve hissiyatlı değildi..
Jighead den ziyada tüm avlarımı mafsal ile yaptım 3 -4 gr arası ile başlayıp vuruş alana kadar 7 gr lara kadar çıktım ki asıl verimli avlarımı 7 gr mafsal ve 1 2 numara iğneler ile yaptım..
Ben silikon olarak Gulp sandworm kullanıyorum her rengi çalışıyor çok verimli fakat neredeyse her balık 1 silikonu parçaladığı için maliyet noktasında biraz pahalı olabiliyor tabi bu tercih meselesi diğer markaların kokusuz kopmaz silikonları ile deneme fırsatım şuana kadar olmadı..
İstavrit konusunda ise eğer istavrit sudaki dişliler kadar büyük ise silikona atlayabiliyor ki zaten oda dişliden çok daha fazla keyif veriyor fakat sudaki dişlilerden küçük istavritler bu yamyam sudayken kaçacak delik arayıp genelde ayağınızın dibinde aman bizi ısırmasın diye tirt tirt titriyorlar öyle silikonu falan görecek halleri kalmıyor
😀
esas soru; dişi var, slikonu kesmiyor mu bu 😀
emektar iki sahtem var en cok kullandıklarım maria ve zipbaits, her tarafı yaralı bereli halde sahtelerin, müsaitlikte atarım fotolarını. o sert sahteleri dişleyen hayvan bu plastiği neden kopartamıyor 😀
Aslında sizin o diş izi dediklerinizin büyük kısmı iğnenin sahteye sürtmesi ile oluşan izler evet dişleri var ama sahte parçalayacak kadar değil iğneyi çevirirseniz çizik hattın üzerinde gezdiğini fark edeceksiniz..
Silikonları parçalıyor çoğu zaman fakat iğneyi biraz uzun 1 2 numara tuttuğunuzda genelde lideri kesemiyor bunu da ben yine kendi görüşüm olarak dişlinin ambarlayarak beslenen bir balık olmamasına bağlıyorum yani attığınız sahte 12 cm ise ortasından 5 cm ise yine ortasından yada arkasından hamle yapıyor ve ilk hedefi av olarak gördüğü her ne ise onu ortadan ikiye bölme isteği bu tespit ile alakalı kanlı bir resmi de buraya bırakayım mevcuttaki gariban istoların hepsi 1 adet çinekopun midesinden çıkanlar
😀 gırtlağına kadar dolu bir hayvan ve hareket eden her şeye saldırma isteğini de özetlemiş oluyor
🙂