Makina Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alroy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alroy

Yeni Üye
Tepki
13
Ödül
5
Değerli Üstatlar,

Genel kullanım amaçlı bir makina almak istiyorum. Sizce hangisi veya bu modeller dışında hangisi olabilir ?
Surf kamış alıp ona takmayı planlıyorum. Lüfer vs.. için... 3.0 mt bir kamışım daha var onlada arada istavrite atarım
(link)
(link)
(link)
(link)

Crossfire 5000 yeterince güçlü ama yerinde incele derim cok büyük geldi gözüme

Ben olsam (link) bunu alırdım . Hafif,çekeri,misina kapasitesi yeterli olacaktır.

bu makinaların hepsi spin makinası.

Engin Bey,
dönemsel olarak yapmaya çalıştığım bir spor. herşeye giden veya herşeyde idare edecek bir makina ve kamış arıyorum. Spin sınıfına çapari ve zargana avı giriyorsa yapıyorum. Ama rapala/kaşık ile av çok nadir. Surf sınıfına lüfer, çinekop, mırmır ve eşkina avı giriyorsa bunuda yapıyorum. İşi bilen bana öğretecek bir ekürü bulursam levrek avı niyetim var. Ama en son bu

Sizce ne almalıyım nasıl bir set kurmalıyım bütçe 500 tl civarı

Genel kullanim icin istiyorsaniz cogu isinizi gorecektir 55’lik ceymar.. 40’lik spin icin uygun olur.. nexave ise shimano’nun alt segment urunudur, bir sorun oldugunda servis konusunda sorun yasayabilirsiniz, ancak ceymar servis konusunda size sorun yasatmaz..

Engin Bey,
dönemsel olarak yapmaya çalıştığım bir spor. herşeye giden veya herşeyde idare edecek bir makina ve kamış arıyorum. Spin sınıfına çapari ve zargana avı giriyorsa yapıyorum. Ama rapala/kaşık ile av çok nadir. Surf sınıfına lüfer, çinekop, mırmır ve eşkina avı giriyorsa bunuda yapıyorum. İşi bilen bana öğretecek bir ekürü bulursam levrek avı niyetim var. Ama en son bu

Sizce ne almalıyım nasıl bir set kurmalıyım bütçe 500 tl civarı
Makine olarak daiwa LT serilerine bakın derim sarımı yüksek neredeyse surf makinalar kadar hızlı sarıyor, drag güçleri de yüksek. daiwa exceler 4000 lt ya da 6000 lt olabilir. ayrıca lr serisi hafif sizi yormaz.

Benim anladığım kadarıyla 5000-6000’lik makineler genel amaçlı olarak daha tavsiye ediliyor. Okuma Avanger 55-65 , Ceymar 55-65, Shimano Nexave 5000-6000, Shimao Alivio 6000, Ryobi Ecusima 6000’dan bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz. Okuma’nın servisi diğerlerine nazaran daha iyidir. Bütçe olarak bu örneklerin biraz üstüne çıkmayı düşünürseniz. Shimano Socorro 6000 SW’yi genel amaçlı olarak severek kullanıyor ve öneriyorum. Avanger’de şu an kullandığım ekonomik ve sağlam bir makinedir.

Not: Genel amaçlı kullanımlar da, bir turda yüksek sarım yapmayan makineleri tercih ediyorum.

Back