Major Craft kamışlar

scorpion26

Daimi Üye
Tepki
1,029
Ödül
113
Bu major craft kamışlardaki Egi 2,0-3,5 gibi değerler neyi ifade ediyor? Bu kamışların ağırlıklarını bulabileceğim bir yer var mıdır? Kendi sitelerinde göremedim. Bir de bu Solpara serisi nasıldır? Özellikle erim performansları.

Major Craft Solpara SPS-902LSJ 270cm 15-50gr

SPS-902ML 270cm 10-30gr.

Egi ile ilgili ben bahsedeyim geç bir cevap olsada. Diğerleri hakkında bilgim yok. Kalamar avında sahte ağırlıkları veya aksiyonları Egi ile ifade edilir. Yani 3.5 Egi ile maks 3.5 Egi lık kalamar sahtesi kullanabilirsiniz demek. Benim bilgim bu şekilde. 🙂

Evet baya eski bir konu oldu ama olsun bilgilenmiş olduk. Teşekkür ederim. Major craft kısmet olmadı daiwa almıştım. Sonra o da 290 cm olunca taşıma problemi oldu ve sattım. Şimdi 240 favorit ile devam ediyorum. Bakalım yine bir 270 cm lazım gibi.

Bu major craft kamışlardaki Egi 2,0-3,5 gibi değerler neyi ifade ediyor? Bu kamışların ağırlıklarını bulabileceğim bir yer var mıdır? Kendi sitelerinde göremedim. Bir de bu Solpara serisi nasıldır? Özellikle erim performansları.

Major Craft Solpara SPS-902LSJ 270cm 15-50gr

SPS-902ML 270cm 10-30gr.
Hocam muhtremelen 2,0-3,5 değerleri, o kamışta kullanılabilecek PE; yani örğnünün kalınlık değerleridir. Egi ise Kalamar anlamında kullanılıyor biliyorsunuzdur belki.

Hocam muhtremelen 2,0-3,5 değerleri, o kamışta kullanılabilecek PE; yani örğnünün kalınlık değerleridir. Egi ise Kalamar anlamında kullanılıyor biliyorsunuzdur belki.
PE değeri değil. Egi değeri arttıkça sahte gramı, boyutu artıyor ve çökme süresi azalıyor. Yani örneğin fotodaki 3 egi lik kalamar sahtesi 15 gr, çökme süresi 3.5 ile 4 saniye arasında 1 metre dibe batıyor.

Fotoğraflara göz attığınızda yamashita firmasının ürettiği kalamar sahtesi özelliğinin bir kısmını ve megabass egi kamışın özelliklerini görebilirsiniz. Kamışta PE ve Egi değerleri ayrı ayrı veriliyor.
Adsız.jpg
Adsı2z.jpg

Son düzenleme:
valla bu tıp çok ilerledi pe egi mm inç gr derken bunları incelemekten balığa gidemiycez ayak uyduralım diye 🙂
Haklısınız sonuna kadar. 2009-2010 yıllarında da derelerden alabalık avlardım. O zamanki kamışımda 1-10 gr atarlıydı. Şimdi adı artık LRF oldu çıktı. Belki o zamanlarda vardı o isim ama yaptığımız avlara isimler konulup bize aynı ürünler satılıyor gibi 🙂 Tabi kamışta olsun, sahtelerde olsun daha çok teknolojik gelişme var o ayrı.

Back