MAKINE VE KAMIS fıyatı

sonunda başardım galiba azim işte

boncuklarda fosforlu olanlarda var bulanık karanlık ortamda epey etkili oluyor telli ve plastik boncuklu olanlarda hafif olduğundan sığ yerlerde verimli oluyor

zoka dişli balıklarda kullanılıyor çinekop gibi en önemli amacıda balığın misinayı kesmesini minimuma düşürmek ve suyun durumuna göre ağırlık arttırmak suretiyle balığın olduğu derinliğe erişmek amaçlı iğneye uzantı yapılması kurşunsuz zoka yapımı isimli konu açık bakarsanız orada bazı örnekler var şimdilerde mini zoka icadım var asıl zokadan daha fazla rağbet görüyor yemli istavrit izmarit ispari gibi balıkların avında kullanılıyor kıstırma veya yaprak kurşun takmak yerine iğnedeki ağılıkla çok daha verimli oluyor balık vurduğunda ağırlık iğnede olduğundan çok daha etkili hissediliyor ilk zamanlar boncuklu zoka yaptığımda bana gülmüşlerdi arkadaşa dene diye verdiğimde alay ederler demişti sığ avlakta denediğinde herkez otururken balık çekmeye yetişemedim adamlar sinirden döveceklerdi dedi herkezin zokası yosuna yatarken benim plastik boncuklu zokamın sağladığı 3dakikalık avantaj büyük bir fark yaratmış oldu aslında olmaz demeyip sürekli araştırıp denemek lazım ben öyle yapıyorumyaptıklarımda iddialı olmak gibi bir beklentimde yok bu benim hobim ve balık tutmak kadar zevk alıyorum

Şahsımca her iki malzemede benim için önemli. Ama herşey fiyat= Kalite anlamına gelmiyor malesef. İşin diğer hususu ise bazı malzemeleri tecrübe etmeden kalitesi anlaşılamıyorda. 3 Sezondur kullandığım DAM onlier spin kamışımda sadece fincanları değiştirdim, tuzlu malum. Arkadaşıma ise Cormoran Black master 2.70 mt teleskopik kamış aldık, daha ilk avımızda at/çek yapmaya başlayalı 1 saat olmadıki 15 gr'lık sahteyi atma esnasında dibinden kırıldı. Benim kamışımın 2 katı pahalı ve Made In Germany yapımı kamış gitti. Arkadaşlar diyecekki şimdi birşey olmuştur etmiştir yoksa kırılmaz yanı başımda kumsalda atıp çekiyordu hemde.
Merhabalar Cormoran Black master 2.70 mt teleskopik kamış almayı düşünüyordum ve forumda arama yaparken sizin konuyu gördüm.
Dibinden kırdığınız kamışın atar değeri neydi? 10-40g olan mı 20-60g olan mı?
Atış tekniği vs bir sıkıntı yaşanmış olmasın, çünkü ben Cormoran Sportline 1.80cm 5-25 gr atarlı kamışla 18-19 gr sahteleri atıyorum.
Aldığınız yerden İade/Değişim/Tamirat yaptınız mı? Hangi tedarikçi firma ile muhattap oldunuz?

Merhabalar Cormoran Black master 2.70 mt teleskopik kamış almayı düşünüyordum ve forumda arama yaparken sizin konuyu gördüm.
Dibinden kırdığınız kamışın atar değeri neydi? 10-40g olan mı 20-60g olan mı?
Atış tekniği vs bir sıkıntı yaşanmış olmasın, çünkü ben Cormoran Sportline 1.80cm 5-25 gr atarlı kamışla 18-19 gr sahteleri atıyorum.
Aldığınız yerden İade/Değişim/Tamirat yaptınız mı? Hangi tedarikçi firma ile muhattap oldunuz?

Kırılan kamış 20-60 gr atarlı olandı. Kullanım hatası olacağını sanımıyorum çünkü ; Kamışı C.tesi günü akşama doğru aldık ve gece avlak yerine gittik, arkadaş benim sağ tarafımda 5 mt ilerimde avlanıyordu. Bahsettiğim arkadaşımda ve diğer bir arkadaşımdada ( Aynı guruptan ) Sportline Cormoran 2.70 mt parçalı kamış var. Parçalı kamışlar daha sağlamdır parasına görede Sportline güzel bir kamış 40-45 lira nede olsa.

2 hafta önce İstoç'a gittik ve kamışın yenisini verdiler bende kamışı almayıp üzerine para ekleyip, parçalı Cormoran Black Master Spin40 3.00 mt 10-40 gr atarlı kamış aldım arkadaşıma. Belki biraz daha pahalı ama hiç olmazsa daha çok hoşuma gitti 🙂

(link)

Aklıma şu takılıyor 3 sezondur acemliğimden bu zamanda kadar kullandığım DAM Onlier teleskopik 2.70 mt 10-30 gr'lık kamışım maşallah taş gibi sadece misina porselenleri paslandığı için değiştim, onun harici birşey olmadı. Kırılana kadarda kullanmaya devam edicem inşallah, yedek kamış olarak Spro Manhatten 2.70 10-30 gr teleskopik kamışım kenarda duruyor nede olsa 🙂

Back