Lüfer takımı bağlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan leventyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

leventyy

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Merhaba
Kamış ile kurşunlu gezer şekilde lüfer takımını bağlama hususunda ekteki çizimim doğru mu acaba? Teşekkürler...

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    13.9 KB · Okunma: 164
  • IMG_20211114_152158.jpg
    IMG_20211114_152158.jpg
    34.3 KB · Okunma: 172
yanlış.yem bağladığın kısım kurşundan uzun olmalı. kurşunu klips'e veya 5 cm lik sağlam bir ipe takıp bunu da klips'e takabilirsin.

3m yazan yeri 40 cm uuznluğunda, 0.40 ve üzeri ip misinadan yaparak kullanıyorum. Mantarlı takımı da çelik telden değil 0.30 misinadan kanara araları kısa ve çift katlı şekilde 3 kancalı yapıyorum. Takımı çelik telten yapınca balık dönerse çabucak burup kırıyor. İp misina ile yapılan takımı aynı kalınlıktaki misinadan şaşırtıcı şekilde kolayca kesiyor. En yüksek verimi misinadan alabildim.

Kurşunun bağlı olduğu uzunluğu ben genelde 30-40 cm arası yapıyorum. Takım boyunu meranın ve balığın bulunduğu derinliğe göre ayarlamak lazım. İğneler arası ise örgü misina yumuşak olduğu için yem takmak kolay olsa da daha çok kesiliyor o yüzden çift kat misina tercih ediyorum.

3m yazan yeri 40 cm uuznluğunda, 0.40 ve üzeri ip misinadan yaparak kullanıyorum. Mantarlı takımı da çelik telden değil 0.30 misinadan kanara araları kısa ve çift katlı şekilde 3 kancalı yapıyorum. Takımı çelik telten yapınca balık dönerse çabucak burup kırıyor. İp misina ile yapılan takımı aynı kalınlıktaki misinadan şaşırtıcı şekilde kolayca kesiyor. En yüksek verimi misinadan alabildim.
Ben hazır takım aldım misinalı. Teşekkürler izahatlar için 🙏

Kurşunun bağlı olduğu uzunluğu ben genelde 30-40 cm arası yapıyorum. Takım boyunu meranın ve balığın bulunduğu derinliğe göre ayarlamak lazım. İğneler arası ise örgü misina yumuşak olduğu için yem takmak kolay olsa da daha çok kesiliyor o yüzden çift kat misina tercih ediyorum.
Şimdilik kendi takımımı hazırlama yetim yok bu yüzden hazır takımları takarak deniyorum.
Ama acemi olunca kurşunu şuraya tak denince mesafe vs bilemiyor insan, sağolun çok

Back