Maks. 35 GR spine 35 Gr Kurşun Takmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hllzn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hllzn

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Merhabalar,

Elimde daiwanın başlangıç spin kamışı var. Rx lure game 270 cm 10-35 gr. Biliyorum kaliteli değil ama ben de kaliteli avcı değilim zaten.

Sorum basit. Bu kamış özelinde 35 kurşun ile rapala ya da çapari atılır mı? Maksimumu zorlamış olur muyum? 25 gr deniyorum ama hiç gitmiyor. Tek başına rapalayı da aynı mesafeye atıyorum. Bir de jig ile boğazda balık avlanmaz mı? En uzağa (kendi rekorum) sadece 30 gr jigi atabiliyorum. 😀 hiç balık tutamıyorum ama atması bile zevkli.

Teşekkürler cevap veren herkese.

selamlar ,

spinde ağırlık kadar teknik ve misinada önemli hocam.
eğer örgü ip misina kullanmıyorsan kaliteli bir ip misina kullanmaya başladığında atış mesafen bi tık büyüyecek
ayrıca spinde kurşun ile atış yaparken kol kuvvetinden ziyade atış esnasında olta tepedeyken vurdurma hareketini ( bunun mutlaka balıkçılıkta bir adı vardır ama ben bilmiyorum ) yaparsan kurşun o momentumla daha uzağa gidiyor hem de kendini yormuyorsun.
tabi bende işin çok ehli değilim ama kendime kısa zamanda çıkardığım dersler bunlar olmuştu seninle paylaşmak istedim

Kullandığın kamış kötü bir kamış değil iyi avlar yapanlar var. Makine olarak ne kullanıyorsunuz? Kaçlık kafa? Kullandığınız ip nedir? Önce kombinasyonun uyumuna bakmak lazım. Surekli 35 gram ağırlık ile çalışmak kamısı erken yıpratır. Boğazda akıntı durumu fazla oldugundan 35 gram çaparili avlarda verimli olmaz kursun batmaz akıntı sürükler değer balık avlayanların oltalarına dolanır bi araba laf yersin. Bogazda jig ile avlanmak istiyorsan 60 gram jigler verimli oluyo. Yine spin ile atılacak ağırlıklar değil.

Kullandığın kamış kötü bir kamış değil iyi avlar yapanlar var. Makine olarak ne kullanıyorsunuz? Kaçlık kafa? Kullandığınız ip nedir? Önce kombinasyonun uyumuna bakmak lazım. Surekli 35 gram ağırlık ile çalışmak kamısı erken yıpratır. Boğazda akıntı durumu fazla oldugundan 35 gram çaparili avlarda verimli olmaz kursun batmaz akıntı sürükler değer balık avlayanların oltalarına dolanır bi araba laf yersin. Bogazda jig ile avlanmak istiyorsan 60 gram jigler verimli oluyo. Yine spin ile atılacak ağırlıklar değil.

Erdem hocam, makinenin üzerindeki numaraları görsel olarak ekledim. Ben bilmiyorum, bir av malzemeleri satan yerin tavsiyesi ile toplandı. İp hakkında hiçbir bilgim yok. Peki bu kamışa makine, kafa ve ip ne önerirsiniz? Ayrıca yukarda tüm sorularıma olumsuz cevap verdiniz. Boğaz benim için mühim. Bu spinle burada randımam almam için bir şey öneremez misiniz? İstavrit ve lüfer balıkları için. LRF tarzında kullanıma uygun mudur sizce? Ya da şu rapala ile olur. Tesadüfen geçenlerde 10 gr jig ile beykozda zargana tuttum 1 adet. Bu tarzda şöyle yapsan daha iyi dediğiniz bir şey. Teşekkür ediyorum ilginiz için.

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-10-11 saat 02.09.00_47044c86.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-11 saat 02.09.00_47044c86.jpg
    42.7 KB · Okunma: 18
  • WhatsApp Görsel 2024-10-11 saat 02.09.00_a55753a6.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-11 saat 02.09.00_a55753a6.jpg
    40.5 KB · Okunma: 18
Oncelikle İpin altina dolgu yapman gerekir. Makine kafasinda cok bosluk var. Kullandığın ip biraz kalın gibi. Bana kalsa ben makineyi de değiştiririm. Biraz daha iyi bir makine kullanırdım.Kullandığın kamışa 3000 lik makine olur. Hiç değilse Shimano fx alip 4+1 rulman upgrade ettirirdim. Yada biraz daha iyi Daiwa Aird makine alirdim. İp olarakta 0.13mm ip kullanırdım. Sendeki sorun ip ve makine ile alakali. Makinenin kafa cok bosluk kaldigi icin atislarda ip bosalirken kafaya sürtüyo erim düsüyo. Ayrıca boğazda yaz kış av yapmak istiyorsan Surf takımın olması lazım. Spin ile kurşun arkası yapmaya çalışmak beyhude bir çabadan başka bir şey olmaz. Kurşun arkası ve çaparili avlar yapmak istiyorsan Surf takım kullanman şart. Çünkü kurşun arkası disiplininde 150-225 grama kadar kurşun atıyoruz.

Son düzenleme:
Bu tür şeyleri ben de denedim zamanında. Olmuyor. Dediğiniz yöntem boğazda kurşun arkası denen yöntem.
Ama orada 100 gram kurşunu 7 gr civarı sahteyi atmak için kullanıyorlar. Kamışlar ve makinalar da ona göre surf kamış ve surf makinalar.
Maksimum 35 gr atarlı spin kamışla olacak işler değil. Kurşunla sahte ağırlıkları yakın olduğundan havada döne döne gider ve uzağa atamazsınız.

çok haklısınız hepiniz. tam olarak bu sorunları yaşıyorum. @Erdem82 hocam, tavsiyelerinize bakacağım. çok teşekkürler

Back