Lrf

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Tepki
172
Ödül
53
10-30 gram atarlı bir bir kamışla 4-5 gramlık silikon yemi ne kadar uzağa atabilirim?

Kamisin yaninda kullandigin makina ip kalinligi da onemli ama verimli olacagini sanmiyorum atsan dahi aksiyon vermekte problem yasarsin bence

Benzer bir soruda ben sorayım. Bende de Major Craft Solpara 7-23 kamış var. Bu kamışa alaris 20 yada ceymar 25 taksam, 6mm ip ile kullansam. 2-5 gr jiglerden verim alabilir miyim? yoksa 200 TL daha masraf edip kamışı da mı değiştirmeliyim?

Benzer bir soruda ben sorayım. Bende de Major Craft Solpara 7-23 kamış var. Bu kamışa alaris 20 yada ceymar 25 taksam, 6mm ip ile kullansam. 2-5 gr jiglerden verim alabilir miyim? yoksa 200 TL daha masraf edip kamışı da mı değiştirmeliyim?

Bence şöyle düşünmek lazım. 7-23 bir kamış için en ideal ağırlık 15g civarıdır. Siz bu ideal ağırlığa ne kadar uzak kalıyorsunuz. Alt değer olan 7g üzerinden düşünürseniz 3-4g uzaksınız ama ideal ağırlığı olan 15g'a göre düşünürsek sizin kullanmayı düşündüğünüz ağırlık bu değerin 4'te 1'i. Bu nedenle çok verim alabileceğinizi düşünmüyorum. Hatta bence bırakın aralık dışını 7-23g bir kamış için mecbur kalmadıkça ne 7g'lara inilmeli ne de 23g'lara çıkılmalı.

10-40 Spin kamış ile 4-5 gr yemleri 15-20 metre civarı atış yapılabiliyorum.
Ama misina ucundaki ağırlığı aksiyon verirken hissedemezsiniz.
Keyif vermiyor.
Lrf kamış ile 5 metreden öteye atamayan insanlar da var. Yani atış yapmayı bilmek önemli.
Diğer taraftan aynı kamışla 28 gr kaşığı 80 tur sarıyorum. Her tur 72 cm. 60 metre. Ama dibe mi oturdu, dipten mi geliyor, suyun üstüne yakın mı geliyor anlayabiliyorum.
Ama 4 gr jig ne yapıyor belli olmuyor spin kamışta.

Back