Lrf Yeni Başlangıç

Merhaba,

Balıkçılığa yeni başladım. Arkadaş ve iligi bir kaç kişi tavsiyesi ile Okuma 2-12 Dead Ringer ve Okuma Alaris Als-20 makine aldım. Kendi yaptığım araştırmalarla 0.25 misina beden üzerinde Kendo Kendo Lrf 8x 0,10 ip ve lider olarak Okuma Shotai 0.285 misina yapmayı düşünüyorum. Kullanacağım ip ve misina için önerileri ve yorumlarınızı alabilir miyim?

Kullanım yeri Göcek-Fethiye'de tenke ile olacak.

Herkese teşekkürler.

Öncelikle yeni takımınız hayırlı olsun.

*** Okuma Shotai için fluorocarbon kaplama diye biliyorum. Ama emin değilim. Bilen arkadaşlar yazacaktır.

Kendo Kendo Lrf 8x 0,10 ( 6.Kg Çeker ) Okuma Shotai 0.285 ( 6,4.Kg çeker - 14,1.Lb )

Lider misina için ; Lider misinanın , ip misinadan daha yüksek bir Lb ye (çeker e ) sahip olması istenilen bir şey değildir. ( İstenilmeyen bir durumda , misinanın kopması gibi durumlarda , İp misinadan değil , liderden kopması hedeflenmelidir.

Genelde lider misinanın kalınlığı , hedef balığa göre tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile , çeker gücü kuvvetli bir misina tercih etmek istiyorsunuz.
Okuma Shotai 0.285.mm den ziyade 0.235 daha iyi olabilir. İlle de biraz kalın olsun istiyorsanız 0.260 olabilir , ama 0.235 yeterli olabileceğini düşünüyorum.

Yine de acele etmemenizi öneririm.

Öncelikle yeni takımınız hayırlı olsun.

*** Okuma Shotai için fluorocarbon kaplama diye biliyorum. Ama emin değilim. Bilen arkadaşlar yazacaktır.

Kendo Kendo Lrf 8x 0,10 ( 6.Kg Çeker ) Okuma Shotai 0.285 ( 6,4.Kg çeker - 14,1.Lb )

Lider misina için ; Lider misinanın , ip misinadan daha yüksek bir Lb ye (çeker e ) sahip olması istenilen bir şey değildir. ( İstenilmeyen bir durumda , misinanın kopması gibi durumlarda , İp misinadan değil , liderden kopması hedeflenmelidir.

Genelde lider misinanın kalınlığı , hedef balığa göre tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile , çeker gücü kuvvetli bir misina tercih etmek istiyorsunuz.
Okuma Shotai 0.285.mm den ziyade 0.235 daha iyi olabilir. İlle de biraz kalın olsun istiyorsanız 0.260 olabilir , ama 0.235 yeterli olabileceğini düşünüyorum.

Yine de acele etmemenizi öneririm.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dikkat edip buna göre araştıracağım. Acelem yok önemli olan doğru takımı yapmak 🙂

@Bedri35 Güle güle kullanın, ben silikona aksiyon verirken problem yaşamadım güzel balıklar da yakaladım. Lrf'de pek tecrübeli de sayılmam fakat sert yapili kamislar kullanmaya alisik oldugum icin kamış bana biraz esnek geldi, iri balıklarla mücadelede balığı tam olarak kontrol edemediğimi hissettim, o yüzden aynı atar aralığında çalışabileceğim daha hızlı aksiyonlu, sert bir kamış aldım. 2.05'inde aksiyonun daha iyi olduğu söyleniyor.

@Bedri35 Güle güle kullanın, ben silikona aksiyon verirken problem yaşamadım güzel balıklar da yakaladım. Lrf'de pek tecrübeli de sayılmam fakat sert yapili kamislar kullanmaya alisik oldugum icin kamış bana biraz esnek geldi, iri balıklarla mücadelede balığı tam olarak kontrol edemediğimi hissettim, o yüzden aynı atar aralığında çalışabileceğim daha hızlı aksiyonlu, sert bir kamış aldım. 2.05'inde aksiyonun daha iyi olduğu söyleniyor.
Teşekkürler @nerdehani? ben de tecrübeli değilim LRF konusunda artık biraz da deneyecek öğreneceğim 🙂

Herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım, tüm hobidaş dostları selamlıyorum.

Önümüzdeki günlerde Assos sahilden lrf avı yapmayı planlıyorum. Bu ilk lrf avım olacak. Şöyle bir takım yaptım. Tecrübeli arkadaşlar takımı değerlendirebilir mi? Teşekkürler.

-Okuma wawe power 228cm 2-12gr atarlı lrf kamış
-Okuma ravenger r25 fd lrf makine
-Kendo dynema 4 örgü 0.06mm ip misina
-MC Dangan Fluoro 3lb lider
-4-5 gramlık maketler (zıpır, ziggi vs)

Merhaba, bende yeniyim 🙂 dün takımımı aldım. Hiç tecrübem olmadığı için uzun araştırmalarım sonucu böyle bir takım yaptım.

Daiwa Rx Lure Game 2.34 M 2-10GR 2p Olta Kamışı

Daiwa Rs 1000 Olta Makinesi

Remixon Fusion 150 m X8 Green İp Misina 0,06 mm

Daiwa Prorex Fc Leader Super Soft Lider Misina # 0,26 Mm

(link)

Bu jiglerin fiyatı bana çok uygun geldi, sizde değerlendirebilirsiniz.

3 aşağı beş yukarı benzer takımlar yapmışız 🙂 gazamız mübarek olsun, rastgele diyelim.

benim aldığım liderle ilgili şüphelerim var. Biraz daha kalın mı alsaydım acaba diyorum.

Paylaştığın maketler evet güzel ve uygun fiyatlı, incelerken görmüştüm. lakin ben tek iğneli oldukları için tercih etmemiştim bunları. Zıpır ve Ziggi’de çift 3’lü iğne var. Daha avcı bir maket gibi gözüktükleri için onları tercih ettim. Tabi fiyatları biraz yüksek ama artık ne ucuz ki🙂

Rastgele bakalım bu haftasonu bi deneme yapacağım 🙂

Sizin lider e baktım kalınlığı 0,15 mm ve ortalama 1.35 kg çekeri var. Ustalar daha iyi bilir tabi ama benim araştırdığım ve arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla 0.25 mm ideal oluyor ve 4.5 kg çekeri oluyor o kalınlıkta misinanın.

Back