Lrf'de Ince Ip Misina Kaosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ColorTR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Bu arada @agartan hocam tekrar araştırma yaptığımda shimanonun özellikle kendi global sitesinden baktım hem sitede hemde ürünlerin üzerinde değerler 0.6 mm olarak verilmiş (link)
Ayrıca momoi oshikage markasınınn 0.1pe (0.05mm ye tekabül ediyor) den başlayan ürünleri de var 1.5pe 2pe diye devam ediyor. Yani 0.6 mm diye bir ölçü var herhalde yanılmıyorsam 👎
Yazıyorlar ama o kalınlık çıkıyor mu bilemem..

Son düzenleme:
Kairiki 8 örgü 0.08 kullanıyorum (4 örgü 0.06dan ince) tavsiye ettim ve ediyorum. Eğer bütçeniz varsa tabii ki lrf.de sunlinenın inceliğini ve dayanıklılığını tek geçerim ama ona para olmadığı için kairiki.
Dediğiniz gibi kairikinin eski serisi on para etmez bir ip ancak yeni serisi müthiş olmuş. Ayırt etmesi de şöyle, yenilerinde "vt method" yazıyor. O ipe geçince dedim ki biz bunca zaman ip yerine halat atmışız meğer.
Kairiki alın yüzünüz gülsün 😀

Kairiki 8 örgü 0.08 kullanıyorum (4 örgü 0.06dan ince) tavsiye ettim ve ediyorum. Eğer bütçeniz varsa tabii ki lrf.de sunlinenın inceliğini ve dayanıklılığını tek geçerim ama ona para olmadığı için kairiki.
Dediğiniz gibi kairikinin eski serisi on para etmez bir ip ancak yeni serisi müthiş olmuş. Ayırt etmesi de şöyle, yenilerinde "vt method" yazıyor. O ipe geçince dedim ki biz bunca zaman ip yerine halat atmışız meğer.

Bilgi için teşekkürler hocam ben 8x olanı almayı düşünmüştüm vt serisini hatırladım mavisi de daha koyu bir maviydi bilgi için teşekkür ederim

Bende kairikiye geçtim. İpi dolarken bebek yapı emdirdim. Erim mesafesi eski ipin 2 katı, hissiyat mükemmel tavsiye ederim.

Bende kairikiye geçtim. İpi dolarken bebek yapı emdirdim. Erim mesafesi eski ipin 2 katı, hissiyat mükemmel tavsiye ederim.

Birazda macera amaçlı spin makinamda kullanıyorum. İki seneyi geçti. Spinde ikili dip oltası yada beşli çapari ile kullandım.
Bebek yağı ile beslediğinizdede hem renk olarak uzun ömürlü hemde çıkışta yağ gibi.
Fiyat olarakta makul..

Spin takımımda Kastking Mega 8 kullanıyorum iki yıldır, AliExpress'ten almıştım. Lrf için daha ince olanı da vardır elbette. Epey sağlam. Tırnak makası ile kesiyorum ben.

Bu arada bilgi olarak ekleyeyim gosen x8 ip misinadan da kullananlar memnnun olumsuz yorum pek bulamadım.

Daiwa jbraid x4 0.07 kullandım fena sayılmaz fiyatına göre gayet başarılı,
fins wintamer kullandım pek memnun kalamadım,
shimano kairiki eski olanını kullandım çok fazla tiftiklenme ve sus tutması, düğüm tutturamama gibi problemler yaşadım,
son olarak momoi oshikage 0.3 PE aldım. gayet memnunum su tutmuyor, erimi gayet başarılı, kuş gözü problemi hiç olmadı, güzel düğüm tutuyor tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba,

Amatör bir balıkçıyım. Amatör derken sizin gibi prof. amatör değil gerçekten arada bir takılan baya amatör birisi 🙂 Çok fazla kamp yaptığım ve akarsu, göller ve Türkiye'nin dört bir yanındaki denizlere denk geldiğim için bir adım ileriye taşımaya karar verdim. Surf kamışımın ameleliğinden kurtulup bir tane baitcasting makine aldım yakında elimde olur. 3-27 gr atarlı ona çok masraf yapmadan aliexpress'te çoğunuzun duyduğu seaking w8 ipinden 0,10 ve 0,15 mm ipler aldım gölde av için ona her türlü yetecektir.

Yanına bir de lrf takımı yapayım dedim, yeri geldiğinde alabalık için kullanırım hatta amatörlüğümü biraz geliştirip sık sık denize de gidip mırmır eşkina lüfer gibi balıklarda da şansımı denerim diye düşündüm. Olta ve makine de seçenekler deniz derya ama bütçeye göre az çok karar verdim lakin konu ipe gelince orada bir kaos oluşuyor. Bir çok kişi 0.6mm ip kullanıyor ve tavsiye ediyor ona tamamım 0,6 mm alayım lakin hangi markayı alayım konusuna gelince işte asıl kaos gerçekten orada 🙂

Popüler kültürle en çok kullanılan ve bilinen olarak daiwanın x8 ipini kimi çok iyi demiş ama onlarca yorumda da berbat, tam bir hayal kırıklığı vs. diyenler çok var. Şimdi burada yorumlar arasında uçurum var.
Kendoda aynı şekilde. Shimano'nun ipi için keza aynı durum var yeni serisi için kötü bir yorum bulamadım sadece. Bir de adını şu an tam hatırlayamadığım 1-2 japon markası vardı onların fiyatları ise daiwa shimano'nun bile iki katı falandı 100-150 metre ipe iyi olsun diye 150 falan max veriyoruz tamam da 250-300 falan asla vermek mantıklı gelmiyor.

Ben onlarca belki yüzlerce okuduğum marka model yorumlarına göre hem son karar olarak Shimano Kairiki 8 kat misinanın yeni serisine karar verdim (yeni seri ile eski seriyi nasıl ayırt edeceğimi tam bilemiyorum).

Sizden ricam bu ip hakkında ya da genel olarak lrf için ince ip misinalar hakkında görüşlerinizi paylaşmanız hem toplu yorumlar bulunmuş olur.

Şimdiden teşekkürler 🙂
Kairiki 0.07 kullanıyorum şuan max 3 kilo balığı güvenle korkmadan kalama kapatarak çektim hiçbir sıkıntısı yok Tek dikkkat edeceğiniz konu ise ipi elinize alıp 2 parmağınızın arasında ovuşturmayın püskülleniyor zaten gereksiz bir hareket emin olun hem göl hem deniz de kullanıyorum çok rahat ve güven verici

Back