hari76
Daimi Üye
Bu fiyata bu kadar olur , kamış anca 1000 tl bütçem var iki disiplini de denemek istiyorum diyenlere uyar.
Yeni başlayan herkes bu hatayı yapıyor bir olta alayım her şeyi yapsın mantıyıla , işi biraz öğrendikten sonra değiştirmeye başliyor 🙂bütçe vs meselesinde haklısınız lakin ,bende ucuz alıp sonra beğenmeyip üstüne çıkmak için bir sürü para harcadım zamanında en azından orta segment bişey alırsa insanlar o ucuza verdiği 1000 çöp olmuyor sonra, benim tecrubem bu şekilde
Mesele zaten f/p ürünleri bulabilmekte yoksa iyi markaların ürünleri zaten iyi oluyor tabi fiyatlarda yüksek oluyor.Çok üst seviye kamış tecrübem yok ama. Rapture 1-12 ve Okuma Ufr 1-9 kamışlardan 0,8 gr başlayarak 10-11 gr kaşıklara kadar çok iyi verim alıyorum. Solpara 0,6-10 kamışı daha 4-5 kez bile kullanmadım. Yedekte duruyor. Bu iki kamış orta seviye kamışlar arasında, 10-11 gr kaşık ve maketlere kadar cevap verebilir. 0,8 gr jig head ve baby worm kombinasyonu ile çok iyi iş çıkarıyorlar. Özellikle Rapture fire wind. Okuma 7-8 gr üzeri solid uçlu olmasından kaynaklı biraz sıkıntı çıkarıyor.
Ustam sana birşey sormak istiyorum,[COLOR=var(--fr-element-metin)]4-5 gr'lık silikonlardan 12-13 gr su üstü maketler aralığı avlanıyorum, hangi aksiyonlu bir kamış tercih etmeliyim, ayrıca tubular mı, solid uçlu mu bir kamış tercih etmeliyim aksiyon vermek açısından (aklımdaki kamış Shimano basterra xt plus 4-19 gr)[/COLOR]Merhaba Murat yorumlar olumlu gibi ama pek kullanmamışlar gibi (link) , benim sepetimde de var bu kamış fiyatına göre çok uygun gözüküyor , ryuji kamışlar ile ilgili söyle bir şikayet var zamanla kamışım karbon yapısının çok esnediği ama bu seride değil eski serilerde vardı bu şikayetler , makina olarak bunu tavsiye ederim (link) , ben kendime 3000 liğini aldım fiyatına göre güzel makina.