makinaya hangi misinayı takıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan frenzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
köstek kısa olacağından kolay kopmaz düğümüde iyi atarsan sorun kalmaz ip misinada sıkıntı yaşarsın maceraya gerek yok elindeki yeterli bence ayrıca makina ip misinaya uyumlu olmalı

slm arkadaşlar 11-12 nisanda güllükteydim. okumanın 37 mm misinasını okuma avanger av 65 makineme sardım hiç beğenmedim. makinadan kendini boşaltıyordu. 220 metresini sarmıştım dedimki fazla sardım heralde 150 metre civarına düşürdüm yine aynıydı.

berkleyin 28 mm köstek yapmıştım bu biraz iş yaptı ama çupra veya hangi balık geldiyse 3-4 kere misinayı kopardı gitti yani çupralar dişini kaşıdı.. 😀😀

en son planda bıraktığım nippon bile daha sağlam ve kaliteli çıktı

şimdi ip misina alıp deneyeceğim makinaya bunu saracağım. köstek olarak ta berkleyin 35 mm alacağım. bir acemi olarak 2 günde edindiğim tecrübeye dayanaraktan egede çupra hedefse kesinlikle 35 mm altına düşmeyin düşerseniz de uzun pala iğne kullanın yoksa benim gibi kopmuş misinayı elinize alır bakarsınız 🙂🙂🙂

bu arada güllük taraflarında balık yok 2 günde 4 lidaki tuttuk yada biz beceremedik hava çok rüzgarlıydı deniz çok dalgalıydı.

yem olarak ilk gün tuzlanmış sülünez aldık hiç bir işe yaramadı. 2 gün mamun aldık oltayı sallarken düşüyordu ve kancada durmuyordu.
4 balığı da tavuk etiyle aldık. tuzlayıp sertleştirme imkanımız olmadı yoksa biraz daha verim alırdık

yengeç bulamadık hiçbir yerde kalmamış deneyemediğim için çok üzüldüm. güllükte bulunanlar zaten yengeç atıyordu hep ama onlarda 6-7 saat boyuna 1 tane ya alıyordu yada hiç bişey alamıyordu

Back