MAKİNELER ARASI ÖZELLİK FARKI ( EGING REEL & SPINNING REEL )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaNKuRT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

KaNKuRT

Daimi Üye
Tepki
8,099
Ödül
113
Evet
bilen dostlara sormak isterim
Eging reel ile Spinning reel arasındaki fark nedir.
Yada fark varmıdır.

Eging reel ve spinning reel arasındaki fark, genellikle kullanım amacı ve tasarımlarındaki özelliklerle ilgilidir. Eging reel, özellikle kalamar avcılığı (eging) için tasarlanmıştır ve genellikle daha hafif hassas atışlar yapmak için uygun olacak şekilde üretilir. Dikey avcılık için daha uygundur. Spinning reel ise daha genel bir kullanım için.

Eging ip , kamış vs. anlarımda makinede ne gibi bir fark varmış bende merak ettim doğrusu

Milleti gaza getirip o da olsun, bu da olsun diye satın aldırmaya özendiren ürünler.
Ne kofti makineler gördüm, ne kalamarlar yakaladılar.
Ne odun kamışlarla ne kalamarlar yakalıyorlar.
Tabii sonuçta kasabın etleri işlerken kullandığı gibi, sıyırma bıçağı, kesme bıçağı, doğrama bıçağı, kıyma bıçağı gibi her balık için ayrı bir set alabilir ve kendimizi aşırı mutlu edebiliriz.

Şeref abi,

Haklısın , pazarlama yöntemi,
Ama zaten ben spinde kulanmak için almayı düşünüyorum.
Niye eging/squid reel olarak geçiyor.
farklı bir özelliği mi var yada spin den eksik yada fazlası mı var anlayamadım

Kalamar çöp torbası gibi gelior ( pendikte bana denk gelen )
Aksiyona yada kafa atışlara yada bizim vereceğimiz aksiyonlara mı tepki , kullanış yöntemi zarar verirmi acaba makineye ( sanmıyorum ki aldım ) diye düşündüm bir an.

eging makineler biraz daha kısa kol ,daha sığ kafa,daha hafif ,daha devirli gibi duruyor kıyasladıgımda ,kullanıdıgımdan değilde biraz inceledim internetten

Evet öyle gözüküyor ama bizde de zaten sığ kafa ziyadesiyle yetiyor.
150 metre ip ziyadesiyle uzun bile geliyor.

Kol bakımından kısalık göremedim ama çiftli kolları kullanıyorlar çoğunlukla
Hatta baktım 55 mm yada 50 mm yani aslında hemen hemen aynı
Ama çift kollu olanlar dediğiniz gibi kısa 45 mm civarı.

Devirlimi yok standart spin devri çoğu. 78cm sarım aldım ben
Ama devirlileri de mevcut.

Biraz karıştırınca drag kuvvetinin iyi olması güçlü olması gerektiğine vurgu yapıyorlar ki bu spin de de geçerli
Hafiflik yine aynı bizim içinde geçerli işime gelir.

Aslında Şeref abinin dediği gibi sadece pazarlama taktiği gibi gözüküyor.

Aslında direkt kalamar avcılarına sormak lazım 🙂

@Balık Oyunları gibi mesela 😉 dimi Alp ..

Henüz yanıt vermedigine göre Balık Oyunları (Alp) an itibariyla kalamar peşinde koşuyor sanırım huysuz ihtiyar. İstersen arayıp bizzat kendisine sorayım diyeceğim ama bu konunun burada kalması daha faydalı olacak diye düşünüyorum. Zira bir kez daha önemli bir konuyu masaya yatırarak merak edenlerin merakını gidermeye çalışıyorsun.😉

Back