Avı yapmak için kombin çok da elzem değil biz hissiyat noktası artsın diye biraz abartıyoruz 🙂
(link)
Kız kulesi karşısı ( yol inşaatından kaynaklı bir süredir av yapamıyoruz balık da tam oturmadı oturursa eski günlerine döner diye ümid ediyoruz ) güzel tespit yapmışım oturdu 😀
Genel olarak forum kültüründen git gide uzaklaştığımız bu günlerde elinizin altındaki sitenin nasıl bir ansiklopedi olduğunu hayal bile edemezsiniz çokça zaman geçirip birçok şeyi de buradan öğrenmiş yada öğrenmeye giden yolda ilk adımı atmışımdır , bunu nasıl yaptığımdan da bahsedeyim bilmediğinizden değil genel olarak burada kalsın bannerın en üstünde arama kısmı var oraya herhangi bir mera misal kuleli ki anadolu yakasının en meşhur meralarından biridir yazdığınızda birçok mesaj çıkar bu üstteki konu da onlardan biri.
Ayrıca İstanbul boğazı , kartal - maltepe hattı , ve lrf ile yapılan avlar kısmında da gönderilen raporlar tarihleri ile kayıt altında birçok kez geriye dönük şu tarihlerde rapor var mı acaba diye bakmışımdır.
Lrf avcılarını bir arada yığılmış bir şekilde merada görmek zordur yani balığın çok hızlı olduğu dönemlerde olabilir ama onun dışında genelde 2 li 3 lü gruplar halinde denk gelirse gelir.
Boğaz bu işin çok verimli olduğu bir yer sayılmaz bazı dönemlerde balık bol olduğunda çok adetli avlar yaptığımız gibi çok fazla boş döndüğüm avlar da olmuştur , bence başlangıç için en iyi seçim Tuzla dan kadıköy e kadar olan sahil şeridi ki bu kısımda da bu sene beklenilenin çok altında skorlu avlar oluyor.
Attığım link de meralar var o meraların içinde de bahsettiğim şekilde yemlik balığın kıyıya çok yanaştığı yerler yazıyor aslında direk şurası burası diye söyleyemem ama kafa lambası ve el feneri ile bir ay sonra kıyılara bakmak için gezseniz çok rahat hangileri olduğunu görürsünüz 🙂