LÜFER KORUMA TİMİ ALO 174

Aslında alan da suçlu, tezgah sahipleride, bizde. Adam hale gidiyor var alıyor sonuçta ekmeğinin peşinde ama halde denetmenlerde var yani o balık oraya nasıl giriyor ve neden müdahale edilemiyor? ben bunu bir türlü anlayamıyorum. Gücü olan istediğini yapabiliyor biz ne kadar haykırsakta. Kanun ve yasaklar hiçe sayılıyor ben buna üzülüyorum...
Bugün Migrosta alışverişe gittik ordaki lüferler adedi 20 tl.den satılıyordu çinekop yoktu. Ama karşısındaki tezgahlarda çinekop diye satılan birsürü yapraklar var.

Aslında alan da suçlu, tezgah sahipleride, bizde. Adam hale gidiyor var alıyor sonuçta ekmeğinin peşinde ama halde denetmenlerde var yani o balık oraya nasıl giriyor ve neden müdahale edilemiyor? ben bunu bir türlü anlayamıyorum. Gücü olan istediğini yapabiliyor biz ne kadar haykırsakta. Kanun ve yasaklar hiçe sayılıyor ben buna üzülüyorum...
Bugün Migrosta alışverişe gittik ordaki lüferler adedi 20 tl.den satılıyordu çinekop yoktu. Ama karşısındaki tezgahlarda çinekop diye satılan birsürü yapraklar var.

Aynen haklısınız. Hepimiz suçluyuz. Balıkçının birine soruyorum abi 20 cm nin altı yasak değilmi niye satıyorsun diye. Adam abi gelen giden çinekop soruyor diyor. Bakıyorum biz burada bir avuç insanız. Limit dışı balığı almayan satılmasını kınayan. Millet tezgahta kilosu 7.5-8 liraya bulunca çinekopu havada kapıyor. Yoksa bile istiyor. Bilmiyor ki çinekopu almasa lüferi alacak bir bir gün aynı fiyata. :S

tutmuyorum,almıyorum , yemiyorum.
Ama hergn tutuluyor,heryerde satılıyor,herkes yiyor 🙁

Haftasonu silivride idim.Tüm ilçede birçok köşebaşında araz kasalarında ,el arabası tezgahlarında çinekop satılıyordu.
Sözün özü çinekop aramanıza gerek yok, heryerde karşınıza çıkıyor. Kolluk kuvvetleri mcadele etmek isterse birkaç saatte, onlarca yeri işleme alması gerekir.

tutmuyorum,almıyorum , yemiyorum.
Ama hergn tutuluyor,heryerde satılıyor,herkes yiyor 🙁

Haftasonu silivride idim.Tüm ilçede birçok köşebaşında araz kasalarında ,el arabası tezgahlarında çinekop satılıyordu.
Sözün özü çinekop aramanıza gerek yok, heryerde karşınıza çıkıyor. Kolluk kuvvetleri mcadele etmek isterse birkaç saatte, onlarca yeri işleme alması gerekir.

sevgili Birol siz istanbulda heryerde çinokop görüyorsunuz,,,biz kilometrelerce uzakta izmirde heryerde görüyoruz,,ve tonlarça yaprak çinekop türkiyenin heryerinde satılıyor,,,
bu balık sadece istanbul belki çanakkaledende türkiyeye yayılıyor...

tarım bakanının bu konuda ki söylemini hatırlıyorum,,alınan önlemleri büyük hararetle anlattılar.bırakın istanbulu daha anadoluya sevkini (satışını) önleyemediler...

ama yılmak yok bu sütunlardan dilimiz döndüğünce anlatacağız...🙄🙄

İstanbul halini gözetim altına alınsa yeter.
Türkiye'ye İstanbıldan dağılıyor.

Bilmek isteyen için söyleyeyim, Sinop taraflarından troller istanbula bol bol çinekop gönderiyor.

aslında ilk başta balıkçı hallerini kontürol etmeleri gerek bugün gidin kumkapı haline ganimet gibi kasa kasa getiriyorlar çinekopu bırakın yaprak bile var 12 cm boyunda adamlar hlde satmasalar ne pazarçı alır nede tezgahlarda bulunur tek sorumlu tutup getirendir denetleme yok malasef söylenen onca söz havada kalmıştır saygılar

Dün sabaha doğru yenikapı balık halindeydim. Zargana almak için gittim. Etrafı dolaşınca gördüğüm manzara heryer çinekop doluydu, hatta yaprak doluydu. Yasak falan hikaye arkadaşlar. Kasalar dolusu yaprak vardı. Çinekop bile değildiler. Hemde kasası 35 TL gibi komik bir rakama.

Malesef her yerde satılıyor, hepmiz görmüşüz. Yasak olmasa ne olacaktı acaba..

Sevgili arkadaşlar,

174 numaralı hattı aradım halde durum böyle dedim. Bana verilen cevap firma ismi verin. Firma ismi yok tabi halde bir sürü kasalar ve arkalarında 2-3 adam satış yapıyor. Halin tamamında limit altı satışı olduğunu söyledim. O zaman il tarım müdürlüğünü arayın dediler. Aradım orayı da Bir memur arkadaş çıktı durumu anlattım.

En ince detayına kadar açıklama yaptı.;

Yapılan ihbarlar balık yakalandıktan sonrası olduğu için araçtaki veya tezgahtaki balığa el koyuyorlar. 784 .TL cezası var ve bu el konulan balıkları ihale ile satıyorlar. İhaleye sadece balığına el konulan kişiler giriyor ve komik bir rakama balığı tekrar alıp satışa sürüyor. Bir nevi yasallaştırıyor. Denizde bu iş el konulması gerekiyor orayada sahil güvenlik bakıyor. Teknede balık varken yasal limit altıysa cezası kesiliyor ve yine aynı işleme tabi tututluyor.

Yani arkadaşlar al takke ver küllah. Türk yargı ve kanunlarında bir sürü eksik ve açık var. Herkes bir açığa sığınmış elbirliği ile balığın soyuna rahmet okuyorlar. İl tarım müdürlüğündeki arkadaş başbakanlığa mail atın arayın bir şeyler değişsin bu iş olmadı boyle bizimde yetkilerimiz bir yere kadar dedi. Konustuğum arkadaş bende çok üzülüyorum ve bütün dediklerine katılıyorum dedi.

Hadi bakalım burdan yakın....

Denetim istenirse yapılabilen bir şey... iki gün önce tarım bakanlığı (şikayetlerden bunalmış olmalı) bütün gırgırlara ceza kesmiş, bu seferde balıkçılar eylemdeydi. Bütün boğazı kapatmışlardı. Bu kadar çok tekne olmasına şaşırdım kaldım. Pankartlarında "balığın boyunu uyduruk ölçüleriniz değil, biz biliriz" gibi şeyler yazıyordu👍

Back