Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makina Kaç Metre Misina Alır?

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Misina dolgu için şöyle bir araç var daha pratik: olta makinesi dolgu hesaplama
Bu hesaplama modülü yanlış . Buna göre sarım yaparsanız kafada boşluk kalır.
Birinci hata modül alana göre değil çapa göre kapasite hesaplıyor .
ikinci hata modül tur başına sarım miktarını dolu kafaya göre değerlendiriyor.
Sonuçta boş kafayla dolu kafa sarım miktarından kaynaklı çok büyük farklar çıkıyor.

ysntscx

Yeni Üye
Adı
ysntsc
Bu hesaplama modülü yanlış . Buna göre sarım yaparsanız kafada boşluk kalır.
Birinci hata modül alana göre değil çapa göre kapasite hesaplıyor .
ikinci hata modül tur başına sarım miktarını dolu kafaya göre değerlendiriyor.
Sonuçta boş kafayla dolu kafa sarım miktarından kaynaklı çok büyük farklar çıkıyor.
Denedim işe yaradı sonuç bu:

1111.jpg
Boş hali:
2.jpg

ama şöyle bir detay var sarılacak ipin verilerilerinin doğru olması lazım PE vs. birde sıkı sarım yapılması gerekiyor.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Makina üzerindeki hesaplar mono misinalar için geçerlidir. ip misinadan daha fazla sarmanız gerekir.

Oğuzhan paran mı çok ;););) herkes ip misinanın altına dolgu yaparken sen neden ısrarla 300 metre ip misina sarmaya çabalıyorsun, spin ya da surf kamışla atacağın maksimum mesafe belli, 150 metre sarsan sana yeterde artar bile altta kalan örgü misina sıcak soğuk tuzlu su derken hiç iş görmeden yıpranıp gidecek, yine de tercih senin kolay gelsin...
Hocam şöyle ki; ben de her zaman 300 metre ip misina sarmayı tercih ederim çünkü merada örneğin ipinizi taş keser de yaptığınız 100 metre atışın 80 metresi koparak suda kalırsa 150 metre sarmış olsanız elinizde 70 metre misina kalmış olacaktır. Bunun da bir kısmı kamışta kalacağından takriben 50 metrelerde avlanmaya başlayacaksınız. yeniden takım bağlayıp av yapmaya devam edebilmek için. Ama 300 metre sararsan 80 metre ipi taş kesip kopsa bile daha 220 metre makinede ip olur. Bu da zaten sığ olan kafada derine inmemiş olacağından rahatlıkla atış ve av yapılabilir. Öte yandan güzelim makineye neden ekli misina ve ip sarıp dengesiz bir takım hazırlayalım ki. Şöyle de bir çözüm var; güzel memleketimizde 150 metre ip misina parasına temudan 2 tane 300 metre ip alabiliyorsunuz. Pahalı ipi alıp 1 yıl kullanmaya çalışana kadar uygun fiyatlı ipi alıp 6 ayda bir sıfırlayabilirsiniz. Benim mantığım budur. Uygun fiyatlı dedim ama kalitesiz demedim dikkat ederseniz çünkü birden çok markanın 8 örgü iplerini kullandım hala da kullanıyorum. Kesinlikle kalitesiz değiller. Su tutmuyorlar ve erimleri ile sağlamlıkları çok güzel.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Aliexpressden almistim daha once simdide daha iyisini alayim istiyo rum almışken 250 mt falan alayim diyorum dolgu yapmayla uğraşmadan:)
Temu öneriyorum herkese.. Test videoları da kanalımda var, sadece bazen metrajlarda eksik olabiliyor. Kalite açısından hiç sorun yaşamadım ben..

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Denedim işe yaradı sonuç bu:
ama şöyle bir detay var sarılacak ipin verilerilerinin doğru olması lazım PE vs. birde sıkı sarım yapılması gerekiyor.
Canım kardeşim Sarım yaptığın makina sığ kafa ve surf. Zaten boyutuna göre kapasitesi düşük .Muhtemelen ondan kaynaklı %5 lik bir hatayla doğruya yakın bir sonuç almış olabilirsin. 4000 lik spin makina .40 misinadan 100 mt kapasite 95 cm tur başına sarım ve 250 mt braid 0.16 ipim var. Senin programa göre dolgu yapmama gerek bile yok. Gerçek hayatta ise kafanın yarısı boş kalıyor ? Her makinada süper sığ-sığ ,normal ve derin kafa için sonuç farklı çıkar. Sen 1 defa denemişsin olmuş ben 40 defa denedim yanlış çıktı. 250 metre 0.16 1 pe braid le 4000 makinanın kafasını doldur. Benden sana 30.000 tl lik Daiwa certate hediye güle güle kullan Helal olsun. Ama elden teslim alıcaksın, merak etme Türkiyenin neresindeysen ben gelir elden teslim ederim . Çünkü Senin hesaba göre 250 metrede dolan kafanın üzerinde 600 mt 0.16 ip var ??. Bu arada moderatör arkadaşlara bir önerim var. Doğru düzgün çalışan ve surf ten jige her türlü makina için kullanılabilecek bir hesaplama modülü yapıp göndersem siteye akuple edebilirlerse sevinirim. Böylece bu konuda nihai bir çözüme ulaşmış olur. Excell formatında hazırlıyabilirim. Saygılar.