Lrf Yeni Başlangıç

selamlar,ben cihan 32 yaşındayım Bandırmada yaşıyorum.daha önceden balıkla pek ilgim yoktu,kardeşimin hevesi üstüne ona lrf takımı aldım dogum günü hediyesi almışken kendimede aldım,ancak aldıgımızdan beri kefal ve yosun dışında hiçbir balık yakalayamadık 😀 . Yada bandırmada nerde tutulucanı bulamadık,bandırmada bulunan mendirekten vs çok attık ama tık yok,böyle oluncada heves kaçıyo.Bandırmada ve çevresinde balık avı yapan varsa mutlaka vardırda, nerelere gidebiliriz söyleyebilirmi acaba,olta takımlarını aldıgımız yerdeki kişi de pek bilgi vermedi yada vermek istemedi,genelde bilgi vermek istemiyolar 😀

Merhaba ben yer tavsiyesi veremeyeceğim ama bence ava gece gidin birde isome marukyu silikon mutlaka çantanızda bulunsun

Hoş geldin Cihan
Bandırma'da efsane lüfer avları olur.
Lüfer zamanı tabii ki sonbahar ve sonrası.
O döneme kadar kendinizi teorik ve pratik olarak geliştirmenizde fayda var.

Akşam ezanı sonrasında ışık gören bir nokta seçerek, düşük gramaj ile istavrit alırsınız. ( Acemi, yeni başlamak fark etmez. Her türlü alırsın. )

Yalova/Çınarcık'tan tüm hobidaşlara selamlar. Yakın zamana kadar balıkçılıkla tüm ilişkim, Decathlon'dan alınma başlangıç sınıfı bir olta takımıyla balık tutamayış şeklindeydi. Bol bol yosun yakaladım gerçi ama anladığım kadarıyla pek başarı addedilmiyor camiada 🙂 Bambaşka şeylere bakarken hasbelkader denk geldiğim birkaç youtube videosunun büyüsüyle konuya ilgi duymaya başladım ve hem pratik bir disiplin olması sebebiyle, hem de bulunduğum bölgede zaten çok büyük balıkların bulunmayışı sebebiyle LRF'de karar kıldım. Edeceğimi tahmin ediyorum ama yine de devam edip etmeyeceğimden emin olmadığım için çok pahalı bir giriş yapmak istemedim (Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 gr kamış ve yine Okuma Fuel Spin FSP1000 makine). Başlarda her forum üyesi gibi bol bol sorularım olacak. Muhtemelen bir kısmı zaten konuşulmuş şeyler olur ama malzemeler kısa periyodlarla yenilendiği için güncel cevaplara ihtiyacım olacak diye düşünüyorum. Nitekim bulunduğum bölgedeki balık çeşitliliğine ve yukarıda sözünü ettiğim kamış-makine kombinasyonuna göre hangi tür yem, ip-misina vs. malzemelere ihtiyacım olduğu konusunda hiçbir fikrim yok 🙂 Deneyim kazandıkça sadece tüketicisi değil, üreticisi de olacağımı ve sizlere katkı sunabileceğimi umuyorum.

Herkese rastgele!

Fujin aji 0.05 ip misina - fujin babyworm yeşil,beyaz, pembe renk - 0.05 ve 2 gram arası jighead - 0.17 kaplama ya da karbon misina - ek olarak; makine kafasını, ip doldurmaz. 0.09 vs. Alta dolgu misinası gerekir. Bence aldığın yerde de sardirabilirsin.

Fiyat olarak En makul seviyede, iş yapabilecek ve işine yarar malzemelerin olur.

Back