Mantar ayarlaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alperty

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhabalar bu işe yeni atıldım kıyı balıkçılığı yaparken istavrit ve mezgit için ayrı ayrı mantarı ortalama olarak ne kadar ayarlamalıyız

Merhabalar bu işe yeni atıldım kıyı balıkçılığı yaparken istavrit ve mezgit için ayrı ayrı mantarı ortalama olarak ne kadar ayarlamalıyız

yeriniz neresi? şu sebeple soruyorum istavrit ve mezgit için mantarlı olta nerede kullanılıyor??
biz boğazda çapari ile yada kıyıdan 3 köstekli dip oltası ile yakalarız. ( yem midye, karides vs. )
mantarlı olta genelde kıyıdan çinekop, sarıkanat, lüfer içindir.
bazı zamanlarda mantarlı yemli oltaya iri istavritte geliyor yada mezgit. ama istavrit ve mezgit için genelde çapari yada yemli dip oltası kullanılır..

yer Bursa / Mudanya yem olarak tavuk göğsü opsiyonel olarak kullanılabilir mi ?

tavuk göğsü yem olarak kullanabilirsiniz. tavuk göğsünü az birazda tuzlayabilir yada şekerlerseniz hafif sertleşir ve iğneden kolay çıkmaz.
mademki mantarlı kullanıyorsunuz kalem genişliğinde veya bi tık kalemden büyük 3 cm lik ince eva mantarlar var. istanbulda köprü mantarı diye satıyorlar. tavuk göğsü midye yada karides fazla ağır olmayacağı için 3 cm lik bu mantarı 2 ye bölüpte kullanabilirsiniz. (fazla akıntı yok ise şayet)
b1a80a3c-3be3-4e01-9499-5c717cc3c8dd.jpg

Son düzenleme:
Back