Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mafsallı Jighead İğne Seçimi

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,
Ben yaklaşık 5-6 ay önce spini bırakıp Lfr, aji tarzı Ryuji matrix 0,8-6 gr atarlı kamışla fujin theone 1000s makinayı kombinleyerek bir set yaptım, şimdilik memnunum.. Ama fikir almak istediğim bir konu var.. Hazır jighead alıyorum bazen 3-4 saatte 2-3 tane jighead takıyorum, şartlar gereği malum pahalılar.. Mafsallı jigheadların takılma riski daha az diye duydum, ayrıca iğne ve kurşunu ayrı alırsak daha uyguna bile geliyor.. Asıl sormak istediğim şu aslında, 1-2 gr mafsallı kurşun aldım, hedef balığım genellikle istavrit, ama merada süprizler olabiliyor ısparoz, sargoz, mırmır gibi.. Hangi iğneyi alıp mafsallı seti tamamlayabilirim.. Genelde 5-7cm berkley gulp silikon kurtlarını kullanıyorum.. Uygun iğne seçimimde yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim..

sasasa

Üye
Adı
ahmed bal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba
mafsallı sistemde en iyi kullanılabilecek iğnelerden birisidir.
Owner 56538 Worm Bh-Sproat Black Chrome İğne 10 numara istavrit için mükemmel olur.
rassgele.

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba
Owner 56538 Worm Bh-Sproat Black Chrome İğne 10 numara istavrit için mükemmel olur.
rassgele.
Teşekkür ediyorum, kusura bakmayın spinden geçtiğim için iğne ve kurşun hakkında pek bilgim yok, yeni öğreneceğim.. Genelde hazır maket alıp attığımız için Lrf Aji biraz zahmetli ama daha zevkli geldi.. Önerinizi dikkate alıyorum tekrardan teşekkürler..

sasasa

Üye
Adı
ahmed bal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
mafsallı kurşun olarak da sahtekutum sitesine bakarsın hocam. uygun fiyatlı ve kaliteli mafsallılar.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba
rassgele.
Konu sahibi arkadaşla aynı durumdayım. Spinden lrf ye geçtim,sahteyi tak at olduğu için iğneymiş,jigheat miş anlamıyorum. henüz ava çıkmak nasip olmadı ama dikkatimi çeken bi husus oldu. İstavrit için genelde 8 numara kullanıyorlar diye biliyorum 10 numara çok küçük gelmez mi?

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
mafsallı kurşun olarak da sahtekutum sitesine bakarsın hocam. uygun fiyatlı ve kaliteli mafsallılar.
Sahte kutum sitesini yeni öğrendim bende. Hatta site sahibi arkadaşın youtube kanalını da fırsat buldukça izliyorum gerçekten çok bilgilendirici videoları var.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
O sitedeki gurza sport modelini severek kullanıyorum ayrıca jighead de Facebook da kendi iğne döken ve satan fiyat olarak paketli jigheadlere göre daha uygun fiyatlı jigheadler var jighide bunlardan biri 2 ve 3 gr olanları yıllık alıp yıl boyunca arama derdinden kurtuluyorum.
Lrf ye ilk başladığımda mh-12 iğneler , Aji chon , daiwa , jack upper , tict gibi full markalı iğneler alırken artık hiç almıyorum :)
Ayrıca yine sahtekutum daki fast snapları de stoklu ve sürekli kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim.
İğne numarasına gelince genelde 8 ve 10 numara kullanıyorum dönemsel olarak merada iri istavrit küçük istavrit ile karışık geziyorsa 6 hatta bazen 4 numaraya kadar iğne büyüterek iri istavrit hedefliyorum..

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben istavrit avında mafsallıdan ziyade normal jighead kullanıyorum. Genelde 1 ile 2 gr araliginda 6, 8 ve10 numara iğnelileri tercih ediyorum kullandığım silikona göre. Mafsallida silikon düz duruyor jigheadlerde ise paralel bu yüzden daha dikkat çekici aksiyon aldığını düşünüyorum. Ama hedef dip balığı olunca mafsalliya geçiyorum çünkü iğneyi istediğim boyda değiştirebiliyorum onda da ağırlıkları 2 ve 3 Gr arası tutuyorum kullandığım iğneler bkk baitholder 4, 6 ve 8 numara çapraz iğne silikona takması bazen zorluyor ama işimi görüyor.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Konu sahibi arkadaşla aynı durumdayım. Spinden lrf ye geçtim,sahteyi tak at olduğu için iğneymiş,jigheat miş anlamıyorum. henüz ava çıkmak nasip olmadı ama dikkatimi çeken bi husus oldu. İstavrit için genelde 8 numara kullanıyorlar diye biliyorum 10 numara çok küçük gelmez mi?
Bu acemilikte yalnız olmadığımı anladım.. :) Umarım bu acemiliğide zamanla aşarız buna değeceğini düşünüyorum, lrf spine göre bana fazlaca daha zevkli geldi.. Aslında meranızda çıkan balıkların boyutuna göre iğne seçimi yapabilirsiniz, ben Bursa Karacabey civarı avlanıyorum burada istavritler bile mesela İstanbuldan çıkan istavritlerinin neredeyse yarısı kadar o derece küçük istavritler çıkıyor ve buranın trofesi deniliyor.. Ben arkadaşın önerdiği Owner 56538 iğnenin 8-10-12 numaralarını sipariş verdim 10 deneyecem olmadı 12 denerim.. Merayı tanımak için biraz deneme yanılma yöntemini kullanacağız artık.. Sizde aynı şekilde yapabilirsiniz, ben sahtekutuma baktım ama iğne bulamadım, iğneyi ve kurşunu tek kargo aynı yerden almak daha mantıklı geldi kargo ücreti açısından mutlubalıkçılık var oraya bakabilirsiniz, iğne ve kurşunlar gayet uygun fiyata ben dün buradan sipariş verdim..

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O sitedeki gurza sport modelini severek kullanıyorum ayrıca jighead de Facebook da kendi iğne döken ve satan fiyat olarak paketli jigheadlere göre daha uygun fiyatlı jigheadler var jighide bunlardan biri 2 ve 3 gr olanları yıllık alıp yıl boyunca arama derdinden kurtuluyorum.
Lrf ye ilk başladığımda mh-12 iğneler , Aji chon , daiwa , jack upper , tict gibi full markalı iğneler alırken artık hiç almıyorum :)
Ayrıca yine sahtekutum daki fast snapları de stoklu ve sürekli kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim.
İğne numarasına gelince genelde 8 ve 10 numara kullanıyorum dönemsel olarak merada iri istavrit küçük istavrit ile karışık geziyorsa 6 hatta bazen 4 numaraya kadar iğne büyüterek iri istavrit hedefliyorum..
Merhaba, ben normal jighead kullandım fakat gitmeye imkanım olan meraların yapısı normal jighead için çok uygun değil 3 saatte 2-3 jighead takıyorum, ticaret için değil yiyeceğim kadarını tuttuğum için bu şekilde bütçemi biraz zorlayacak.. Bütçemden ziyade ayrıca deniz doğasında kirlilik ve deniz canlıları için tehlike arz ediyor, bu şekilde olmasını istemediğim için haftada bir gün çıktığım balığa 2 haftadır bu sorunu çözemediğim için çıkmıyorum.. Mafsallıların takışma riski daha az olduğunu duydum birde bunu denemek istediğim için mafsallı set yapıp tekrar deneyeceğim..