Lure retriever-Takılan sahteleri kurtarma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karacula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Karacula

Aktif Üye
Tepki
227
Ödül
53
Değerli forum üyeleri, henüz çok acemisi olduğum atçek disiplininde, bu sene 2 silikon (hırsız iğne eklemiştim) ve bir jigi denize bırakmak zorunda kaldım. Maddi olarak yaşanan kayıp bir yana sahteleri ve misinanın bir bölümünü doğaya bırakmak zorunda kaldığım için çok canım sıkıldı.

Bu nedenle İnternetten yaptığım araştırmada, takılan sahteleri kurtarmak için, hazır satılan veya evde yapılabilen aparatlar bulunduğunu gördüm. Forumda bu meselenin konuşulduğunu hatırlıyorum ama ayrı bir başlık altında bulamadım.

Bu tür bir aparat kullanan, üreten üyelerimiz, bu başlık altında deneyimlerini paylaşırsa hem doğaya bir katkı sağlamış oluruz hem de maddi anlamda üyelerimize bir fayda sağlarız diye düşünüyorum.

Saygılar.

Konuyla ilgili Google görselleri:
(link)

Ev yapımı aparatlar için bir kaç örnek video:

Ben göl'de bundan deniyorum,
takım takıldımı ana bedene kilpsten takıp gönderiyorum beden sonunu buldumu hafif hafif oynatıyorum.
5GpOW5.jpg

hafif takılma'larda kurtarıyor,
ama gölde balık vurdu diye tasma atıldığında ağaç kütüğüne iyice girdimi iğne beden koptuğunda bujide gölde kalıyor.
not:foto alıntı temsilidir.

Bir arkadaşla plat da gördüğümüz bir ürünü kendimiz yapmıştık. evde olması lazım, fotoğraf çekip paylaşırım. paşüt ipiyle indirip çok rapala kurtardım. biraz tuzlu sudan paslansada hala iş görüyor.

Back