Makine ve kamış önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ekmbr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ekmbr

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Selamlar,

Hobiye yeni başlıyorum ve acemi olarak aldığım malzemeler için yorumunuzu merak ediyorum. Doğru mu karar verdim yada şöyle yaparsanız daha iyi olur şeklinde yönlendirebilirseniz sevinirim. İstanbul da ufak balık avlamak ve yavaş yavaş teknikleri ilerletmek istiyorum.

Albastar Legion 4192 Surf Olta Kamışı
Penn Rival 6000LC MAVİ

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Hobiye yeni başlıyorum ve acemi olarak aldığım malzemeler için yorumunuzu merak ediyorum. Doğru mu karar verdim yada şöyle yaparsanız daha iyi olur şeklinde yönlendirebilirseniz sevinirim. İstanbul da ufak balık avlamak ve yavaş yavaş teknikleri ilerletmek istiyorum.

Albastar Legion 4192 Surf Olta Kamışı
Penn Rival 6000LC MAVİ

Teşekkürler.
bulunduğun bölge ve hedef balık yazarsan daha fazla bilgi alırsın kardeşim

İstanbul anadolu yakasındayım. Herhangi bir hedef balığım yok. Haftasonu babamın banax SX4000 ile istarvit yakaladım. Bu düzey benim için şimdilik yeterli.

Hoş geldin Ömer
Kurduğun takım Anadolu yakası avlaklarında ister istavrit, ister zamanı geldiğinde Lüfer avları için fazlasıyla yeterlidir.

Hoş geldin Ömer
Kurduğun takım Anadolu yakası avlaklarında ister istavrit, ister zamanı geldiğinde Lüfer avları için fazlasıyla yeterlidir.
Cevabınız için teşekkürler. Bugün kanlıcada biraz test edeyim dedim ve kamış kırıldı. Kısık balığa götürdün daha 5 gün olmasına rağmen tamir ederiz dediler. Malzeme alınan yere dikkat etmek gerekiyor gibi. Bu makine için kamış öneriniz olabilir mi?

kamış için geçmiş olsun, makinan gayet güzel aynısından ben de sipariş ettim amazon üzerinden güncel fiyatı 4.000 lira.

Kamış için eğer hedef balık istavrit ise yumuşak bütçen dahlinde teleskopik olarak yine albastar'ın tracharus veya battlestarı, benim kullandığım kamışlardan olan kudos'un surf castingini, 3 parça için daiwa ne shorecast tavsiye ederim.

eğer kurşun arkası da çalışırım diyorsan, salina veya seahunter gibi bir kamışla başlangıc yapabilirsin.

kullandığım kamışlardan önerdim başka öneriler de olur illaki tabii

Cevabınız için teşekkürler. Bugün kanlıcada biraz test edeyim dedim ve kamış kırıldı. Kısık balığa götürdün daha 5 gün olmasına rağmen tamir ederiz dediler. Malzeme alınan yere dikkat etmek gerekiyor gibi. Bu makine için kamış öneriniz olabilir mi?
Geçmiş olsun.
Nasıl kırıldı kamış?
Atarken mi, dibe taktın da kurtarmaya çalışırken mi?

@agartan Atarken kırıldı. Boşlukları da iyi almıştım güzel kontrol ettim. Şaşırdığım nokta, 2 gün önce aldın yenisini verelim demediler. Tamir ederiz diyerek gönderdiler. @omer42 muhtemelen birdahaki alba star markasının yanına yaklaşmam. Bu arada makine tekrar indirime girmiş 🙂

Dosyalar

• signal-2024-05-08-135503_002.jpeg
    signal-2024-05-08-135503_002.jpeg
    34.5 KB · Okunma: 35
kamış da onu demeleri normal hocam, sen kendi tarafından bakınca tabiiki değiştirsinler diyorsun ama hiç bir firma bu durumda değişime gitmez çünkü kamış direk kullanımla alakalı.

albastar benim de tercih ettiğim marka değil, o iki kamışı denedim ve deneyimledim ayrıca çok tercih edilen kamışlar o yüzden yazdım.

benim kullandığım kudos'un linkini bırakayım cok ekonomik ve kaya gibi sağlam. ben kıramadım şahsen belki sen de denemek istersin kırmayı 😀

(link)

@agartan Atarken kırıldı. Boşlukları da iyi almıştım güzel kontrol ettim. Şaşırdığım nokta, 2 gün önce aldın yenisini verelim demediler. Tamir ederiz diyerek gönderdiler. @omer42 muhtemelen birdahaki alba star markasının yanına yaklaşmam. Bu arada makine tekrar indirime girmiş 🙂
Enteresan olmuş , bu güne kadar hiç kamış kırmadım ama sağımda solumda çok sefer kamış kırılma anına sesine şahit oldum genelde çoğu kullanıcı hatasıydı bundan sebep de firmalar genelde kamış kırılmasını garanti kapsamına sokmuyorlar sanırım..
İlk kendi paramla aldığım surf kamışım (link) Lupo mare bayrak direği lakabı ile bu güne kadar beni hiç üzmemiş bir kamıştır 🙂
boğazda birçok kez 250 230 gr kurşun ile yemli avlarda da kullandım ilk zamanlar sert bir kamıştı artık gayet yumuşak tam bir çapari kamışına doğru kendini geliştirdi 🙂

Back