LRF VE SPİN İÇİN BU KAMIŞ ALINIR MI?

Bu fiyata bu kadar olur , kamış anca 1000 tl bütçem var iki disiplini de denemek istiyorum diyenlere uyar.

3-15 aralığı iş yapar bu kamış. Aji kamışım iddaası yok sanırım.
Ben en çok halkaların merak ettim. Acaba çabuk oksitlenme yapar mı.
Tecrübeleri ben de merak ettim.

bütçe vs meselesinde haklısınız lakin ,bende ucuz alıp sonra beğenmeyip üstüne çıkmak için bir sürü para harcadım zamanında en azından orta segment bişey alırsa insanlar o ucuza verdiği 1000 çöp olmuyor sonra, benim tecrubem bu şekilde

bütçe vs meselesinde haklısınız lakin ,bende ucuz alıp sonra beğenmeyip üstüne çıkmak için bir sürü para harcadım zamanında en azından orta segment bişey alırsa insanlar o ucuza verdiği 1000 çöp olmuyor sonra, benim tecrubem bu şekilde
Yeni başlayan herkes bu hatayı yapıyor bir olta alayım her şeyi yapsın mantıyıla , işi biraz öğrendikten sonra değiştirmeye başliyor 🙂

Çok üst seviye kamış tecrübem yok ama. Rapture 1-12 ve Okuma Ufr 1-9 kamışlardan 0,8 gr başlayarak 10-11 gr kaşıklara kadar çok iyi verim alıyorum. Solpara 0,6-10 kamışı daha 4-5 kez bile kullanmadım. Yedekte duruyor. Bu iki kamış orta seviye kamışlar arasında, 10-11 gr kaşık ve maketlere kadar cevap verebilir. 0,8 gr jig head ve baby worm kombinasyonu ile çok iyi iş çıkarıyorlar. Özellikle Rapture fire wind. Okuma 7-8 gr üzeri solid uçlu olmasından kaynaklı biraz sıkıntı çıkarıyor.

Çok üst seviye kamış tecrübem yok ama. Rapture 1-12 ve Okuma Ufr 1-9 kamışlardan 0,8 gr başlayarak 10-11 gr kaşıklara kadar çok iyi verim alıyorum. Solpara 0,6-10 kamışı daha 4-5 kez bile kullanmadım. Yedekte duruyor. Bu iki kamış orta seviye kamışlar arasında, 10-11 gr kaşık ve maketlere kadar cevap verebilir. 0,8 gr jig head ve baby worm kombinasyonu ile çok iyi iş çıkarıyorlar. Özellikle Rapture fire wind. Okuma 7-8 gr üzeri solid uçlu olmasından kaynaklı biraz sıkıntı çıkarıyor.
Mesele zaten f/p ürünleri bulabilmekte yoksa iyi markaların ürünleri zaten iyi oluyor tabi fiyatlarda yüksek oluyor.

Merhaba Murat yorumlar olumlu gibi ama pek kullanmamışlar gibi (link) , benim sepetimde de var bu kamış fiyatına göre çok uygun gözüküyor , ryuji kamışlar ile ilgili söyle bir şikayet var zamanla kamışım karbon yapısının çok esnediği ama bu seride değil eski serilerde vardı bu şikayetler , makina olarak bunu tavsiye ederim (link) , ben kendime 3000 liğini aldım fiyatına göre güzel makina.
Ustam sana birşey sormak istiyorum,[COLOR=var(--fr-element-metin)]4-5 gr'lık silikonlardan 12-13 gr su üstü maketler aralığı avlanıyorum, hangi aksiyonlu bir kamış tercih etmeliyim, ayrıca tubular mı, solid uçlu mu bir kamış tercih etmeliyim aksiyon vermek açısından (aklımdaki kamış Shimano basterra xt plus 4-19 gr)[/COLOR]

Slm İsmail ben o kadar üst düzey kamış kullanmadım forumda daha iyi cevap verecek kişiler var , bu aralıkta genelde major craftın kamışlarını tavsiye ediyorlar .

tekrardan merhabalar kamışı alıp deneme fırsatım oldu izlenimlerim şu şekilde;
ben genelde Tekirdağ yani Marmara denizinde av yaptım. Light spin olarak kullanışlı bir kamış 12-15 gram arası jig denedim bir iki İskender kaldırabildim, atış erimi beni tatmin etti fakat ben sığ suya kadar su içerisinde av yapıyorum dolayısıyla istediğim derinliğe ulaştırıyor beni aksiyon olarak gayet güzel, kullandıktan sonra porselenleri tatlı su ile yıkıyorum. Bu marka kamışlar için gelen şikayetler porselenlerin deformesi yüzündendi, bende ne kadar önlem alırsam okwdar iyi diyorum kendimce. Lrf ucu deneyimde de hassasiyeti gayet güzel geldi özellikle daiwa kamıştan sonra atış erimi de güzel. En azından 1,5-2 gr jigi fırlatabiliyorum. Son olarak bende lrf için okuma alaris makine vardı onunla denedim ikisi kafayla da iş görüyor sarımı ve atışımı kısıtlamadı

Back