Makine Seçimi Shimano Ultegra c5000 & Azores ZXP 600

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan siprus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

siprus

Aktif Üye
Tepki
112
Ödül
53
Herkese Selam,

20yıldan fazladır 3.90albastar kamışla kullandıığım 60lık albastar makinem son zamanlarda misinayı birden boşaltıp düğümlenmeye sebep oluyor
sanırım sarma sırasında üstüste topluyor misinayı atarkende hepsi birden boşalınca bir anda düğümleniyor.

bu makine yerine düşündüğüm iki makine oldu. genel maksat amaçlı

Shimano 21 ULTEGRA C5000XG Spinning Reel
Azores ZXP 6000 P 17.1 N

bunlardan hangisini tavsiye eder üstadlar

herkese güzel avlar.

Ultegra 285 gram , okuma azores ise 526 gram ve sanırım yavaş sarım (low speed ) bir makine. Ben ultegradan yana kullanırdım tercihimi.
Fakat , fiyat farkıda aralarında epey var. Ryobi ecusima veya oasy lerde değerlendirilebilir.

Herkese Selam,

20yıldan fazladır 3.90albastar kamışla kullandıığım 60lık albastar makinem son zamanlarda misinayı birden boşaltıp düğümlenmeye sebep oluyor
sanırım sarma sırasında üstüste topluyor misinayı atarkende hepsi birden boşalınca bir anda düğümleniyor.

bu makine yerine düşündüğüm iki makine oldu. genel maksat amaçlı

Shimano 21 ULTEGRA C5000XG Spinning Reel
Azores ZXP 6000 P 17.1 N

bunlardan hangisini tavsiye eder üstadlar

herkese güzel avlar.
2 makine birbiri ile benzerlikleri sadece kafa çaplarının birbirine yakın olması kalite olarak fiyat olarak ve en önemlisi ağırlık olarak elma ile armut kıyaslamak gibi olmuş , 21 de çıkan kasası ile shimano amiral gemisi stella da kullandığı bir çok yenilik ve teknolojiyi bu makinede de kullanmıştır. HAGANE Gear, MicroModule II, X-Ship ve Silent Drive , X-Protect , AR-C ve hafiflik için CI4+ kullanılmıştır.
benim de tercihim bu iki makine arasında ultegra olurdu.

Benim gönlümde ultegradan yana ama dediğiniz gibi fiyat farkı var.
aslında elimde 4.20 kamışla kullandığım 14000lik ultegra var oldukça memnunum bunu daha genel hizmet olsun istiyorum bazen
at-cek yapayım bazende surfing amaçlı yatırayım oltamı bekliyeyim.

surfing olarak ta kullanılabilir değilmi?

Benim gönlümde ultegradan yana ama dediğiniz gibi fiyat farkı var.
aslında elimde 4.20 kamışla kullandığım 14000lik ultegra var oldukça memnunum bunu daha genel hizmet olsun istiyorum bazen
at-cek yapayım bazende surfing amaçlı yatırayım oltamı bekliyeyim.

surfing olarak ta kullanılabilir değilmi?
Surfing den kastınız ciddi erim gerektiren avlar ise surf makine daha uygun olacaktır ama erimde sınırları zorlamayacağım diyorsanız genel kullanım makinesi olur herhangi bir problem yaşamazsınız 4000 lik stradic ile yemli de yapıyorum çapari de yapıyorum ( 75 gr kurşunun üstü gerekmeyen yerlerde ) spin de yapıyorum bir problem yaşamadım bu güne kadar.

bir sorumda şöye TR de
Shimano 21 ULTEGRA C5000XG 7500TL bandında bulunabiliyor,örneğin ingilterede 112Pound yurtışından bir tanıdığmıza aldırsak gelirken gümrükte gümrük vs alınırmı bumakineden.

selamlar arkadaşlar Shimano ULTEGRA C5000XG yi amazon.com.tr den aldım almanyadan geldi gümrük vskestiler
bakıyorum benim 4000lik bir makinemden daha küçük çok şaşırdım ben genel hizmet olsun diye almıştım bu küçük makine iş görürmü çok ağır olmayan orta ağır işlerde.

Küçük aletin 11 kg drag gücü , ve 0.20 mm ip misinadan 300 metre alma kapasitesi var 🙂 3,90 kamışta bir problem olacağını düşünmüyorum açıkçası , daha önce de belirttiğim gibi 274 shorejig kamışı ve 4000 lik makine ile birçok kez yemli avlar yaptım gelen balıkları da güle oynaya çektim.

Özetle hafif bir makine ufak bir makine ama güçlü bir makine sonuçta bu makine ile de orkinos avlamayacaksınız 😀

Hayırlı olsun, Trofeniz bol olsun

Back