Makina çekerken zorlanıyor

Ali huseynov

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Jm 200 diye bir makina aldım daha balığa çıkmadım ama üzerinde 60 gramlık bir ağırlık var atarken sorun yok ama çekerken zorlanıyor ne yapa bilirim
Kullandığım makine (link)

Aldığın makina en düşük segment , zorlanması normaldir , asıl balık çekerken zorlanacaksın pek yapılabilecek bir şey yok makinayı değiştirmen lazım.

O agirlik icin kullanima uygun olmadigi icin zorlaniyor.. birde balik olsa demek hic cekemeyeceksiniz..

Aldığınız makine malesef bir oyuncak. Ucuz olsun nasılsa alıcısı bulunur mantığıyla yapılmış makineler, uzak durunuz. Hafiflik aldatmasın, bilakis elzemdir fakat o hafifliği plastiktenmi , magnezyumdanmı kazanıyorsunuz orası önemli. (Benim makinemde 180 gr lık spin.)Sizdeki plastik gibi duruyor. Yerinizde olsam aldığım yere iade eder daha ağırda olsa metal alaşımlı makine alırdım.

Bu tür ucuz makinalardan ben de kullandım. Hala yemli avlarda kullandığım bu tür makinalar var.
Açıkçası 60 gr bu tür bir makina tarafından "makinada imalat hatası" olmadığı sürece zorlanmadan çekmesi gereken bir ağırlık.
Makina boşta rahat dönüyor, ama ağırlığı çekerken zorlanıyorsa, yukarıda yazdığım gibi atkı teli rulmanında sorun olabilir. Ya da kamış yüzüklerinde bir sıkıntı olabilir. Misina sürtüyor olabilir yüzüklere.
Yoksa 60 gr nedir ki. Onu çekemeyecek bir makina pek mümkün gelmiyor bana.

Zorlanması değilde zorlanmaması şaşırtıcı olurdu, av keyiften çok eziyete dönüşür diye düşünüyorum, yerinizde olsam bütçe düşükse 2 el daha derli toplu birşey bakardım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back