lrf ve catana

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bahsettiğiniz catana 1-11 kamışı aldım. Daha doğru dürüst deneme şansım bile olmadı. Ama içimede bir kurt düşürdünüz hani. Bakalım konu nereye gidecek.

maksadim ismi gecen kamisi kesinlikle kotulemek degil hatta dedigim gibi bende almak icin ilk bu kamisi dusunmustum hatta almak icin magzaya kadar gittim orda kararim degisti.diger denedigim lrf icin uretilmis kamislarla arasindaki farklari belirtmeye calistim,dusuk atarli her kamisla lrf stilde av yapilirmi dersen yapilir ama nekadar orjin olur.bakalim konunun gelisimi nasil olucak

Kötülediğinizi düşünmüyorum zaten güzel bir konu başlığı olmuş.Eminim yararlı bilgiler gelicektir.

Bence kamışın atış aksiyonu kadar, balığı sudan kesme kabiliyeti de önemli. Sonuçta Eşek istavriti, mırmır, eşkina, isparii karagöz vb. orta büyüklükte balıklar hedefleniyor bu disiplinde. Ama silikonu atan uç bu balığı sudan kesebilecek mi ? Yoksa biz istavriti bile kepçeleyeceğiz mi ? 😀

Balığı sudan kamışla çıkarma olayında her zaman kırılma riski vardır. İri balıkları kıyılattıktan sonra misinadan tutup alabilirsiniz. Kamış kaldırır dediğiniz boydaki balıkları da kamışın ucu neredeyse balığı gösterecek bir açıya getirip sonra kaldırmalısınız ki yük düzgün şekilde dağılabilsin.

Bence kamışın atış aksiyonu kadar, balığı sudan kesme kabiliyeti de önemli. Sonuçta Eşek istavriti, mırmır, eşkina, isparii karagöz vb. orta büyüklükte balıklar hedefleniyor bu disiplinde. Ama silikonu atan uç bu balığı sudan kesebilecek mi ? Yoksa biz istavriti bile kepçeleyeceğiz mi ? 😀

kepcelicez gibi duruyo 😀

3 senedir kullandığım catana 180 cm kamışla 30 35 cm'e kadar alabalıkları kaldırıyorum.Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum bu boylara kadar.

Cok bildigimden degil, sadece gordugum kadariyla mantik yurutecegim.
Cekik gozlu bir vatandas LRF ekipman ile aksiyon vermeyi gostermis bir urun tanitiminda.
Aksiyon verirken kamis hareketlerine baktigimda kamisin dusuk gram hizli aksiyon oldugunu soyleyebilirim. Yani uca dogru esniyor.
Zaten hoplatmalari ziplatmalari cok esnek bir kamis ile yapmak pek mumkun degil gibi cunku kamis fazlasiyla esniyor.
Ha hic mi yapilmaz dersek, neden olmasin her sey mumkun bu hayatta.
Zaten suan markalar biz bu kamisi LRF icin yaptik demiyorlar, bizler LRF tarzi av yontemine uyduruyoruz.

Back