Atış anında kırılan kamış ya çok dandiktir ve o kamışı kullanan çok kişinin de başına gelmiştir, ya olta ucundaki iğne atış anında bir şeye takılır, biri üstüne basar ve kurarken çat diye kırılır.
Cevabınız için teşekkürler. Bugün kanlıcada biraz test edeyim dedim ve kamış kırıldı. Kısık balığa götürdün daha 5 gün olmasına rağmen tamir ederiz dediler. Malzeme alınan yere dikkat etmek gerekiyor gibi. Bu makine için kamış öneriniz olabilir mi?
Öncelikle makinanız hayırlı ve bereketli olsun.Penn rival makineyi kayınpedere hediye ettim. PENN Battle III Longcast angelrollen satın aldım. Bu makine için yorumunuzu alabilir miyim? Bu makineye hangi ipi sarmalıyım.
Penn Rival için spiderwire stealth smooth 0.15 300m ipi almışlar. Doru tercih mi emin olamadım.
PENN Battle III Longcast angelrollen için nasıl bir ip tercih etmeliyim.
Albastar kamış🤔🤔🤔.
Marka için konuşmayayımda…
370 gr lık bir teleskopik kamış ile 150 gr kurşun atmak. Kullandığımız kurşun kamışın yarı ağırlığında.
Hafif kamış 370 gr.
Makina 550 gr. Biraz dengesiz bir takım olmuş.
Tabii hangimiz ilk denememizde doğruyu bulabilmişizki.
Keşke makinayı almadan önce forumda sorsaydınız. Penn sağlam ve kalitesini kanıtlamış bir marka.
AMA!!
662 gr ağırlığı ile çaparide kolunuza, bileğinize kuvvet demekten başka bir şey yok.
RASTGELSİN.
| Model | Bilya Sayısı | Devir | Misina Kapasitesi | Ağırlık | Sarım Oranı | Drag | Kalama Tipi |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| BTLIII7000LCEU | 5+1 | 4.0:1 | 0.35 mm / 415 m | 662 g | 81 cm | 12 kg | Önde |

Acemi olduğum için ağırlık konusu şimdilik hiç rahatsız etmiyor. Babamın emektar Bana xSX4000 ile bir süre takıldım ve ağırlık konsuna şimdilik takılmadım. Kaliteli ve sağlam makina olsun diye PENN markasını tercih ettim. Ama yorumunuza katılıyorum, incelemelerde makina ağırlığı önemli faktör. Bu makinaya nasıl bir ip kullanmalıyım kısmı netleştiremedim. Kalamada yazan değerlere göre nasıl bir ip seçmeliyim. Katalog verisine göre 0.35 ip mi almam gerekir. Kimisi alta ucuz ip kullanıp üzerine kaliteli ip sarabilirsiniz gibi ifadelere denk geldim.
Model Bilya Sayısı Devir Misina Kapasitesi Ağırlık Sarım Oranı Drag Kalama Tipi BTLIII7000LCEU 5+1 4.0:1 0.35 mm / 415 m 662 g 81 cm 12 kg Önde
Braid dediği tam olarak nedir;
124193 dosyayı görüntüle
Braid dediği tam olarak nedir;