Makine tercihi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan portakal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

portakal

Yeni Üye
Tepki
6
Ödül
5
Merhaba ben Emirhan Çorumda turna avlamak istiyorum. Makine olarak 4000lik bir makine mi yoksa 3000lik bir makine mi kullanmalıyım. Şuan kamış+makine için bütçem 2500-2800 tl arası set/kamış/makine önerilerinize de açığım. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

Hoş geldin Emirhan , iki makina da işini görür turna o kadar çok mucadeleci bir balık değil ben 3000 lik makina 2,70 kamış kullanıyorum.

Hocam size zahmet aşşağıya ekleyeceğim olta takımlarına bakabilir misiniz. Bir tık kararsız kaldım

(link)

ya da

(link)

(link)

+misina

sizce hangisi daha mantıklı olur. İlk takımda kamışın 2.28 m olması biraz kafamı karıştırıyor

Kaç gram sahte yada kaşık atacaksın kamışı ona göre seçmen daha iyi olur , shimano fx makina turna için işini görür , benim bir akrabam fx makinayı kullandı , kamışı biraz sert alman daha iyi olur , ruyji kamış biraz yumuşak kalıyor, genelde 10-40, 15-40 gibi kamışlar sert olur.

Kaç gram sahte yada kaşık atacaksın kamışı ona göre seçmen daha iyi olur , shimano fx makina turna için işini görür , benim bir akrabam fx makinayı kullandı , kamışı biraz sert alman daha iyi olur , ruyji kamış biraz yumuşak kalıyor, genelde 10-40, 15-40 gibi kamışlar sert olur.

hocam 10 gram sahte kullanmayı düşünüyorum ama doğruyu söylemek gerekirse sahteler hakkında pekte bir bilgim yok yani bu ilerde değişkenlik gösterebilir duruma göre belki slikon bile kullanırım. Sizin önerebileceğiniz 1k fiyatına yakın bir kamış var mı. Tekrardan teşekkürler

hocam 10 gram sahte kullanmayı düşünüyorum ama doğruyu söylemek gerekirse sahteler hakkında pekte bir bilgim yok yani bu ilerde değişkenlik gösterebilir duruma göre belki slikon bile kullanırım. Sizin önerebileceğiniz 1k fiyatına yakın bir kamış var mı. Tekrardan teşekkürler
Şöyle bir set buldum sana (link) , bu daha uygun olur , 5-55 atar diyor ama bu aralığı atmaz büyük ihtimale sen onu 10-40 gibi düşün

Back