Makineyi pasdan nasıl korurum

Geblooooo

Yeni Üye
Tepki
35
Ödül
15
Hemen hemen hergün ava gidiyorum ve her avdan döndüğümde ipe kadar takımı mı deniz tuzundan temizliyor çantasına öyle koyuyorum. Kamışda problem yok ama makinayı ne kadar silsem temizlesemde klavuz yüzüğünde ve baş kısmının içindeki ağırlıkımsı şeylerde pas görüyorum. Başta hiç ellemeyip servis tarzı biryere mi versem dedim ama dam quickin servis olayı pek yok sanırım ve zamanımı almasını istemedim. Elimde teknik işlere yatkın olduğu için klavuz yüzüğü ve baş kısmını iyice parçalara ayırıp temizleyip şimdilik geri topladım. Fakat bu baş kısmının içindeki kat kat sünger ve diğer sert daireler baya paslı duruyordu. Çok zarar vermeyim diye kabaca temizledim. Bu kısım makina sağlığı açısından önemli mi? Bu içteki parçalar bolca bulunuyor mu piyasada ve bu kısma hangi tip yağ sürmeliyim. İnce makina yağı durmaz gibi orda. Gres yağı yeterli mi.

Temizlikten sonra dişlilere gres, rulmanlara az ince yağ. Dediğiniz parçalara ince tabaka gres sürebilirsiniz.

Benim de merak ettiğim bir konu. Özellikle makinenin bağlantı yerleri ve rulmanlar için hangi ürünler nasıl kullanılmalı, avdan önce önlem olarak deniz suyuna dayanıklı ürünler de yine aynı şekilde nasıl kullanılmalı bilen birinden biraz detaylı bilgilere ihtiyaç var.

Back