Lrf uzaklik

Bence de tamamen para tuzagi . Ayni isi kistirma kurşun daha zahnetsiz ve nasrafsiz görecektir. Aksiyon açisindan da bence daha efektif olur kistirma kurşun

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jighead de aksiyon kalmadiktan sonra uzaga atsan ne olur atmasan ne olur. Aksiyonu bozacaktir.

Geçen yaz epey bi lrf deneyimim oldu. Bir kere baş düşman rüzgar. Zaten hafif ağırlıklarla çalıştığımız için en ufak rüzgarda işler karışabiliyor.
Hafif ağırlık olduğu için rüzgar çıkınca kuş gözü oranı artıyor.
Rüzgarın yönüne de bağlı olarak erim değişiyor. Hatta fırlattığımız jighead deniz yerine kıyıya bile düşebiliyor.
%90 verimi 3gr jighead ile aldım, Kamış 0-5 veya 2-8 gr atarılıydı. Silikonla beraber güzel bir ağırlık oluşuyordu.
Ben çok fazla dip çalışıyordum meram gereği. O yüzden çok jighead kaybettim.
Hafif rüzgar çıkınca jighead in en fazla 10 cm gerisine kıstırmalar takarak erimi dengelemeye çalıştım. Gayet başarılı oldu. Hiç bir av stilinde yakalayamadığım balıkları lrf ile yakaladım. Yaz gelse de başlasak.

Tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum var.
Aynı atar değerlerinde aynı gramajı atarken ; 180cm kamış ile 228cm veya bu civarlarda (240 cm) kamışın attığı mesafe ne kadar fark ediyor ?
Misal 2-8 atarlı 180 ve 228 kamış ile 5gr jig i atıyoruz. Çok bariz bir fark yok ise 180 de yeterli olur. Ama ciddi fark var ise 228 almak daha iyi bir fikir olabilir.

Tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum var.
Aynı atar değerlerinde aynı gramajı atarken ; 180cm kamış ile 228cm veya bu civarlarda (240 cm) kamışın attığı mesafe ne kadar fark ediyor ?
Misal 2-8 atarlı 180 ve 228 kamış ile 5gr jig i atıyoruz. Çok bariz bir fark yok ise 180 de yeterli olur. Ama ciddi fark var ise 228 almak daha iyi bir fikir olabilir.

228 daha iyidir. 180 tatli suda kullaniliyor.

228 daha iyidir. 180 tatli suda kullaniliyor.
Aslında sorumun amacaı şu, elimde 2 adet 180 lik lrf kamış var. Bir daha masraf etmek istemiyorum. Çok fark olacaksa değer ama olmayacaksa boşuna bir kamış daha almayayım.

Aslında sorumun amacaı şu, elimde 2 adet 180 lik lrf kamış var. Bir daha masraf etmek istemiyorum. Çok fark olacaksa değer ama olmayacaksa boşuna bir kamış daha almayayım.

Bence degmez. Zaten lrfde cok uzaga atmak mumkun degil. 180 lik kamislarin atarlari uygunsa en az 300 tl masrafa gerek yok.

180 cm kamış ile 228 cm kamış arasında masraf yapmaya değecek bir mesafe farkı olmaz. 228 cm kamış ila yaptığım avlardan daha bereketlilerini 160 cm'lik alabalık kamışı ile yapmışlığım var. Hemen hemen aynı mesafelere atış yapmıştım ki alabalık kamışı ex. fast hatta fast bile değildi...

Bence degmez. Zaten lrfde cok uzaga atmak mumkun degil. 180 lik kamislarin atarlari uygunsa en az 300 tl masrafa gerek yok.
180 cm kamış ile 228 cm kamış arasında masraf yapmaya değecek bir mesafe farkı olmaz. 228 cm kamış ila yaptığım avlardan daha bereketlilerini 160 cm'lik alabalık kamışı ile yapmışlığım var. Hemen hemen aynı mesafelere atış yapmıştım ki alabalık kamışı ex. fast hatta fast bile değildi...

Ben de aynısını düşünmüştüm. Zaten atılan gram artmadığı için çok fark olmaz diye düşünmüştüm.

Back