Makinalar ve rulman karmaşası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan akvarist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

akvarist

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Öncelikle merhabalar hobide yeni ama mesleği bakımcı biri olarak 30 40 kadar makina video teknik detay gibi birçok şeyi gözlemledim ama yazılan veriler doğru olsa bile bazen 5+1 rulmanlı bir makina ile 8+1 bir makina aynı klasman da gibi olabiliyor diye düşünüyorum şöyle açayım konuyu benim için klavuz rulmanı kol rulmanı tel yan klape rulmanları çok gerekli değil ancak makina içinde en az 5+1 çok önemli alırken sadece rulman sayısı değil rulmanın nerede olduğuna bakmanızı öneririm

Öncelikle merhabalar hobide yeni ama mesleği bakımcı biri olarak 30 40 kadar makina video teknik detay gibi birçok şeyi gözlemledim ama yazılan veriler doğru olsa bile bazen 5+1 rulmanlı bir makina ile 8+1 bir makina aynı klasman da gibi olabiliyor diye düşünüyorum şöyle açayım konuyu benim için klavuz rulmanı kol rulmanı tel yan klape rulmanları çok gerekli değil ancak makina içinde en az 5+1 çok önemli alırken sadece rulman sayısı değil rulmanın nerede olduğuna bakmanızı öneririm
Bende bi bakımcı olarak size katılmakla beraber rulmanların yapısı,kalitesi gibi etkenlerin de önemli olduğunu ekliyorum. Burada da makinenin marka-malzeme kalitesi öne çıkıyor. İyi kalitede rulman kullanan 5+1 makine, yerine göre 8+1'den daha dayanıklı oluyor

Kullanim sartina gore de degisken bir durum, tuzlu su da kullanim, tatli su da kullanim, kullanim sıklıgı, yapilan dogru bakimlar, rulman kalitesi vs.. ayrica ust segment dedigimiz cok rulmanli makinalarda ki kritik noktalara konulan rulmanlarla kullanilan malzemenin kalitesi diger makinalara gore farkli.. malesef ki stradic ile twinpower ya da caldia ile certate arasindaki fark sadece rulman farkiyla aciklamanaz..

Rulmanın adedinden ziyade kalitesi çok önemli. Çin malı 8+1 rulmanlı makine ile japon malı 3+1 rulmanlı makine arasında dağlar kadar fark olabiliyor. 3+1 japon rulmanlı makine çok daha konforlu çalışabiliyor.

Back