Lüfer'in geleceği Üzerine

İlber ORTAYLI: Mesafeyi kısaltacak değil, İstanbul Boğazı’nı ve yarımadasını kurtaracak bir teşebbüs. Geçişi tehlike teşkil eden bütün gemilerin yasaklanması için bir alternatif şart .....Aslında mesafeyi kısaltacak bir kanal değil, İstanbul Boğazı’nı ve yarımadasını kurtarması beklenen bir teşebbüs.

Celal Şengör'e göre 10 milyon yıl önce projenin yapılacağı yerde zaten bir doğal kanal vardı.
Prof. Dr. Celal Şengör, konuyla ilgili olarak "Orada zaten 10 milyon yıl önce bir kanal vardı. Doğa bilimleri açısından orada öyle bir şey yapmanın sakıncası yoktur. Bilakis faydası vardır. Bu kanal Boğaz'ı rahatlatır. Bunu Başbakan'a kim önermişse kendisini kutluyorum. Başbakan laf dinlemiş projeyi kabul etmiş" dedi.

Prof. Dr. Kadir Seyhan, Karadeniz ile Marmara arasında yapılması öngörülen ''Kanal İstanbul''un her iki deniz arasındaki balık göçlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Seyhan, yaptığı açıklamada, İstanbul'da, Karadeniz ile Marmara arasında açılması öngörülen 45-50 kilometre uzunluğunda, 25 metre derinliğinde, 150 metre genişliğindeki ''Kanal İstanbul'' projesini bir deniz bilimci olarak özellikle balık göçleri açısından olumlu bulduğunu belirtti.

Bence ön yargılı olmamak lazım. Ben prof. lerin yalancısıyım.
Bilim ve bilim adamların önünde saygıyla eğiliriz.

Böylelikle Montrö de çöpe gidecek, olta balıkçıları da rahatlayacak. İlk kazma vurulduktan sonra Mesut Yılmaz bile gelse yapmak zorunda olacağından devamı gelir.

Böylelikle Montrö de çöpe gidecek, olta balıkçıları da rahatlayacak. İlk kazma vurulduktan sonra Mesut Yılmaz bile gelse yapmak zorunda olacağından devamı gelir.
Ben görmemde projeyi,inşallah biri tarafından yapılır.
Her türlü ağ avcılığına,ticari teknelere ve askeri,sivil tersanelere kapalı olmalı.

Ben görmemde projeyi,inşallah biri tarafından yapılır.
Her türlü ağ avcılığına,ticari teknelere ve askeri,sivil tersanelere kapalı olmalı.
İnşallah hep beraber görürüz Eşref abi. Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin.2019 da havaalanı bitince kazma vururlar.

Back