iyimi desem kötümü desem bilememdim hadi hayırlısı neyse o olsun amatörler için
Hayırlısı diyelim.
iyimi desem kötümü desem bilememdim hadi hayırlısı neyse o olsun amatörler için
Bugün balıkçıda bolca yaprak da vardı. Kimsenin umrunda değil boy yasağı. Yakında biter bu lüfer bolluğu. Aşırı avlanmaya balık mı dayanır.
Ayrıca boğazda henüz bir bolluk göremiyoruz. Marmarada Furkan adam gibi lüfer bile tutamadı teknesiyle.
Ha bir gerçek var; boylarda bir artış oldu geçen seneye göre. Umarım kendini kurtaranlar boğazda biraz eğlenir de bizlere de av verir.
__________________Biraz önce Karaburundaki, tanıdık balıkçı abimle konuştum karaburun (arnavutköy)
sahillerde tek tük lüfer var dedi, Abi dedim e hani iğne adadan o taraflardan kıyılar lüfer kaynıyodu balık akıyodu Dediki kestane karası fırtınasında biraz aktı ama balığı bitirdiler nasıl yaniii dedim hiç tutmayan gırgır o fırtına sonrası 10 bin den tut 60 bin taneye kadar lüfer aldılar kaç gırgır var sen hesap et öyle olur tabi dediim balıkçılarda lüfer 10 tl oda dediki balık haneyi sen düşün Vicdansız bunlar yahu en azı 10 bin 60 bin e kadar alınan lüfer (Lüferler adet oalarak çinekoplar kasayla sayılır) ve varın çinekopları siz düşünün Yazık buldularmı illaki kurutacaklar bir yasa çıkmazsa benim çocuğum balığı zor görür
Geçen haftalarda Şile sahillerinde kıyıdan kaşıkla lüfer ve kofanalar aldım ama 10 gündür tik yok .
500 bin lüfer tutulduysa seneye havamızı alırız söyleyeyim.
500 bin lüfer az değil , balık populasyonunu etkiler bu rakam , boğazda balon yakalanırsa şaşırmamak lazım.